80Mt Ethernet Kablosu Çekeceğiz Nasıl Yaparız ?
-
JackDaniels bunu yazdıShephard bunu yazdı
Cat 6 antalya da nerden temin edebilirim?
Güllük teknosanın karşısında Star elektronik var orada var metrelerce :D
Eminmisin :) Telefonu varmı mtsi kaç tl ?
-
Varsayımla değil yaşadığım bildiğimle cevap vereceğim.
-Cat6 dan cat6 ya fark vardır. şu anda 83 metre uzunluğunda hcs marka cat6 (ftp mi utp mi tam hatırlamıyorum. Sanırım utp idi) kablo ile 100 değil 1000 megabit yani 1GB taşıyorum. Aslında sağdece 83 metre değil 110 uçluk ağım var, en uzağı 83 metredir. Sıradan zyxel marka gigabit switch ve toplama bilgisayarla bu hızı alabiliyorum. Dizüstü,masaüstü, ağ yazıcısı,nas sunucu farketmiyor hepsinde 1000 mb bağlantıyı sağlıyorum. Altyapıyı kurarken Firmalara şart koşmuştum gigabit taşıyacak kablolama olacak dedim. Bundan önce tam 5 farklı marka denedik. Bazısı o kadar kötüydüki 10mb ile bağlanabildi. Cat6 kablo 8 damardır ve hepsinin kaliteli bakır olanı pek yok. Aliminyum, demir olanı çok var. Bunalan bilgisayarcı arenayı aradı. Adamları 90 metrede 1000 mb taşımayı garanti etti. Hatta numune istedim gerek yok deyip 3000 metre malı yolladı taşımassa para almayacağını söyledi. öyle güveniyorlar mallarına.
Lafı uzatmayacağım hcs nin cat6 sını kullan. Süper kablo. Bilgisayarda saatin yanında bağlantı 1GB yazıyor. Bilgisayarcı ilk bizde gördüğünü söyledi. Birkaç ay sonra abi o zaman kulaklarını çok çınlattım dedi. Bende tahmin etmiştim sana her gün kalaylamıştım zati dedim. Meğer inanmamış çalıştığına zaman geçtikten sonra görmeye gelmiş yanıma. -
cat6 candır birde kabloyu nasıl geçirceğiniz önemli gömücekmisin, havadan asıcakmısın vs bunlara dikkat ediyorsundur umarım 5 dönümlük iş yerimin her tarafına metrelerce cat6 çekmiş biri olarak diyorum :)
-
hocam bende evde 2pc var. birine 2 mt digerine 23 mt cat6 kullaniyorum. 23 mt deki pc daha ii sanki :) 80 mt icin bisey diyemem. ama sınır 100 küsür biseydi.
-
Kaliteli kablo ile CAT5'de sıkıntı çıkmaz.
-
hsc nin kablosu cok iyidir, dış ortamda kullanacaksan sftp cat6 alabiliyosan ondan al.
-
Cat5 yüksek kaliteli bir kabloyla 100metreye kadar sorunsuz çalıştırırsın.
En sağlam çözüm Cat6 ve kaliteli bir kablo kesinlikle kablo kalitesi çok önemli buna dikkat etmen gerek yoksa istediğin gibi bir sonuç elde edemeyebilirsin.
-
cat5 kullanma derim kurumsal bir firmada kullanicaksan cat5 gelecekte sikinti yasatir cat6 kullanip kablo kanali ile donesemeni tavsiye ederim zamaninda az sikintisini cekmedim 3 katli sirkette server odasindan 3. kata kadar toplam 30-35 pcnin oldugu bi yerde ilk cat5 ile yapmistik sikinti yasandi oldugu gibi herseyi yeniden yaptim cat 6 ile sorunsuz s ikintisiz kullanirsin
-
uzunluk konusunda cat5, cat6 fark etmez hacı ikisininde standart 100 metredir. 110 metrede de kullanabilirsin ama sorun çıkarır.
cat5 de dikkat etmen gereken şey 10base-t değilde 10base-tx kablo seçmendir yoksa hız kaybı yaşarsın.
ayrıca utp yerine stp kablo al. Elektronik sinyallerden etkilenmesin ortam.
sLeymN tarafından 08/Ara/12 15:01 tarihinde düzenlenmiştir