4.5G İçin İlk Tarife Turkcell'den

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Vodafone bu işi beceremeyecek sanırım. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

şu an 25 tlye ttnin 500 dk 2 gb 5000sms(smsi hatırlamıyorum) pketindeyim taahhüt doldu. neye geçeyim hazır konu açılmışken ? sms kullanmıyorum dkda pek kullanmıyorum 2 gbi bitiriyorum

bir de bu operatorlerin halihazırdaki müşterilerine it muamelesi yapmasının sebebi nedir ?

nurulmac11 tarafından 24/Mar/16 03:49 tarihinde düzenlenmiştir

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

şu an 25 tlye ttnin 500 dk 2 gb 5000sms(smsi hatırlamıyorum) pketindeyim taahhüt doldu. neye geçeyim hazır konu açılmışken ? sms kullanmıyorum dkda pek kullanmıyorum 2 gbi bitiriyorum

bir de bu operatorlerin halihazırdaki müşterilerine it muamelesi yapmasının sebebi nedir ?

Çünkü sen ceptesin.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Avea 1 Nisandan başlamak üzere 30 gün süreyle kullanılabilecek 10 GB hediye internet veriyor bilginize.

Bu arada 15 Gb internetli aile paketi taahhütlü 79 Lira, e ben tek başıma 6 gb+600 dk+sınırsız sms 35 lira ödüyorum ?..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    whoobay bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı

Çünkü sen ceptesin.

ama ilk firsatta baska operatore geciyor herkes

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Upload yaptığımızda, Paket den düşüyormu ?

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Hala fazla hızın kotayi cabuk bitireceğini sananlar var sadece video izlerken çabuk dolup kotaya etki eder obur turlu iyi bisey her turlu yeter 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    Mert_648 bunu yazdı

Hala fazla hızın kotayi cabuk bitireceğini sananlar var sadece video izlerken çabuk dolup kotaya etki eder obur turlu iyi bisey her turlu yeter 

ne kadar hız o kadar gezinme site indirme vs . her türlü daha fazla harcıcaz

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    Mert_648 bunu yazdı

Fazla hız tabi teknik olarak kotayı bitirmez.

Fakat sen o hızın etkisiyle daha fazla vakit geçirip daha fazla kota harcayabilirsin. Hatırlıyorsan dial up dönemlerinde o hızla bir ay içerisinde maksimum yapabileceğin harcama belliydi. Ama ne oldu, ADSL geldi, kullanımlar geometrik artmaya başladı. Sonuçta insanlar 10 mb'lık dosyalar yerine 200-300mb dosyaları indirir oldular. Artık gb'lardan söz ediyoruz.

En bariz örneği kısa zaman öncesine kadar filmlerin torrent standartı dvd olması. 700mb ortalaması vardı. Bu hala daha pek çok internet kullanıcısı için yüksek bir boyut. Ama ne oldu? Dünyada hız artmaya başladıkça daha kaliteli materyaller de sunulur oldu ve artık 700mb'lık kalitedeki ürüne pek ulaşamıyorsun. En alt limit 1, 1.2 gb civarına dönüştü. 2 sene sonra bunu da yayınlamayıp artık 720p 3-4 gb lık dosyaların altını bulamayacaksın. Hız arttıkça erişeceğin şeylerin de boyutu artacak.

Elinde full-hd oynatabilen 4 çekirdek işlemcili telefonunda 360p video izlemeyi mi tercih edersin hd kalitede mi?

100mbit hıza sahip olan birisi neden önceki gibi 360p 480p video izlemeyi tercih etsin ki? İster istemez daha iyisini isteyecek ve daha fazla kota harcayan şeylere yönelecek.

Sizin tek kullanımınız facebook, whatsapp ise size 500mb, 1mbit hız bile yeterli. Ama herkes böyle düşünmüyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Upload kotadan düşer. 

YouTube gibi video siteleri video izlemek isteyince komple indirmiyor. Biraz indirip duruyor. Kaldı ki YouTube mobil uygulamasında HD videolar operatör netinde kullanılmasın diye seçenek vardır ve bu seçenek ilk gelişte işaretldir. 

100 MB, 4G gelince 200 MB olacak değil. Operatörler şuan böyle bir algı oluşturup yüksek kotalı ve ücretli paketlere geçmenizi istiyor. 

Daha önce dediğim gibi 7/24 video izlerseniz tabi kota dayanmaz. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 2554 Toplam Mesaj: 21
turkcell