4.5G'den Sonra 3G'nin Yavaslamasi
-
Baristbt guzel bilgilendirme hocam. Mw ve saha derken neyi kast ediorsun?
-
Ekerci bunu yazdı
Baristbt guzel bilgilendirme hocam. Mw ve saha derken neyi kast ediorsun?
microwave oluyor hocam havadan yani , sahada baz istasyonu oluyor hocam , site diyorlar normalde de biz niyeysa saha demişiz :D
-
başından belliydi puf pufladılar millete bişey var gibi 2 3gb kullanacak zaten millet hızı ne yapsın stabil hız önemli olan
-
Bok gibi oldu. Evde android v.s. telefon kullanan yok. Dokunmatik zaten kullanamiyoruz. Biz sulalecek dumana geri donecegiz.
Full ceken telefonu, cektirmezlerse.. Bizde bu yayladan hey dost, Sah'a giderizz..
-
baristbt bunu yazdıDrKeworks bunu yazdıbaristbt bunu yazdı
mevcut sahalara sadece cell atılarak 4g kurulumu yapıldığı için olan bi yavaşlama o.
mw sahalara sırf kapsamamız var diye 4g kuruldu.
şu postta demiştim bu daha güzel gözüken yüzleri bir çoğunun , negatif/dezavantaj yanları hiç hesaba katılmadı genelde.
şuan kullanım oranının çok düşük olduğunu zannediyorum 4g'nin , kullanılsa bile cat'ler düşük ve kapasite çok zorlanılamıyor.
ilerleyen zamanlarda bu s7 ler z5 ler filan artsın o zaman görürüz :)
hayırlısı diyelim
Cell atmak ve mw sahalari nedir hocam acarmisin biraz
bu arkadaşlar hücre(cell) oluyor hocam , kaba tabirle sektör/cell filan deniyo

_
sahalarda da mw ve fiber var misal , fiberde o sahaya (baz istasyonu) kadar fiber hat geliyor o şekilde bağlanıyor.
mw'de de görmüssünüzdür kocaman yuvarlak antenler var

bunlarıda ap gibi düşünün fiber olan bi sahadan bunlarla veri aktarılır , diğer sahadan bunlarla veri alınır.
bunların baktığı yönde zaten bir baz istasyonu vardır. kablosuz gibi düşünün ama arka arkaya sahalar bindikçe yavaşlıyor , fiberin yanına yaklaşamıyo
bundan bizim eve nasıl taktırırız :D
-
@baristbt hocam güzelce anlatmış ama, herşey altyapı düzenlemesiyle alakalı mıdır bilmememle beraber,turkcell için konuşuyorum. 4.5g ye geçişten sonra 4.5g ile gelen yeni paketler haricindeki çoğu internetin hız üst limiti aşağıya düşmeler var.şöyle örnek vereyim 1 nisan öncesinde normalde 2. öncelikte üst hız limiti 7.2 mbts diye gösterilen bir internet paketi rahatlıkla 12 13 mbts i görüyodu sıkıntı yoktu.şimdi ise özellikle deniyorum 3g şebekesindeyken 7 mbts i aşamıyorum.aynı yerde aynı anda 1. öncelikte 43.2 mbts üst hız limitli internet paketinde önceden 36 37 yi rahat görebilirken şimdi ise 20 mbts i aşamıyorum.bu eski paketlere de 4.5g üst hız güncellemesi yapılmadı yani ne kadar hız görebiliyorsanız kullanabiliyorsunuz(ben 100 mbts leri gördüm-iphone 5s) tabiki 3 ay süresi boyunca.çünkü şu an 4.5g hızını deneme kampanyası adı altında turkcell 600 mbts e kadar izin veriyor.yeni gelen 4.5g internet paketlerindeyse 3g şebekesindeki üst hız limiti 63 mbts olarak geliyorlar. şu anki gözlemlerim bundan ibaret :)
-
Avea kullanıyorum. Down 15-22 arası up 4-5 arası bende bir problem yok :)
-
teknolojisini ziktiklerim
-
selo-g bunu yazdı
Avea kullanıyorum. Down 15-22 arası up 4-5 arası bende bir problem yok :)
Avea da bolgesine gore degisiyor kalite. İs yerinde bir adam var bizim, birak 3G yi, telefon konusmasini bile yapamiyor sebeke yok diye :D avea kesinlikle en uygun tarifelere sahip en kurekten operator bence :d
-
sadece 3G değil normal hat çekimi bile azaldı. vodafone müşteri hizmetleri bunu itiraf etti aradığımızda. 4.5G çalışmalarından ötürü baz istasyonlarında sıkıntılardan bahsetti.