5G Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ??
-
Selamın Aleyküm ağalar
Vodafonede mağaza müdürü olarak çalışıyorum 5g hakkındaki yorumlarınızı merak ettim :)
-
İlk 1 Nisan'da herkes 5g'yi aktif edip hız testi yapacak bir hız testinde bile kotalarından 1-2 GB gittiğini görünce çoğu kişi siktir et amk deyip telefonlarının 5g özelliğini kapatıp 4G ile devam edecek. 5g'nin birde 4G'ye göre çok daha fazla şarj harcama muhabbeti var. iPhone kullanıyorsanız menüde dikkat edin Apple bile otomatik 5g diye bir seçenek koymuş. İndirme yapınca 5g'ye geçiyor yoksa telefon 4G'de kalıyor ki şarjı sömürmesin.
-
5g'den beklentim ping düşsün hız daha stabil dalgalanmadan gelsin upload artsın yeter. hotspot, kota, hız limiti olmayan tarifem var (since 2014) deneyip göreceğiz. telefon modemlerini (SoC içindeki) ve antenlerini araştırıyorum arada en yüksek verimi hangisi verir diye (mkyb honor yada huaweilerde sar yüksek ama anten iyi demişti yanılmıyorsam). 3 yıldır aynı lokasyonda (telefon bile masada aynı konumda) 4g ile 350 mbit'e kadar hız alırken (3 yıl ortalaması 220 down 30 up) son 1 ay gibi bi sürede bu hızlar 50 mbit'e kadar düştü bazen kısa süreli 1mbit görüyorum ve baz istasyonu güncellemeleri sırasında olur böyle şeyler diyerek sineye çekiyorum. umarım hızı yavaş yavaş düşürüp sonra 1 nisanda tekrar normal 4g seviyesine getirerek 5g hayırlı olsun demezler :D
-
Düz kullanıcıya 5g nin espirisi olmaz. Tek artısı boşa çıkan istasyonları köylere yayarlar.
-
vgozacik bunu yazdı
Selamın Aleyküm ağalar
Vodafonede mağaza müdürü olarak çalışıyorum 5g hakkındaki yorumlarınızı merak ettim :)
DH Forum 4.5g hız testi konusundan bir mesaj
internette bunu buldum hocam, bakalım 10 yıl içinde bu ping değerini geçebilecek mi vodafone :D
ayrıca elinde olan, ulaşabilen varsa 2G'den 3G'ye geçişte ve 3G'den 4.5g'ye geçişte vaadeilen hızların olduğu reklamları birisi eklerse azıcık eğleniriz :D -
Çinlilerin videolarına bakıyorum dağların tepelerinde köyler de temiź 5 G vardı 2024 yılı için.ülkemizde işler farklı çalışıyor örnek Çin ile ülkemiz rakamları kazanç olarak benzer ama ülkemizde normal hukuk değil düşman hukuğu işliyor yoksa vatandaş bir şekilde düzene sokabilir isterse.
-
Vodafon için demiyorum . Hepsi için .
Umarım kafası çalışan 1 kişi söz sahibi olur .
Ülke geneline baz istasyonlarını doğru dürüst yerleştirir .
Ülke geneline fiber hat çeker .
Ülke geneline bakır kabloları yeniler.
Cep telefonu için 300 gb , 1000 dk , 1000 sms altı paket kalmaz .
5g 6g 10g geçsek ne olacak . 5gb paket satıyorlar . Yanlışlıkla Fatih Altaylının son videosunu izleyeyim desen , çözünürlük oto da kalmış olsa . hooooop 3.dk internet paketi biter .
samaccc tarafından 16/Mar/26 22:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Ankarada hala 3g ile konusuyorum , cunku 4g de cekmiyor turk telekom
-
-
Allah belasını versin bu operatörlerin de zihniyetin de. Hala 30 yıl önceki bakır altyapı kullandırtıyor bu zihniyet fiber parasına...
Hatırlayın 4.5 gelirken de aynı reklamlar, duyurular vb oldu. Tek değişen paket fiyatları faiş artmasıydı. Adam akıllı bir 4.5g olsa 450 megabite kadar hız verebilir....
2026 mart ayında, baz istasyonuna uzaklığım 2 km olduğu halde Türk telekomda 20 megabit yoğun saatlerde 3-4 megabit hız alıyorum. Allah hepsinin belasını versin...
-
3g den 4g ye geçişte şöyle birşey oldu (turkcell de her görevi yapmış biri olarak)
zaten iyi çeken yerlerde 4g de de iyi hızlar gördük
ama az çeken çebeke kopan yerlerde yine az çekti
5g de durum değişmeyecek evet iyi çeken yerlerde amazon prime ınızı netflixinizi donma kasma olmadan izleyeceksiniz
ama hem vodafone hem turktelekom da yine şebeke özelikle hareket halinde çekmeyecek
bu arada sadece operatörlere kızmıyorum mezarlığa baz istasyonu kurulacaktı ona bile protesto eden var bu memlekette.