folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder 7 Yıl Önce Sattığım Motorumun Taşıtlar Vergisi Ödenmemiş

7 Yıl Önce Sattığım Motorumun Taşıtlar Vergisi Ödenmemiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar 2005 senesinde motorumu, motor alım satım işi ile uğraşan birisine sattım, bu satış işleminde, kendi aramızda bir sözleşme imzaladık. Oda motoru kime sattıysa artık bilmiyorum, motorun devrini filanda almamış şu an motor benim üzerime gözüküyor halen, bugün vergi dairesinden ödeme emri geldi borcunuz var diye borcuma bakınca bu sattığım motorun 2005 senesinden sonra motorlu taşıtlar vergisinin hiç ödenmediğini gördüm sizce ne yapmam lazım,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Noter satışı dışında yapılan bütün sözleşmeler geçersizdir.

Aracın ruhsatları sende ise trafikten çekme yaparız

araç sendeyse yine yaparız

ama ikisinden biri sende değilse hiç birşey yapamayız hoca paşalar gibi ödeyeceksin :)

sırf vergiden kaçmak için 100 cc lik motor aldım :) bu sene motor yaptıracam 125cc ye yükselteceğim ama yinede vergi ödemiyeceğim nihaha :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Motorumum tüm vergileri ödendiği halde evime borcunuzu ödeyin ya da haczederiz tarzında maliyeden tehdit mektupları alıyorum.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

@ Dj_Alper

Bende motorla alakalı hiç bir evrak yok. Sadece sattığıma dair evrak var oda tam olrak nerede bilmiyorum, Ne güzel valla hem motora adam binsin vergisini ödemesin bende devrini vermediğim için vergisini ödeyeyim ohh ne güzel başka yol yöntem tarif et üstat bana çözüm yolu bul yahu yanılmıyorsam sen sigorta acentesiydin,

@ Caliber

Bende aldım işte o mektuptan, :)

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

borç ne kadar gözüküyor ?

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

@ Dj_Alper

Bende motorla alakalı hiç bir evrak yok. Sadece sattığıma dair evrak var oda tam olrak nerede bilmiyorum, Ne güzel valla hem motora adam binsin vergisini ödemesin bende devrini vermediğim için vergisini ödeyeyim ohh ne güzel başka yol yöntem tarif et üstat bana çözüm yolu bul yahu yanılmıyorsam sen sigorta acentesiydin,

@ Caliber

Bende aldım işte o mektuptan, :)

kardeş biz sigortacılık dışında trafik müşavirliğide yapıyoruz her zaman senin gibi geliyor hatta 1 saat önce biri daha geldiydi ama Allahdan o ruhsatları almış :)

Bu ülkede çeklerin senetlerin bile hükmü yokken senin aranda yaptığın sözleşmenin mi hükmü olacak :)

noter satışın olsa kaybetsen yine bulup çıkartırırız ama noter satışı dışında yapılan herşey hükümsüzdür :)

Polise çalındı desen adam diyecek kaç senedir nerdesin diyecek artık inanmıyorlarda işlem yapmıyorlar

sonuç pamuk eller cebe :)

bu arada motoru kime sattığımı hatırlamıyorum diyenlere inanma

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

benim üstüme de bitane minübüs çıktı öyle. bandrol vergisini taksitlendirdim. paşa paşa ödüyorum. ayrıca araç bağlanmış 2009 da, hala parkta yatıyor. ben de temmuzda öğrendim vergi yapılandırırken. ama memlekete gidemediğim için parktan çıkartamadım. ayrıca ne ruhsat var ne plaka var hiçbişey de yok elimde :D 

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hacktorx bunu yazdı:

benim üstüme de bitane minübüs çıktı öyle. bandrol vergisini taksitlendirdim. paşa paşa ödüyorum. ayrıca araç bağlanmış 2009 da, hala parkta yatıyor. ben de temmuzda öğrendim vergi yapılandırırken. ama memlekete gidemediğim için parktan çıkartamadım. ayrıca ne ruhsat var ne plaka var hiçbişey de yok elimde :D 

araç parkta yatıyorsa onu parktan çıkarıp üstüne ruhsat çıkarıp sonra trafikten çekebilirsin

yani araç yine trafiğe çıkmaz zaten çıkamaz en azından vergiden kurtulursun hoca

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

@ Dj_Alper 

Çözüm yolu üret üstat, polise hırsızlık yeni oldu derim inandırıcı olarakta konuşurum, ama sonrasında motor bulunursa ruhrat filan adam da çıkarsa hoş olmaz düşüncesindeyim, :)

Gharzvog

600 Küsür,

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

hacktorx bunu yazdı:

araç parkta yatıyorsa onu parktan çıkarıp üstüne ruhsat çıkarıp sonra trafikten çekebilirsin

yani araç yine trafiğe çıkmaz zaten çıkamaz en azından vergiden kurtulursun hoca

hocam bişey soracam. çok uzun zamandır parkta yatıyor diye herhangi bir indirim yaparlar mı park parasından? yani hakkım olan bir indirim var mı o manada soruyorum

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hacktorx bunu yazdı:

DJ_Alper bunu yazdı:

hacktorx bunu yazdı:

hocam bişey soracam. çok uzun zamandır parkta yatıyor diye herhangi bir indirim yaparlar mı park parasından? yani hakkım olan bir indirim var mı o manada soruyorum

sanmıyorum :)

@robinson çözüm olsa biz uygularız hoca :)

polise gidip çalındı dersin 2-3 kişi satılanlar çıkar hayır öyle birşey yok bilmem kaç sene önce biz aldık der sonra kağıdı gösterir şahitlendirir

sonra sen yalan beyandan hakkında işlem yapılır v.s v.s

Toplam Hit: 3842 Toplam Mesaj: 24