8 Ağustos 2014 ABD'nin IŞİD'e Saldırması
-
futurist bunu yazdıu235 bunu yazdıfuturist bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdı
amerikanın ışid bizden değildir havası vermek için yapılmış birşey(yersen) diğer yandan da pkkya destek tabi.
duyduğumda tamda bunu düşündüm. Ayrıca
bugün açılan konuda kürtleride vuruyormuş ama nasl pkk desteği olsun.
bence kürtleri arapları ve diğer milletlerden adamları Türkiye ye sürmek için yapılmış bir planın bir parçası
çok uluslu olmak bizim için hep beladır zaten.
Abdye hepten gıcığım zaten bütün dünyanın yöneticisi gibi davranıyor.
kendisi atom bombası dahil her haltı üretiyor sonra çıkıp sizler üretmeyeceksiniz diyor.
Bu konuda Çin ve İrana saygı duyuyorum tınmadan yollarına devam.
yaptıkları kötü ama en azından abdyi sallamıyorlar ya bayılıyorum.
dünya tarihinin en büyük atom bombası ve amerikadan sonra en güçlü ordusu Rusyada.Çinde yada iranda değil.
rusyada olabilir bilmiyordum onu ama
haberlerde hep çin e irana yapmayın uygulamaları yokmuydu. o konu neydi.
İran ve çin amerikanın başedebileceği devletler her ne kadar güçlü olsalarda.
Ama dünyada abd rusya kadar kimseden çekinmiyor şuan.Sergey Lavrov basın toplantısında obamaya "Sayın Putin obamadan daha fazla mektup almak istemiyor.Obamanın Ukraynayla alakalı mektupları Putin tarafından okunmayacaktır.Rusya abd nin güdümüne tabi küçük devletlerden değildir" dedi.
Obama ondan sonra şimdi yaptırımlara başladı.
Abd avrupayla birlikde ukrayna konusunda geri adım attırmak için yaptırımlara başladı.Tabi ki Rusyayı etkilemeyecek değil bu yaptırımlar ama krize sokamaz.
Dünyanın en büyük doğalgaz satıcısı ve ciddi yeraltı kaynaklarıyla biliniyor Rusya.Zaten 1990 yılına kadar ülkesinde hiçbir yabancı mal bulundurmayan kendi kendini böyle geçindiren Rusyada şuan bile Amerikan ve avrupa malları dünyanın diğer ülkelerine göre daha az.
-
Mustafa bunu yazdı
Çin istediği an Amerika'yı ekonomik krize sokabilir. Çekik gözlüleri küçümsemeyin. Rusya, İran, Çin, Kuzey Kore (Fasulye ama olsun) bunlar gün gelecek Amerika'nın ağzına edecek.
"abd hapşırırsa dünya sallanır"
-
İki siyaset ile makale okuyan adam siyaseti biliyorum zannediyor. Bu yüzden siyaset ile ilgilenenler genelde sevmediğim kişiler.
-
rocketadam bunu yazdıMustafa bunu yazdı
Çin istediği an Amerika'yı ekonomik krize sokabilir. Çekik gözlüleri küçümsemeyin. Rusya, İran, Çin, Kuzey Kore (Fasulye ama olsun) bunlar gün gelecek Amerika'nın ağzına edecek.
"abd hapşırırsa dünya sallanır"
Hocam çin'i hafife alma. 1.5 Milyar adam tükürse amerikayı boğacak sel oluşturur.
İşin somut boyutu Amerika'nın çinen olan milyarlarca dolar borcu ve çinin nakit ve madeniz rezervleri.
-
Dinsizin hakkından imansız gelirmiş.
-
Havan bir de komvoy vurmuş.Bak biz istesek demeye getirmiş sanki.Ulan madem gücün var her istediğini yapabiliyorsun o zaman bu katliama bir dur de.Önce İşid'i sonra İşid'e katılan Öso'yu ve sonra da Pkk'yı yok et.Ha Erdoğan'ın deyimi ile Pyd ve Kpg de var tabi.Onlar da Pkk'nın kolu değil miş gibi sanki...
-
türkmenler sınırdan Türkiyeye girmek istiyor geri çeviriyorlar Türkmenleri.
diyorlarki :
konsolosluktan vize alın diyor. ulan konsolosluk ışidin elinde nasıl vize alsınlar.
ama elin yezidisi haburdan rahatça giriyor kimsede ses etmiyor niye ? çünkü o bölgenin şırnak belediye başkanı kürt.
Türkmenlere sahip çıkmayıp yezidilere sahip çıkanlar Türk devletini yönetiyor gülesim geliyor.
Türkmenler sınırdan biraz daha yürüsün mecburen suriyeden geçsinler.
yazık.