60 Bin TL, Aile Arabası Tavsiye
-
xcorpix bunu yazdı
ben olsam hyundai elentra alırdım
o da zaten ilk akla gelen, accent, elentra, corolla.
babamın mantık da bu şekilde, herkeste olandan alalım sıkıntı yaşamayalım.
ama ben bunun yerine pek bilinmese de sağlam, sıkıntısız arabaları daha çok seviyorum. fakat yedek parça- al/sat sıkıntısı olacak kadar da nadir olmamalı.
-
Söz konusu aile arabası ise; Opel Zafira'yı tek geçiyorum. Fiyat biraz daha yüksek olabilir, bilmiyorum. Ama taş gibi araba. 7 koltuk. Dağa/bayıra gelir, dizeli yakmaz, koklar. Güvenlik tam.
-
xcorpix bunu yazdı
ben olsam hyundai elentra alırdım
çok güzel de 2017 otomatik elantra kullandım frenleri tutmuyor mk böyle yumuşak fren görmedim. kaza yaptırır. bilgisi olan var mı? niye böyle?
-
Passat al rahatına bak
-
zigor bunu yazdımanglerman bunu yazdı
https://www.tahribat.com/forum/captiva-mi-cyron-mu--229279
21 mayısta bu konuyu açmıştım. kyron aldım. efsane bir araba. tavsiye ederim. çok büyük. ve aşırı sağlam (en geniş bagaj hacmine sahip 4x4). mersedes motoru ve şanzumanı var.
tam otomatik dizel 58.000 de ilk sahibinden servis bakımlı buldum aldım :)
merdiven şaseli koltuk ısıtmalı elektrikli koltuk sunroof lu esp abs 8 hava yastığı 4x4 , 4x2 low, 4x4 high çekerli. 2011 model 650 tl vergi ödedim. 610 tl trafik sigortası 1500 Kasko.
uzun yola daha çıkmadım ama şehir içinde klimalı kullanımda 40-45 kuruş arası diyebilrim. tiguanların qasqhai lerin yanından geçiyorum kyronun yavrusu gibi kalıyor. üstelik ekstra güçlendirilmiş çelik iskeleti filan var.
bir araştır bence memnun kalırsın. honda civic 1.6 benzinliden az yakıyor :)
hocam bu araba ciddi olarak hoşumuza gitti.
piyasası nasıl peki ? bizimkilerin korkulu rüyası, acil satmamız gerekse kolayca satılır mı ? yedek parçası sıkıntısız bulunabiliyor mu ?
yakıt, vergi, görünüm gayet uygun. baya da hoşumuza gitti.
dikkat etmemiz gereken bir şey var mı ?
hocam acil durumda hiç kimse piyasa fiyatından satamıyor zaten. bu araba da öyle. 3-5 bin düşüğünden verirsen ertesi gün satarsın. ben bir müteahhitten aldım yeni ev inşaatına gircekmiş para lazımmış 62 den 58 e düşürdüm aldım :) yedek parçasında hiiiç sıkıntı yok. ssanngyon daha çook uzun süreler teknik desteğini ve yedek parçasını sağlayacak. ben istanbuldayım şahsuvaroğlu yenibosnada bakımını yaptırdım standart bakımı 400 tl :) 10.000 km de bir bakım yaptırmak lazım. araç zaten ilk sahibinden servis bakımlıydı. bende serviste baktırdım herşeyine bundan sonrada serviste baktırırm hep. dikkat etmen gereken şu. BOŞ ile DOLU arasında farkı sadece özelliklerden anlıyorsun XDI veya LXDI farketmez. en fullda olan özellikleri söyliyeyim sana benim arabada olan özellikler yani
4x4 H,4x4L ve 4x2 modlarının olması
Deri ve Elektrikli ve Isıtmalı Koltuk
18" Jant
Sunroof
8 Hava yastığı
Sensörler (Far,Yağmur,Park)
bu özelliği olan araçları XDI veya LXDI olmasına bakmaksızın alabilrisin fulü oluyor.ben çok araştırdım 2 aydan fazla araştırdım çok test sürüşüne gittim. dağda bayırda azman sokakta efendi bir araç :) ve üstelik ekstra sağlam. merdiven şase olarak aratırsan ne demek istediğimi anlarsın.
ne istersen sorabilirsin halen kullanıyorum :)
-
valla bu kriterlere en güzel Subaru uyar, bi' Forester güzel gider :) Çok km de yapmıyormuşsunuz, LPG de taktırmadan benzinli benzinli mis gibi binersiniz :)
-
manglerman bunu yazdızigor bunu yazdımanglerman bunu yazdı
21 mayısta bu konuyu açmıştım. kyron aldım. efsane bir araba. tavsiye ederim. çok büyük. ve aşırı sağlam (en geniş bagaj hacmine sahip 4x4). mersedes motoru ve şanzumanı var.
merdiven şaseli koltuk ısıtmalı elektrikli koltuk sunroof lu esp abs 8 hava yastığı 4x4 , 4x2 low, 4x4 high çekerli. 2011 model 650 tl vergi ödedim. 610 tl trafik sigortası 1500 Kasko.
uzun yola daha çıkmadım ama şehir içinde klimalı kullanımda 40-45 kuruş arası diyebilrim. tiguanların qasqhai lerin yanından geçiyorum kyronun yavrusu gibi kalıyor. üstelik ekstra güçlendirilmiş çelik iskeleti filan var.
piyasası nasıl peki ? bizimkilerin korkulu rüyası, acil satmamız gerekse kolayca satılır mı ? yedek parçası sıkıntısız bulunabiliyor mu ?
hocam acil durumda hiç kimse piyasa fiyatından satamıyor zaten. bu araba da öyle. 3-5 bin düşüğünden verirsen ertesi gün satarsın. ben bir müteahhitten aldım yeni ev inşaatına gircekmiş para lazımmış 62 den 58 e düşürdüm aldım :) yedek parçasında hiiiç sıkıntı yok. ssanngyon daha çook uzun süreler teknik desteğini ve yedek parçasını sağlayacak. ben istanbuldayım şahsuvaroğlu yenibosnada bakımını yaptırdım standart bakımı 400 tl :) 10.000 km de bir bakım yaptırmak lazım. araç zaten ilk sahibinden servis bakımlıydı. bende serviste baktırdım herşeyine bundan sonrada serviste baktırırm hep. dikkat etmen gereken şu. BOŞ ile DOLU arasında farkı sadece özelliklerden anlıyorsun XDI veya LXDI farketmez. en fullda olan özellikleri söyliyeyim sana benim arabada olan özellikler yani
18" Jant
Sunroof
8 Hava yastığı
bu özelliği olan araçları XDI veya LXDI olmasına bakmaksızın alabilrisin fulü oluyor.ben çok araştırdım 2 aydan fazla araştırdım çok test sürüşüne gittim. dağda bayırda azman sokakta efendi bir araç :) ve üstelik ekstra sağlam. merdiven şase olarak aratırsan ne demek istediğimi anlarsın.
Anladım, cidden süper bir araba gibi görünüyor, baya hoşumuza gitti.
Acil satma konusunda haklısın ama şöyle bir durum var. Mesela chevrolet tr den çekildi, araçların değeri ciddi olarak düşmüş.
Bu da pek bilinmeyen bir marka, yedek parça konusunda sorun yok diyorsun. Mesela kullanıp 5-6 yıl sonra satsak durum ne olur sence ? Çok araştırdım dediğin için soruyorum.
Babam pek risk almak istemiyor, standart herkeste olan bir araba alalım kafasında. Muhtemelen bu tarz bir araçta ısrarcı olursam ikna olur, alır. Biraz sorumluluk almış oluyorum yani, o yüzden iyice emin olmak istiyorum.
-
zigor bunu yazdı
Subaru Forester hakkında bilgisi olan var mı ?
Çok sağlam bir araba gibi duruyor. 2008-2009 modelleri 60 bin civarına bulunabiliyor. 2.0 motor 150 bin km civarı. Yorumları genel olarak olumlu, tek şikayet sürekli 4x4 modda olduğundan çok yakması gibi görünüyor.
Mesela https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-sorunsuz-forester-426925366/detay
Hocam bu kasanın bir alt modelini 2 sene kullandım, ben alırken de 4x4 bu çok yakar hede hüde dediler, benzinli aldım aracı LPG taktırdım kendim. 25 kuruşu hiç geçmedi o 2 senelik süreçte. Ankara-Antalya yolunu 18 kuruş ortalamayla gittiğimi bilirim. (LT olarak hatırlamıyorum tabi, zaman geçti) Sağlam arabadır, önceki sahibi it gibi kullanmadıysa çok arıza vs vermez.
Senin yolladığın linke gelirsek, dizel olsa da bi leon-308 vs gibi binek dizel araçlar kadar az yakmaz.
Sanırım 2009-2010 model dizel Foresterlarda krank kırma gibi bir kronik durum vardı, subaru garanti kapsamında ücretsiz değiştirdi tabi o zamanlar motorları. Garantiden motoru değişmiş bir araç bulursan o zaman tadından yenmez, ya da bir üst motorlu versiyona bakabilirsin. euro 5 olanlar da sıkıntı yoktu sanırım. -
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2007-suzuki-grandvitara-1.9-dizel-4x4-448535755/detay ( bunu aracın arazideki fotolarını koymuş diye attım )
https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pick-up-suzuki-grand-vitara-1.9-ddis
Suzuki grand vitaralara bakabilrisin hocam 1.9 ddis dize reno motorlu, bende arabamı satabilirsem almayı düşündüğüm bir araba
-
zigor bunu yazdımanglerman bunu yazdızigor bunu yazdımanglerman bunu yazdı
18" Jant
Sunroof
8 Hava yastığı
Anladım, cidden süper bir araba gibi görünüyor, baya hoşumuza gitti.
Acil satma konusunda haklısın ama şöyle bir durum var. Mesela chevrolet tr den çekildi, araçların değeri ciddi olarak düşmüş.
Bu da pek bilinmeyen bir marka, yedek parça konusunda sorun yok diyorsun. Mesela kullanıp 5-6 yıl sonra satsak durum ne olur sence ? Çok araştırdım dediğin için soruyorum.
Babam pek risk almak istemiyor, standart herkeste olan bir araba alalım kafasında. Muhtemelen bu tarz bir araçta ısrarcı olursam ikna olur, alır. Biraz sorumluluk almış oluyorum yani, o yüzden iyice emin olmak istiyorum.
aynen bende captivayla cyron arasında kalmıştım sırf yedek parça ve servis sıkıntısı olduğu için kyronu seçtim. türkiyeden çekilmesi gibi bir durumda hiç kimse mağdur edilmez muhtemelen. chev. 2012 de çekilmiş sanırsam 2024 e kadar opellerle teknik servis anlaşması imzalamış. halende desteği var. kyronların mesela 2008 modellerinin bile halen bütün yedek parçaları var. ben vites çerçevesi nikelajı çizilmiş diye yenisini aldım 150 tl ye değiştirdim mis gibi oldu. vites koluda varmış 300 tl ama bir deri kolluk alıp onu takcam aliexpressten 15-20 tl. böyle bir dünya aksesuarı filande var. kullanmaktan zevk alabilirsin. sadece benim söylerdiklerimle kalma. donanımhaberde ve diğer forumlarda çok tartışılmış hepsini sende oku. youtube de zilyon tane video var hepsini izle. kararını sonra ver. arkadaşım 2014 tiguan aldı 90.000 tl ye benim arabam daha full. ve benim arabadan küçük. mersedes motor ve şanzuman olması ve merdiven şase olması en büyük fark. tam bir f/p arabası. ama karar senin çok iyi araştır.