4.5G'den Sonra 3G'nin Yavaslamasi
-
beyler boyle dusunen bir benmiyim? Eskiden bu anasini siktigimin 3G si ile YouTube'dan 5 dakikalik videoyu hic beklemeden izlerdim. Sayfalari takir tukur acardim. Simdi bu 4.5G ciktigindan beri 3G yi acinca hicbir boku acmiyo. 2 dakikalik video 6 saniyede bir donuyo. Resmen kağni hizinda internete baglaniyorum. Sizde de ayni durum varmi?
-
Var hocam ben ve çevremdeki 3Glilerde o sekilde yavas.
-
Aksine hızlandı zaten çoğu kişi 4G'de kullanıyor telefonu. Şarj hem uzun gidiyor hemde ısınmıyor telefon.
-
Haci o halde turkcell in yavsakligi bende de ayni durum var
-
ayhun bunu yazdı
Haci o halde turkcell in yavsakligi bende de ayni durum var
Ben vodafone'luyum hocam :D galiba 4.5G ye gecelim diye 3G yi yavaslatiyor amin evlatlari
DrKeworks tarafından 29/Nis/16 20:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Evet Bende de var aynı sorun.
Operator olarak Turktelekom ve Bimcell 2 si içinde aynı 3g için 4.5 g için deneyemedim
Onu geçtim benim internette bile yavaşlık var 4.5 g ye geçtikten sonra(TTNET), önceden 3 mbit olarak 400 450 kb indirme yapıyordum şimdi ise 300 kb. Onu geçtim ping sorunum çıktı 1 ila 5 arası değişiyordu pingim şimdi 50 100 arası. Bu durum sonradan mı oturacak yoksa 4.5g bize mi girdi anlayamadım :|
-
vodafone da aynı sekilde zorla 4g gecircekler
-
mevcut sahalara sadece cell atılarak 4g kurulumu yapıldığı için olan bi yavaşlama o.
mw sahalara sırf kapsamamız var diye 4g kuruldu.
şu postta demiştim bu daha güzel gözüken yüzleri bir çoğunun , negatif/dezavantaj yanları hiç hesaba katılmadı genelde.
şuan kullanım oranının çok düşük olduğunu zannediyorum 4g'nin , kullanılsa bile cat'ler düşük ve kapasite çok zorlanılamıyor.
ilerleyen zamanlarda bu s7 ler z5 ler filan artsın o zaman görürüz :)
hayırlısı diyelim
-
baristbt bunu yazdı
mevcut sahalara sadece cell atılarak 4g kurulumu yapıldığı için olan bi yavaşlama o.
şu postta demiştim bu daha güzel gözüken yüzleri bir çoğunun , negatif/dezavantaj yanları hiç hesaba katılmadı genelde.
şuan kullanım oranının çok düşük olduğunu zannediyorum 4g'nin , kullanılsa bile cat'ler düşük ve kapasite çok zorlanılamıyor.
hayırlısı diyelim
Cell atmak ve mw sahalari nedir hocam acarmisin biraz
-
DrKeworks bunu yazdıbaristbt bunu yazdı
hayırlısı diyelim
Cell atmak ve mw sahalari nedir hocam acarmisin biraz
bu arkadaşlar hücre(cell) oluyor hocam , kaba tabirle sektör/cell filan deniyo

_
sahalarda da mw ve fiber var misal , fiberde o sahaya (baz istasyonu) kadar fiber hat geliyor o şekilde bağlanıyor.
mw'de de görmüssünüzdür kocaman yuvarlak antenler var

bunlarıda ap gibi düşünün fiber olan bi sahadan bunlarla veri aktarılır , diğer sahadan bunlarla veri alınır.
bunların baktığı yönde zaten bir baz istasyonu vardır. kablosuz gibi düşünün ama arka arkaya sahalar bindikçe yavaşlıyor , fiberin yanına yaklaşamıyo
-
hypnot1c bunu yazdı
Evet Bende de var aynı sorun.
Operator olarak Turktelekom ve Bimcell 2 si içinde aynı 3g için 4.5 g için deneyemedim
Onu geçtim benim internette bile yavaşlık var 4.5 g ye geçtikten sonra(TTNET), önceden 3 mbit olarak 400 450 kb indirme yapıyordum şimdi ise 300 kb. Onu geçtim ping sorunum çıktı 1 ila 5 arası değişiyordu pingim şimdi 50 100 arası. Bu durum sonradan mı oturacak yoksa 4.5g bize mi girdi anlayamadım :|
Bendede şuan evdeki internette aşırı bir ping var ve beni deli ediyor mk senenin 2 ayı istanbuldayım onda bile çile çekiyorum :D