4.5G İçin İlk Tarife Turkcell'den
-
Vodafone bu işi beceremeyecek sanırım.

-
şu an 25 tlye ttnin 500 dk 2 gb 5000sms(smsi hatırlamıyorum) pketindeyim taahhüt doldu. neye geçeyim hazır konu açılmışken ? sms kullanmıyorum dkda pek kullanmıyorum 2 gbi bitiriyorum
bir de bu operatorlerin halihazırdaki müşterilerine it muamelesi yapmasının sebebi nedir ?
nurulmac11 tarafından 24/Mar/16 03:49 tarihinde düzenlenmiştir -
nurulmac11 bunu yazdı
şu an 25 tlye ttnin 500 dk 2 gb 5000sms(smsi hatırlamıyorum) pketindeyim taahhüt doldu. neye geçeyim hazır konu açılmışken ? sms kullanmıyorum dkda pek kullanmıyorum 2 gbi bitiriyorum
bir de bu operatorlerin halihazırdaki müşterilerine it muamelesi yapmasının sebebi nedir ?
Çünkü sen ceptesin.
-
Avea 1 Nisandan başlamak üzere 30 gün süreyle kullanılabilecek 10 GB hediye internet veriyor bilginize.
Bu arada 15 Gb internetli aile paketi taahhütlü 79 Lira, e ben tek başıma 6 gb+600 dk+sınırsız sms 35 lira ödüyorum ?..
-
whoobay bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
Çünkü sen ceptesin.
ama ilk firsatta baska operatore geciyor herkes
-
Upload yaptığımızda, Paket den düşüyormu ?
-
Hala fazla hızın kotayi cabuk bitireceğini sananlar var sadece video izlerken çabuk dolup kotaya etki eder obur turlu iyi bisey her turlu yeter
-
Mert_648 bunu yazdı
Hala fazla hızın kotayi cabuk bitireceğini sananlar var sadece video izlerken çabuk dolup kotaya etki eder obur turlu iyi bisey her turlu yeter
ne kadar hız o kadar gezinme site indirme vs . her türlü daha fazla harcıcaz
-
Mert_648 bunu yazdı
Fazla hız tabi teknik olarak kotayı bitirmez.
Fakat sen o hızın etkisiyle daha fazla vakit geçirip daha fazla kota harcayabilirsin. Hatırlıyorsan dial up dönemlerinde o hızla bir ay içerisinde maksimum yapabileceğin harcama belliydi. Ama ne oldu, ADSL geldi, kullanımlar geometrik artmaya başladı. Sonuçta insanlar 10 mb'lık dosyalar yerine 200-300mb dosyaları indirir oldular. Artık gb'lardan söz ediyoruz.
En bariz örneği kısa zaman öncesine kadar filmlerin torrent standartı dvd olması. 700mb ortalaması vardı. Bu hala daha pek çok internet kullanıcısı için yüksek bir boyut. Ama ne oldu? Dünyada hız artmaya başladıkça daha kaliteli materyaller de sunulur oldu ve artık 700mb'lık kalitedeki ürüne pek ulaşamıyorsun. En alt limit 1, 1.2 gb civarına dönüştü. 2 sene sonra bunu da yayınlamayıp artık 720p 3-4 gb lık dosyaların altını bulamayacaksın. Hız arttıkça erişeceğin şeylerin de boyutu artacak.
Elinde full-hd oynatabilen 4 çekirdek işlemcili telefonunda 360p video izlemeyi mi tercih edersin hd kalitede mi?
100mbit hıza sahip olan birisi neden önceki gibi 360p 480p video izlemeyi tercih etsin ki? İster istemez daha iyisini isteyecek ve daha fazla kota harcayan şeylere yönelecek.
Sizin tek kullanımınız facebook, whatsapp ise size 500mb, 1mbit hız bile yeterli. Ama herkes böyle düşünmüyor.
-
Upload kotadan düşer.
YouTube gibi video siteleri video izlemek isteyince komple indirmiyor. Biraz indirip duruyor. Kaldı ki YouTube mobil uygulamasında HD videolar operatör netinde kullanılmasın diye seçenek vardır ve bu seçenek ilk gelişte işaretldir.
100 MB, 4G gelince 200 MB olacak değil. Operatörler şuan böyle bir algı oluşturup yüksek kotalı ve ücretli paketlere geçmenizi istiyor.
Daha önce dediğim gibi 7/24 video izlerseniz tabi kota dayanmaz.