4.5G'den Sonra 3G'nin Yavaslamasi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Baristbt guzel bilgilendirme hocam. Mw ve saha derken neyi kast ediorsun?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

Baristbt guzel bilgilendirme hocam. Mw ve saha derken neyi kast ediorsun?

microwave oluyor hocam havadan yani , sahada baz istasyonu oluyor hocam , site diyorlar normalde de biz niyeysa saha demişiz :D

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

başından belliydi puf pufladılar millete bişey var gibi 2 3gb kullanacak zaten millet hızı ne yapsın stabil hız önemli olan

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Bok gibi oldu. Evde android v.s. telefon kullanan yok. Dokunmatik zaten kullanamiyoruz. Biz sulalecek dumana geri donecegiz.

Full ceken telefonu, cektirmezlerse.. Bizde bu yayladan hey dost, Sah'a giderizz..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    baristbt bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

mevcut sahalara sadece cell atılarak 4g kurulumu yapıldığı için olan bi yavaşlama o.

mw sahalara sırf kapsamamız var diye 4g kuruldu. 

http://www.tahribat.com/forum/45g-ihalesinde-ilk-tur-tamamlandi---en-hizli-bant-210454?SearchUser=baristbt#msg2698471

şu postta demiştim bu daha güzel gözüken yüzleri bir çoğunun , negatif/dezavantaj yanları hiç hesaba katılmadı genelde.

şuan kullanım oranının çok düşük olduğunu zannediyorum 4g'nin , kullanılsa bile cat'ler düşük ve kapasite çok zorlanılamıyor.

ilerleyen zamanlarda bu s7 ler z5 ler filan artsın o zaman görürüz :)

hayırlısı diyelim

Cell atmak ve mw sahalari nedir hocam acarmisin biraz

bu arkadaşlar hücre(cell) oluyor hocam , kaba tabirle sektör/cell filan deniyo

_

sahalarda da mw ve fiber var misal , fiberde o sahaya (baz istasyonu) kadar fiber hat geliyor o şekilde bağlanıyor.

mw'de de görmüssünüzdür kocaman yuvarlak antenler var 

bunlarıda ap gibi düşünün fiber olan bi sahadan bunlarla veri aktarılır , diğer sahadan bunlarla veri alınır.

bunların baktığı yönde zaten bir baz istasyonu vardır. kablosuz gibi düşünün ama arka arkaya sahalar bindikçe yavaşlıyor , fiberin yanına yaklaşamıyo

bundan bizim eve nasıl taktırırız :D 

Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venedikli
    venedikli's avatar
    Erkek

@baristbt hocam güzelce anlatmış ama,  herşey altyapı düzenlemesiyle alakalı mıdır bilmememle beraber,turkcell için konuşuyorum. 4.5g ye geçişten sonra 4.5g ile gelen yeni paketler haricindeki çoğu internetin hız üst limiti aşağıya düşmeler var.şöyle örnek vereyim 1 nisan öncesinde normalde 2. öncelikte üst hız limiti 7.2 mbts diye gösterilen bir internet paketi rahatlıkla 12 13 mbts i görüyodu sıkıntı yoktu.şimdi ise özellikle deniyorum 3g şebekesindeyken 7 mbts i aşamıyorum.aynı yerde aynı anda 1. öncelikte 43.2 mbts üst hız limitli internet paketinde önceden 36 37 yi rahat görebilirken şimdi ise 20 mbts i aşamıyorum.bu eski paketlere de 4.5g üst hız güncellemesi yapılmadı yani ne kadar hız görebiliyorsanız kullanabiliyorsunuz(ben 100 mbts leri gördüm-iphone 5s) tabiki 3 ay süresi boyunca.çünkü şu an 4.5g hızını deneme kampanyası adı altında turkcell 600 mbts e kadar izin veriyor.yeni gelen 4.5g internet paketlerindeyse 3g şebekesindeki üst hız limiti 63 mbts olarak geliyorlar. şu anki gözlemlerim bundan ibaret :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

Avea kullanıyorum. Down 15-22 arası up 4-5 arası bende bir problem yok :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

teknolojisini ziktiklerim

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    selo-g bunu yazdı

Avea kullanıyorum. Down 15-22 arası up 4-5 arası bende bir problem yok :) 

Avea da bolgesine gore degisiyor kalite. İs yerinde bir adam var bizim, birak 3G yi, telefon konusmasini bile yapamiyor sebeke yok diye :D avea kesinlikle en uygun tarifelere sahip en kurekten operator bence :d

Cigu bigule :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

sadece 3G değil normal hat çekimi bile azaldı. vodafone müşteri hizmetleri bunu itiraf etti aradığımızda. 4.5G çalışmalarından ötürü baz istasyonlarında sıkıntılardan bahsetti. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 3144 Toplam Mesaj: 28
3g nin yavaslamasi