folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Siz Olsaydınız Neyi Napardınız ?

Siz Olsaydınız Neyi Napardınız ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Öncelikle konuyu açma sebebim,çok kararsız kalışım ve artık çıkış kapısı bulamayışımdır.

Lütfen Konu Silinmesin.

Gelelim sadete.

Her birey gibi ne yazıkki benimde üniversite okuma çabalarım var fakat bu çabalar 2 adetten oluşuyor. Nasıl mı ;

1-) Lise diplomamı alıp ukrayna-kiev'e gidip orda okumak hayalim vardı. Orda öğrenim yapmak ordan mezun olmak. Farklı dil,farklı hayat-yaşam tecrübelerini öğrenmekti amacım. Ve ukrayna,Türkiye standartlarına göre daha ucuz ve istediğim alan olan inşaat mühendisliği bölümünde daha uyguna okuyacaktım (bu yıllık lisans 5 bin tl civarında) Hayat zaten ucuz. Tek sıkıntısı TR için Denklink Problemi.

Takii Ailem,

2-) Burda kal. Bir yıl yatılı dersaneye verelim. Biraz çalış biraz puan yap özele gönderelim. Ama bunun için bir yıl heba edilirmi ? Bilmiyorum. ve Özel üni ler istediğim alan olan inşaat mühendisliği için ne kadar puan istiyorlar (bu birazda istanbul için) herşeyden önemlisi. Yıllık ne kadar para istiyorlar,ve hemen hemen sanırım çıkan yıllık üni miktarına yakında harçlık harcaman olucak ki benim bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Buranında tek dez avantajı Denklik sıkıntısı olmaması.

Şuan kararsız kaldım. Fikirlere ve yorumlara ihtiyacım var. Evet Sevgili müridler. Siz olsaydınız Napardınız.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

çık yurtdışına dünyayı gör.

enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

Eğer imkanım varsa yurtdışına giderdim o kadar :)

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı

Merhabalar,

Öncelikle konuyu açma sebebim,çok kararsız kalışım ve artık çıkış kapısı bulamayışımdır.

Lütfen Konu Silinmesin.

Gelelim sadete.

Her birey gibi ne yazıkki benimde üniversite okuma çabalarım var fakat bu çabalar 2 adetten oluşuyor. Nasıl mı ;

1-) Lise diplomamı alıp ukrayna-kiev'e gidip orda okumak hayalim vardı. Orda öğrenim yapmak ordan mezun olmak. Farklı dil,farklı hayat-yaşam tecrübelerini öğrenmekti amacım. Ve ukrayna,Türkiye standartlarına göre daha ucuz ve istediğim alan olan inşaat mühendisliği bölümünde daha uyguna okuyacaktım (bu yıllık lisans 5 bin tl civarında) Hayat zaten ucuz.

Takii Ailem,

2-) Burda kal. Bir yıl yatılı dersaneye verelim. Biraz çalış biraz puan yap özele gönderelim. Ama bunun için bir yıl heba edilirmi ? Bilmiyorum. ve Özel üni ler istediğim alan olan inşaat mühendisliği için ne kadar puan istiyorlar (bu birazda istanbul için) herşeyden önemlisi. Yıllık ne kadar para istiyorlar,bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.

Şuan kararsız kaldım. Fikirlere ve yorumlara ihtiyacım var. Evet Sevgili müridler. Siz olsaydınız Napardınız.

Paranın önemi yoksa hertürlü olur diyorsan türkiyede özelinden en kalitesinden bir okul. yok bursum var yurtdışına gidebilirim diyorsan yurtdışı.

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

olm o kadarda ucuz değil amk istanbulla aynı :D

Edit:Bu arada diplomanın denkliği olması dezavantaj değil avantajdır mk :D

u235 tarafından 14/Ağu/12 01:15 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

Çık dışarı..........................

Busiest men find the most time....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

imkan varsa bir dakka kalma bu memlekette

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

aile sıkıntı oluşturmak için var olan bi kurum gibi gelmeye baladı bana iyice :/

Ben de bu yıl üniye başlayacağım. İtü ehm yazdım. Konyalıyım ve niye istanbul yazdın diye hergün laf işitiyorum :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

bu ülkede şuanki hükümet ve partiler olduğu sürece Türkiye büyümez.. biri büyütmeye kalkar diğeri engeller bu yüzden konunun siyasetle alakası yok siyasetle hiç işim olmaz ama bu benim görüşüm. sana gelince imkan varsa ukrayna haricinde başka bir ülke var mı hocam? avrupa birliği üyesi ülke varsa orayı tercih et derim sonuçta aç kalmazsın insan gibi yaşayacak her türlü ortamı bulursun ama ukraynayı bilemem.. Türkiyeye gelince 1 yılı boşuna çöpe atmamalısın bakarsın ilerde başka bir kanun çıkarırlar onada bir sınav yaparlar sonra üniversite hayal olur. hea benim için sorun yok her türlü hazırlık yaparım ederim dersen özel üniversitelerin fiyatlarını düşün bizim bir arkadaş geçen sene özel üniversitede mimarlık bölümüne başladı yıllık 20 bin lira ücret ödüyormuş.. ücrette senin için önemli değilse önemli olan üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulmak orası türkiyede biraz sıkıntı.. en başında eğitim sistemimiz kötü üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmaya başlarsın istediğin ücretide vermezler ama istediği ücreti alanlarda biraz şans var.. bu ülkede insan gibi yaşayacak ortamı bulamazsın.. kısacası; avrupa birliği ülkelerinden birinde okuma şansın varsa hiç bekleme git derim.. ukrayna avrupa birliği ülkesi olmadığı için iş imkanı ve ortamlarını araştırmalısın işine yararsa gidersin hocam..

essan tarafından 14/Ağu/12 01:33 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

edit

Mx0TBT tarafından 14/Ağu/12 01:38 tarihinde düzenlenmiştir

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mximus
    mximus's avatar
    Erkek

İstanbul'dan pahalı olsa bile git.Git.

En çok da kapı kendiliğinden açıldığında korkuyorum şu hayattan.
Toplam Hit: 3186 Toplam Mesaj: 30