+93 Ve +98 Nolu Telefonlardan Dolandırıcılık
-
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
Uluslararasi oldugu icin senden de gidiyor kontor
-----------------------------öyle saçma şey mi olur ya roaming mi yapıyoruz biz kendi ülkemizde hacı yoktur öyle bişey ya çok saçma
-----------------------------bizzat biliyorum, yurt dışından türkiyeyi arayınca dakikasına 4 liramı ne alıyorlardı, karşı taraftan da dakikasına 1 lira felan alıyorlardı. rakamları tam hatırlamıyorum ama aranan tarftan da alıyorlardı para.
ama şöyle bir saçmalık var, türkiyeden yurtdışındaki adamı ararsan giren sadece sana giriyor.
-----------------------------hocalar yok öyle bişey saçmalamayın ya
Var ki adam yazmış buraya , kaç kere yurtdışından birini aradında konuşuyorsun ?
2 sene önce Arabistandan bi yakınımı aradıgımda aynısı olmustu ,
Yaklasık 5 sene once yunanıstandakı arkadasımı aradıgımdada oldu.
Bazı ulkelerde 2 taraftanda ucret kesılıyor.
-----------------------------Ya sen benim kaç kere yurt dışını aradığımı nerden biliyorsun ya babam 11 sene arabistanda kaldı bir kere öyle bişey yaşamadık almanyadan arkadaşımı arıyorum haftada 1 kere arıyorum öyle bişi yok polonyoda yazın arkadaşımı aradım o da beni aradı öyle bişey olmadı hic ilk defa duyuyorum ya böyle bişeyi
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
Uluslararasi oldugu icin senden de gidiyor kontor
-----------------------------öyle saçma şey mi olur ya roaming mi yapıyoruz biz kendi ülkemizde hacı yoktur öyle bişey ya çok saçma
-----------------------------bizzat biliyorum, yurt dışından türkiyeyi arayınca dakikasına 4 liramı ne alıyorlardı, karşı taraftan da dakikasına 1 lira felan alıyorlardı. rakamları tam hatırlamıyorum ama aranan tarftan da alıyorlardı para.
ama şöyle bir saçmalık var, türkiyeden yurtdışındaki adamı ararsan giren sadece sana giriyor.
-----------------------------hocalar yok öyle bişey saçmalamayın ya
Var ki adam yazmış buraya , kaç kere yurtdışından birini aradında konuşuyorsun ?
2 sene önce Arabistandan bi yakınımı aradıgımda aynısı olmustu ,
Yaklasık 5 sene once yunanıstandakı arkadasımı aradıgımdada oldu.
Bazı ulkelerde 2 taraftanda ucret kesılıyor.
-----------------------------Ya sen benim kaç kere yurt dışını aradığımı nerden biliyorsun ya babam 11 sene arabistanda kaldı bir kere öyle bişey yaşamadık almanyadan arkadaşımı arıyorum haftada 1 kere arıyorum öyle bişi yok polonyoda yazın arkadaşımı aradım o da beni aradı öyle bişey olmadı hic ilk defa duyuyorum ya böyle bişeyi
O zaman biz yalan söylüyoruz :D
Vardır illa bi ayarı ama ben olanları söylüyorum bazı ülkeleri aradıgında oluyor. -
abi mantığa aykırı bak şimdi olay şu
Senaryo 1
ben: turkcell
sen : turkcell
Sen yurt dışında bu hattı kullanırsan ben seni ararsam ikimize de girer sen beni ararsan bi tek sana girer.
Senaryo 2
ben : turkcell
sen : yurtdışındaki bi operatör
ben seni ararsam bana girer sen beni ararsan sana girer
Senaryo 3
ben : turkcell
sen : yurtdışındaki bi operatör ama türkiyedesin
ben seni ararsam ikimizie de girer sen beni ararsan sana girer
olay bu tamamen roaming ücretlerinden kaynaklanan ara bağlantı ücretleridir.