8 Ağustos 2014 ABD'nin IŞİD'e Saldırması
-
Mustafa bunu yazdı
Çin istediği an Amerika'yı ekonomik krize sokabilir. Çekik gözlüleri küçümsemeyin. Rusya, İran, Çin, Kuzey Kore (Fasulye ama olsun) bunlar gün gelecek Amerika'nın ağzına edecek.
yav he he diyesi geliyor insanın :D
üretim yapan ülke devrilmez arkadaş. teknolojik alanda adamlar show yapıyor, tabiki dünyanın abisi amerika. avrupada da almanya'ya hayranım. adamlar üretimin dibine vuruyor kralı gelse sallamaz
-
futurist bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdı
amerikanın ışid bizden değildir havası vermek için yapılmış birşey(yersen) diğer yandan da pkkya destek tabi.
duyduğumda tamda bunu düşündüm. Ayrıca
bugün açılan konuda kürtleride vuruyormuş ama nasl pkk desteği olsun.
bence kürtleri arapları ve diğer milletlerden adamları Türkiye ye sürmek için yapılmış bir planın bir parçası
çok uluslu olmak bizim için hep beladır zaten.
Abdye hepten gıcığım zaten bütün dünyanın yöneticisi gibi davranıyor.
kendisi atom bombası dahil her haltı üretiyor sonra çıkıp sizler üretmeyeceksiniz diyor.
Bu konuda Çin ve İrana saygı duyuyorum tınmadan yollarına devam.
yaptıkları kötü ama en azından abdyi sallamıyorlar ya bayılıyorum.
ABD ne yapsa haklı. Şayet onun yerinde başka bir ülke süper güç olsa o ülke de istemez başkasının kendisi kadar güçlenmesini. Gerek diplomatik yollarla, gerekse silah zoruyla istediğini yaptırır.
Savaşlar aşırı maliyetli ve savaşa girmek -ki ABD bunu Irak'ta ve Afganistan'da denedi- büyük tepkiler toplar. Bu yüzden yeni moda -aslında pek de yeni sayılmaz- terörist gruplar oluşturup yahut bunları finanse edip ülkelerin kendi içinde kaosa sürüklenişini uzaktan uzağa seyredersin ve sana yakın olanı, rahatlıkla yönetebileceğin birini başa geçirirsin.
Bu başa geçirme ne işe yarar? Hani hatırlarsınız tarih kitaplarından Fransa'ya verilen 4934839 tane kapitülasyonları... Hemen hemen aynı. Sadece çağa daha uygun.
Sonuçta herkes biliyor ortadoğudaki her ayaklanmanın, her darbenin, her terörist grubun Abd ve benzeri ülkeler tarafından finanse edildiğini, silah ve mühimmat sağlandığını, yeterli istihbarat sağlandığını...
-
ABD ekonomisi hakkında okuduğum en güzel yazılardan, biraz uzun ama kesinlikle tavsiye ederim. Genel olarak dünya ekonomisi hakkında da fikir veriyor ( bu konuda kitap falan okuyamadım maalesef, dolayısıyla bilgim baya sınırlı. Ama genede bu yazıların durumu güzelce özetlediğini düşünüyorum.)
http://www.ekopolitik.org/public/news.aspx?id=3710&pid=38Bu konuyu da İlyas Bozkurt gayet güzel açıklamış, sunucuya sinirlenip sövüp kapatmadan izleyebilirseniz güzel videodur :P ( evet, harika, muhteşem, tamam, doğru vs )
https://www.youtube.com/watch?v=wlcGU8sivfk
https://www.youtube.com/watch?v=IhwXh2L8sYU
-
Amerika'da ekonomik kriz olursa 3. dünya savaşı çıkar bence...
-
Beşar Esad IŞİD'e saldırırken IŞİD'i savunan AK-it'ler ışid kürtlere saldırınca birden döndü a.q sizin liderinizden aldıkları silahlarla bukadar güçlendi bu orospu çocukları sizin liderinizden dolayı boş yere öldü o kadar Türkmen hala daha İslamiyet İslamiyet diye bağırın.
-
pkk ne y....k yiyebilir ışid'e karşı. adamların göğüs göğüse çarpışma tecrübesi yok. türkiyede gündüz şehirde çalışıp gece dağda karakola taciz ateşi yapmaktan başka ne yaptılar. veya yollara kahpece mayın döşeyip uzaktan patlatmaktan başka. haber sitelerinde günlerce çatışmaya giden otobüs dolusu pkk lıyı gösterip şişirdiler. sonuç noldu. pkk nın en büyük kamplarından mahmur'u 2 günde aldı ışid. ışid inde pkk nın da amk.
-
ultrAsker bunu yazdıMustafa bunu yazdı
Çin istediği an Amerika'yı ekonomik krize sokabilir. Çekik gözlüleri küçümsemeyin. Rusya, İran, Çin, Kuzey Kore (Fasulye ama olsun) bunlar gün gelecek Amerika'nın ağzına edecek.
yav he he diyesi geliyor insanın :D
üretim yapan ülke devrilmez arkadaş. teknolojik alanda adamlar show yapıyor, tabiki dünyanın abisi amerika. avrupada da almanya'ya hayranım. adamlar üretimin dibine vuruyor kralı gelse sallamaz
Amerika'nın Çin'e bi dünya borcu var. Çin istediği an Amerika'yı ekonomik krize sokabilir bu doğru, ama Amerika ile beraber kendi de krize girer. Ayrıca ekonomik krize girmek demek devrilmek demek değil, Amerika ekonomik krize girmez diye birşey yok.
-
futurist bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdı
amerikanın ışid bizden değildir havası vermek için yapılmış birşey(yersen) diğer yandan da pkkya destek tabi.
bence kürtleri arapları ve diğer milletlerden adamları Türkiye ye sürmek için yapılmış bir planın bir parçası
kendisi atom bombası dahil her haltı üretiyor sonra çıkıp sizler üretmeyeceksiniz diyor.
dünya tarihinin en büyük atom bombası ve amerikadan sonra en güçlü ordusu Rusyada.Çinde yada iranda değil.
-
u235 bunu yazdıfuturist bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdı
dünya tarihinin en büyük atom bombası ve amerikadan sonra en güçlü ordusu Rusyada.Çinde yada iranda değil.
rusyada olabilir bilmiyordum onu ama
haberlerde hep çin e irana yapmayın uygulamaları yokmuydu. o konu neydi.
-
tutum bunu yazdı
Amerika'da ekonomik kriz olursa 3. dünya savaşı çıkar bence...
amerikada finans ağırlıklı ekonomik kriz var ve 3.dünya savaşı başladı bile.
11 eylül saldırısı, wall street eylemleri, ukraynada avrupayla rusyanın çatışması, almanyanın amerikaya çalışan ajanları yakalaması ve daha yüzlerce olay. tüm savaşların tek bir ortak noktası var hepsini avrupa çıkarıyor ama çoğunlukla kendisi zararlı çıkıyor. avrupa intihar ediyor ama farkında değil.
edit: ayrıca amerikanın saldırıyı f18 hornet le yapması da ilginç. eski bir uçak ve kendinden başka sahip olan yok. f18 yerine f22 gibi rakipsiz bir uçakla çok etkili saldırı yapabilecekken f18 tercih etmesi salt askeri bir tercih değil sanırım. envanterdeki eski uçakları parlatarak satmayı düşünüyor olabilirler.
acikistihbarat tarafından 09/Ağu/14 15:35 tarihinde düzenlenmiştir