5.000 Dolar Maaşla Patlayıcı Mühendisliği
-
bortecine357 bunu yazdı:
-----------------------------
karizma_coder bunu yazdı:
-----------------------------bortecine357 bunu yazdı:
-----------------------------
bence 5000 dolar gibi bi para yoktur haa iyi para alıyolardır o muhakkak ama 5000 dolar değildir o biraz abartı çünkü mermer teknikeriyimn ben böle patlamalrı çok gördüm patlatanlar mühendisler falaln değil normal bu işi bilen insanlar alaylı onlar varken bi şirket ayda 5000 dolar verip ayda 1 kere olan ocak patlatmaları için 5000 dolar vermez 5000 dolar vereceği adamada sadece patlatmada kullanmaz
-----------------------------hayır patlatmada kullanır. artık avrupa birliğine giriyoruz sertifika yada diploma istiyolar artık. bu işi bilen bilmeyen değil. bende patlatma yapabilirim ama bu patlatmanın tam etkisini bu işin mühendisleri yani bu üniversiteden çıkanlar bilecek artık. patlamalarda yer altınıda etkiliyo fay hatlarını falan onları usta insan bilemez işte bunların hepsinin hesabını yapacak adam yetiştirecekler. ayrıca 5000 dolar neki 20000 dolar para kazanan kişi biliyorum bu işten...
-----------------------------demek istediğim tabiki patlatma mühendisi elin patlayıcıyı alıp deliklere gübre doldurmayacak fünye bağlamıcak patlatmayı hesaplayıp itenilen patlatma için oranları ve yerleri belirlicek zaten mühendisin amacı budur ama türkiyedede şöyle bişey var örneğin her maden ocağı teknik nezaretçi yanimaden mühendisi bulundurmak zorunda bunu aylık ücreti ocak başına 600 ytl kanun çıkıp patlatma anında patlatma sahasında patlatma mühendisi olacak bunu ücreti 5000 dolardır derse 5000 dolar olur ama türkiye şartlarında zor bu para onu demek istiyorum ama gördüğüm patlamalarda ne mühendis vardı nede başka bişey jandarma gelir yol kesilir patlatama yapılır okadar discovery chanelde gördüklerimiz bana göre türkiyede yetişmiş bir elemanın okadar yükselme imkanı olurmu bence zor çünkü şartlar malum maden mühendisleride ocağa gelir ocağın gidişatına bakar paftadan yanlış giden bişey varmı ruhsatın dışına çıkılmışmı falaln diye imzasını atar 600 ytl alır ve gider başkada işletmeye karışmaz tabi mermer ocaklarında farklı bu mermer ocaklarında taş bütünlüğü önemlidir patlarma ocak gidişatı birsürü şey var yani bu fay hatlarına zarar vermesin giibi konular bütünlüğü öneli olan taşlar için geçerlidir konu birden maden ocaklarına geldi patlatma mühendisi sadece madenlerde çalışmıcak yol tünel yapımı olur falaln filan yine görüşüm geliri iyi olur ama 5000 dolar olmaz türkiyede patlayıcı konularak yıkılan kaç bina gördünüz bide bu sorun var :D
-----------------------------tamam bende senin demek istediğini anladım hiç görmedin böyle yapılıyo benim dediğim gibi diyosun sen . ama bende diyorumki bundan sonra böyle olmuycak rasatanelerden uyarı geldi devlet bunun hakkında araştırma yapıyo ve bu konuları inşaat mühendisi ne kadar bilirse bilsin buradaki eğitimi alamaz. bunun için yeni kişiler yetiştirecek bu ufacık patlamalar 10 yıl sonrasında başka şehirde fay hattında acısı çıkabiliyo. öyle patlat bakalım değil artık yani bunu söylemek istedim.bugüne kadar öyle yapılıyor olabilir ama bundan sonra böyle yapılacak olay sadece bu...