600 TL Ye Kadar İşlemci,Anakart,Ekran Kartı Önerileriniz
-
Arkadaşlar tekrardan selamlar
almak istediğim ürünleri araştırmaktan kafam allak bullak oldu intel ve amd meselesi kafamı iyice karıştırdı arkadaşlardan bir kısmı intel bir kısmı amd diyor
ben kısaca size şöyle söyleyeyim yeni çıkan" i3 " işlemcilere kafam takıldı aslında para olsa " i5 " alıcam ama durum okadar iyi değil
geleceğe ait bir pc olmasını istiyorum şimdilik ekran kartsız ve i3 ile idare edicem ilerleyen zamanda ekran kartı alırım
arkadaşta hp marka laptop var " hp dv6-1371e " bu pc nin işlemcisi aşağıdakilere göre sizce nasıl ? arkadaşın laptop'u performans olarak çok iyi o yüzden soruyorum
Intel® Core™ 2 Duo Intel® Centrino®2 Islemci P8700 2.53 GHz 1066 MHz 3 MB Cache
şimdi i3 serisinin 3 tane modeli var fiyatları farklı ve arada çok az bir performans oynuyor sanırım bi bakın lütfen
Intel Core i3 560 Soket 1156 3.33GHz 4MB Cache 32nm 301 TL
Intel Core i3 550 Soket 1156 3.2GHz 4MB Cache 32nm 258 TL <==== bunu almayı düşünüyorum
Intel Core i3 540 Soket 1156 3.06GHz 4MB Cache 32nm 236 TL
bu GHz değerleri olarak çok bir fark olurmu sizce ? mümkün olduğunca parayı yetirmeye çalışıyorum
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve anakart olarak bunları seçtim hangisi olacağı konusunda bir fikrim yok
sizin önerebileceğiniz başka bir model varsa yazın lütfen
ASUS P7H55-M LX Intel H55 Soket 1156 DDR3 1333MHz VGA&DVI Anakart 168 TL LINK
ASUS P8H67-V Intel H67 Soket 1155 DDR3 1333MHz DVI USB 3.0 Anakart 263 TL LINK
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Son olarak kasa alıcam pahalı bişey olmasına gerek yok diye düşünüyorum ama sizce kaç " W " olması gerekir ?
4 GB da ram takıcam
ekran kartı şimdilik almıyorum sonra alıcam
-
arkadaşlar üstteki sistem hakkında bilgi verecek biri varmı acaba ??
-
F/P olarak AMD diyorum başkada bir şey demiyorum,bence hata yapıyorsun intel seçmek ile.