9000 Tl İş Önerisi
-
dükkana katkı yapacağın bir işte kullan. fotoğrafçıyım dedin, bu dükkanın gelişmesi büyümesi için bir baskı makinesi vs al. Yada maliyetlerini düşürecek başka bir şey. Hem bu parayla babanın dükkanında işçi konumundan çıkarsın, hemde baban bak parayı verdim hemen kaçma peşinde, başka işleri düşünüyor demez. Tecrübeyle sabittir. Mesela afiş, poster baskısı yapabileceğin bir makine, yada en basitinden kiralık, satılık afişi basabileceğin küçük bir makine. Yada bu araçlara yazı yapıştırmak için plotter al (folyo harf kesim) sonuç olarak sen photoshop ve coreldraw biliyorsun. sonuç olarak şu anda yaptığın işi genişletecek bir şeyler düşün. bunun ne olduğunu ben bilemem, tahminde edemem. dükkanın ihtiyacı ne ise(çay şeker vs değil) gelişimini için. mesela bir web siteniz yoksa yaptır. sahibinden gittigidiyor tarzı yerlere üyelik aç, bu küçük makine ile laptop stickere bas, bardak bas, tshirt bas sat. yani hemen başka alternatif düşünme. Batmak ve parayı çarçur etmek istemiyorsan bildiğin işi yap. Eğer varsa başka bildiğin iş onuda yapabilirsin ancak, öncelik daim çalıştığın iştir. Hem garanti, hem herkesin gönlünü alırsın.
paranı kullandın, bir makine aldın fotoğrafçı dükkanı için, satışlar arttı, aylık ciro %20 arttı. mutlaka peder de senin maaşı yada dükkan içinde ki etkinliğini arttıracaktır.
-
Hocam çinden ucuza mal getirip satabiliriz. toptan ya da perakende.
ya da telefon getirip satalım.
ya da uğraşmam dersen sen bana gönder parayı ağustosta belli bi yüzdesiyle geri vereyim.
mesela de ki bu para ağustosa kadar yüzde X kazanır de anlaşalım :)
-
Yıllık faiz olarak bankaya yatır :)
-
ISIran bunu yazdı
Yıllık faiz olarak bankaya yatır :)
ziraatte (ki genlde hepsi aşağı yukarı aynıdır) 10.000 tlyi yıllığa yatırınca aylık 104 tl gibi bi faizi oluyodu hacım. parayı bağlamana değmiyo :|
(1 yıl falan önce hesaplamıştım)
-
Böyle forumdan iş fikri çıkmaz arkadaşım her kafadan bir ses çıkarda sana ne akdar uyar o belli olmaz.
Herkesin kendine has özellikleri vardır belli ki esnaf adamsın fakat emeğin doğrultusunda.
Ben sana al sat yap diycem fakat al sat yapmak için işi az da olsa bilmek gerekir.
Ticaretin temel esasları bellidir ucuza temin edip kar koyup satmak prensibi üzerine dayalıdır her şey.
Kimisi araba alır satar kimisi limon bakmışsın bir başkasıda elektronik cihaz satar.
Araba işi yaş yeni yasa tasarıları ile artık yılda birden fazla araba alıp sattığın taktirde vergilendirme gibi bir takım uygulamalara gidecekler öyle oturduğun yerde al sat yapamaycaksın. Meyve sebzeden anlamazsın sen fotoğrafçısın en nihayetinde :) , elektronik işi senlik olabilir çevren geniştir amerikadan gelip giden elbet çevren vardır gönder 3-5 tane getirsinler iphone 5 sende memlekette eşrafına sat hiç olmadı buradan bile alacak bir dolu adam çıkar düzgün yaparsan işini.
Haa yok arkadaş al sat bana göre değil diyorsan ne yapabileceğine kendin karar vericeksin en nihayetinde biz seni tanımıyoruz neler yapabilirsiniz neler yapamazsın kimse bilemez.
-
Çok aman aman bir sermaye değil. Aksaray nasıl biryer? sanayi, donanim, yazılım falan işi olurmu oralarda?
-
Ocağın sonu gelmeden hemen dolar al ve Mayıs'a kadar çekme parayı... Mayıs'tan sonraki duruma göre, sen karar ver artık...
-
wert bunu yazdıtheagartaman bunu yazdı
adobe after effect(profesyonel video düzenleyici) ve adobe photoshop(resim dùzemleyici) programlarının öğren her bir çok yerde kursları var bunları öğrendikten sonra bide autodesk maya(animasyon) ve 3d studio max (3boyutlu model cizim) programlarını öğren bunuda kursları var en son olorak unity 3d (oyun motoru) öğren yaklaşık 1 yılını alır bunları profesyonel şekilde kullanabilirsen (zaten fotoğrafcısın zorlanmassın)
bir firmada en az 4 5 bin $ kazanırsın biraz daha geliştirsen kendini paraya para demezsin
hacı bu bahsettiklerinin hepsini bilse adam kendini şirketini kurar :|
ki özellikle maya da 1 yılda nasıl profesyonel seviyede bilgi sahibi olacak
hocam 1 yılda sadece bunları nasıl kullanıldığını öğrenir zaten düzen kurulmuş işi var evi var zamanla onlarıda öğrenir parasınıda biriktirir 45 yaşlarına gelince acar küçük bir şirket sonra biraz büyütür mesleği çocuna öğretir sonra oğuluna bırakır böylece zengin olur kafsını kullanırsa -
kardeş internet üzerinden bir şeyler yapmak istiyorsan wm sitelerinden aylık gelirli sağlam bi site al sanırım 7-8 bine aylık 500-800 tl arası gelirli site alabilirsin ortalama 200 000 beğenili aktif facebook sayfaları al, twitter sayfaları al siteni güncel tut yazıları facebooka gönder hit kazan, para kazan:) paranı yükselt 5 000 $ a ben bunu yapardım şahsen :)
-
HolyOne bunu yazdı
Çok aman aman bir sermaye değil. Aksaray nasıl biryer? sanayi, donanim, yazılım falan işi olurmu oralarda?
yok be şeyhim donanım yazılım işi falan olmaz aksaray nasıl biyer dersende kendi halinde biyer öyle çok çeşit iş yapılacak biyer değil yani yeniliklere pek açık değil işin açığı.