folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder 45.000 TL'ye Kadar Temiz Araç Tavsiye



45.000 TL'ye Kadar Temiz Araç Tavsiye

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

    Hoca corsa alma sanayidekilerle akraba olursun.

    attığın citroende tırt

    fiesta şasi sağlam lakin bunların benzin lpg muhabbeti sıkıntı.

    alacağın en mantıklı araba almera. Hatta şöyle söyliyeyim temiz almera mı golf mu almerayı tercih ederim.

    saçma bir şekilde bu ülkede tutmamış bir araç. Kemikli, iyi yol tutan mekanik olarak sağlam araçtır. Senn bütçelere bulunur mu bilmiyorum ama temizini buldun mu yapıştır

    Bu ülkede güzel ve kaliteli olan ne tutmuş ki zaten ?

    Herkes kulaktan dolma bilgilerle araç alıyor, memnun olmasa bile bir kere aldığı için (rezil olmayacak ya elaleme ) aldığı tenekeyi yücelttikçe yüceltiyor ^^D` ,ve bu böyle zincir devam ediyor. 

    Almera gerçekten güzel araç.  

     

    Ben araç alırken her kafadan farklı ses çıktı , chevrolet buldum 2008 model dolu bir araba ,herkes alma parçası yok, ustası yok vs, ağzı olan konuştu. Gittim aldım gram pişman değilim, aynı paraya sikimsonik arka camları çevirmeli ^^D` 250-300 bin kmye dayanmış arabalar satılıyordu. 

    Hatta o dönem, (geçen sene) bu fiyatlara araba alınmaz sen manyak mısın, piyasa düşsün öyle al diyenler bile oldu :D

    İnsanları fazla dinlemeyeceksin, boş yapan çok oluyor.

    Chevrolet 2008 , kaç paraya aldın? km kaçtaydı? 

    önceki sahibiyle beraber sende de araç hiç sanayi yüzü gördü mü? hasarın büyüklüğü küçüklüğü önemli değil. 

    almadan önce, boya, şase, motor vs. uzman elinden geçirttin mi?

     

    konu bu değil farkındayım ama, araçların tercih edilmemesinin bir sebebi de konforundan ziyâde ustayla akraba olmamak, ha senin aracının özelinde böyle bir durum olmaz, orası amennâ. ama araçların kronik sorunları oluyor. sizin orası biraz soğuk oluyor, kış-yaz bir problemi olmuyor değil mi?

     

    güle güle kullan. 

     

    Km 130 bindeydi 40'a aldım ama önceki sahibi ile pek konuşma imkanım olmadı, expere soktum hasar kaydına bakıp bir saat içerisinde aldım aracı. Ankara'dan aldığım için soğukta üzer mi diye hiç düşünmedim çünkü oranın kışı ile Erzurum'un kışı hemen hemen aynı oluyor. Yanılmadım da, araba kışı çok rahat geçirdi.

    Antalya'ya gittim sürekli arabayla dolaştım müthiş bir sıcak vardı sıcakta üzmedi. Torosları çıkıp inerken de üzmedi ki yanık balata kokusu ile ünlüdür o yol.

    2500 km uzun yol yaptım mesela. 120-130 üzerine çıkınca virajlarda güven vermiyor (3 arkadaş test ettik üçümüz de aynı şeyi düşünüyoruz o hızların üstünde araba savruluyor) ama 120 ve altında gayet güzel yol tutuşu var.

    Ankara ile Erzurum arasında şehir içi yol bakımından kalite farkı olduğu için geldiğimin ikinci ayında amortisörler patladı en büyük masrafım o oldu tekini 350den aldım. Buji ve kabloları eskimişti onları değiştirdim. Bunların dışında sanayilik işim olmadı çok şükür.

    Kronik arıza olarak subap olayı varmış. LPG taktırdığın zaman subaplar yamuluyormuş çelik subap olmadığı için.

    Bakım yaptırdığım yerdeki ustayla muhabbet ederiz. Cruze hariç önyargıları yok bu markaya. Bana sorarsan Cruze çok kullanıldığı için itin kopuğun mahvettiği arabalar sık sık geliyor ustalara bu yüzden. Linea kullanan çok maganda görürsün ama Aveo kullanan maganda göremezin kullanıcısı düzgün kullanır arabayı, bunun gibi...

    Aynı şekilde Nissan, Mitsubishi, Mazda gibi markalar da hep önyargıyla yaklaşılıp uzak durulmuş çok kaliteli markalar. 


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Mitsubishi Carisma. Hollanda'da Volvo fabrikalarında üretildiğinden motor hariç çoğu parçası Volvo S40 ile uyumludur. Volvo gibi aşırı sağlam arabadır, motoru eğer rutin bakımlarını yaparsan sorun çıkarmaz.

    Eski Fransız arabalarına hiç bulaşma derim ömrünü tamamlamış oluyorlar. Japon iyidir.

    Güzel arabaymış hocam, bağaj kapağı açılışı nedir öyle... beğendim.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı 

    ..

    Km 130 bindeydi 40'a aldım, ama önceki sahibi ile pek konuşma imkanım olmadı, exper'e soktum Hasar Kaydı'na bakıp bir saat içerisinde aldım aracı. Ankara'dan aldığım için soğukta üzer mi diye hiç düşünmedim, çünkü oranın kışı ile Erzurum'un kışı hemen hemen aynı oluyor. Yanılmadım da, araba kışı çok rahat geçirdi.

    Antalya'ya gittim sürekli arabayla dolaştım müthiş bir sıcak vardı sıcakta üzmedi. Torosları çıkıp inerken de üzmedi ki, yanık balata kokusu ile ünlüdür o yol. 

    2500 km uzun yol yaptım mesela. 120-130 üzerine çıkınca virajlarda güven vermiyor (3 arkadaş test ettik, üçümüz de aynı şeyi düşünüyoruz, o hızların üstünde araba savruluyor) ama 120 ve altında gayet güzel Yol Tutuşu var.

    Ankara ile Erzurum arasında şehir içi yol bakımından kalite farkı olduğu için, geldiğimin ikinci ayında amortisörler patladı, en büyük masrafım o oldu, tekini 350den aldım. Buji ve Kabloları eskimişti onları değiştirdim. Bunların dışında sanayilik işim olmadı çok şükür.

    Kronik arıza olarak Subap olayı varmış. LPG taktırdığın zaman subaplar yamuluyormuş çelik subap olmadığı için.

    Bakım yaptırdığım yerdeki Ustayla Muhabbet ederiz. Cruze hariç, önyargıları yok bu markaya. Bana sorarsan, Cruze çok kullanıldığı için itin kopuğun mahvettiği arabalar sık sık geliyor ustalara bu yüzden. Linea kullanan çok maganda görürsün,ama Aveo kullanan maganda göremezin kullanıcısı düzgün kullanır arabayı, bunun gibi...

    Aynı şekilde Nissan, Mitsubishi, Mazda gibi markalar da hep önyargıyla yaklaşılıp uzak durulmuş çok kaliteli markalar. 

    eyvallah, güle güle kullan tekrâren. 

    bu çelik subap olayı, sanırım yakıt olarak kullanılan LPG'nin diğer akaryakıt'lara göre oldukça saf,kuru olmasından kaynaklanıyor heralde. bir de benzine ve motorin'e oranla, Gaz'ın yanma sonrası sıcaklığı öncekilere oranla dâhâ yüksek, sanırım, bir yerde böyle yazı gözüme denk gelmişti. 

    kopuk'lar konusunda da satınalma'ya ilişkin güzel nokta'ya temâs etmişsin. 

    uzak doğu, özellikle de Japon araçları, biraz da işini gücünü durumunu bilen insanlar için, sanırım. yâni, gösterişten uzak ama iktisadî araçlar gibi geliyor. belki de coğrafi olarak bize biraz uzak olduğundan, bilinçaltı olarak usta-parça sıkıntısı çekilir diye mi düşünülüyor nedir, ben de anlamadım. Tşk'ler tekrâren. 

     

     

    RitmFarbRacourci tarafından 17/Haz/21 15:33 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xcorpix
    xcorpix's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2010
    Erkek

     o paraya temiz araç bulmak zor ben de arıyorum 2. araç olacak sekilde  Lada vega daica solenza ya da taksi çıkması komple boyalı albealar var kararsız kaldım.


    Oluruna bıraktıkça olmazlara düştü hep yolumuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    mazda 323 al

    (kendim de mazda 3 kullanıcısıyım)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    risk almayıp palio yada albea almanı tavsiye ederim


    sırıtma la.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    SSH bunu yazdı

    risk almayıp palio yada albea almanı tavsiye ederim

    Hacım Albea aldım 1.5 yıl kdr kullandım fena araba değil temiz blsam yine düşünüyorum ancak şu an kafam kazan gibi oldu.Araba işi gerçekten dertli işmiş 


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cocaine
    cocaine's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2011
    Erkek

    1.000 euro gönder sana bi 5.20 getiriyim 2 sene bin sonra çöpe at :D


    Aklıma gelişini seveyim. Ne güzel de darma duman ediyorsun beni
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı 

    ..

    Km 130 bindeydi 40'a aldım, ama önceki sahibi ile pek konuşma imkanım olmadı, exper'e soktum Hasar Kaydı'na bakıp bir saat içerisinde aldım aracı. Ankara'dan aldığım için soğukta üzer mi diye hiç düşünmedim, çünkü oranın kışı ile Erzurum'un kışı hemen hemen aynı oluyor. Yanılmadım da, araba kışı çok rahat geçirdi.

    Antalya'ya gittim sürekli arabayla dolaştım müthiş bir sıcak vardı sıcakta üzmedi. Torosları çıkıp inerken de üzmedi ki, yanık balata kokusu ile ünlüdür o yol. 

    2500 km uzun yol yaptım mesela. 120-130 üzerine çıkınca virajlarda güven vermiyor (3 arkadaş test ettik, üçümüz de aynı şeyi düşünüyoruz, o hızların üstünde araba savruluyor) ama 120 ve altında gayet güzel Yol Tutuşu var.

    Ankara ile Erzurum arasında şehir içi yol bakımından kalite farkı olduğu için, geldiğimin ikinci ayında amortisörler patladı, en büyük masrafım o oldu, tekini 350den aldım. Buji ve Kabloları eskimişti onları değiştirdim. Bunların dışında sanayilik işim olmadı çok şükür.

    Kronik arıza olarak Subap olayı varmış. LPG taktırdığın zaman subaplar yamuluyormuş çelik subap olmadığı için.

    Bakım yaptırdığım yerdeki Ustayla Muhabbet ederiz. Cruze hariç, önyargıları yok bu markaya. Bana sorarsan, Cruze çok kullanıldığı için itin kopuğun mahvettiği arabalar sık sık geliyor ustalara bu yüzden. Linea kullanan çok maganda görürsün,ama Aveo kullanan maganda göremezin kullanıcısı düzgün kullanır arabayı, bunun gibi...

    Aynı şekilde Nissan, Mitsubishi, Mazda gibi markalar da hep önyargıyla yaklaşılıp uzak durulmuş çok kaliteli markalar. 

    eyvallah, güle güle kullan tekrâren. 

    bu çelik subap olayı, sanırım yakıt olarak kullanılan LPG'nin diğer akaryakıt'lara göre oldukça saf,kuru olmasından kaynaklanıyor heralde. bir de benzine ve motorin'e oranla, Gaz'ın yanma sonrası sıcaklığı öncekilere oranla dâhâ yüksek, sanırım, bir yerde böyle yazı gözüme denk gelmişti. 

    kopuk'lar konusunda da satınalma'ya ilişkin güzel nokta'ya temâs etmişsin. 

    uzak doğu, özellikle de Japon araçları, biraz da işini gücünü durumunu bilen insanlar için, sanırım. yâni, gösterişten uzak ama iktisadî araçlar gibi geliyor. belki de coğrafi olarak bize biraz uzak olduğundan, bilinçaltı olarak usta-parça sıkıntısı çekilir diye mi düşünülüyor nedir, ben de anlamadım. Tşk'ler tekrâren. 

     

     

    Teşekkür ederim.

    Aynen öyle. İyi ki de bazı markaların hitap ettiği kitle kekolar değil bu sayede hem piyasası olmadığından ucuz hem de temiz oluyorlar.

    Subap olayı konusunda çok haklısın LPG yanarken daha yüksek ısı çıkardığı için oluyor. Ama benim başıma gelmedi. Lacetti kullanıp bu sorunu yaşayan bir kişiye rastladım 2010 kasa biniyordu. 2009 sonrasında alaşımlı subap kullanılmış diyenler var ama bu subap muhabbeti sadece Chevrolet'e özgü değil bildiğim kadarıyla Ford dahil birkaç markada olan birşey.

    DadasAdam tarafından 17/Haz/21 21:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    cocaine bunu yazdı

    1.000 euro gönder sana bi 5.20 getiriyim 2 sene bin sonra çöpe at :D


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
Toplam Hit: 4036 Toplam Mesaj: 39
araba araba