Siz Olsaydınız Neyi Napardınız ?
-
ben olsam "
bir yıl daha hazırlık süreci geçirir hiç olmazsa %50 %25 burslu bölümleri tercih etmeye gayret sarfederdim.istanbulda üniversite eğitimi alacak olmamın bana yararına gelirsek denklik ve çevre açısından kendimi rahat hissetmemi sağlayacağını gibi artıları düşünürdüm.
yurtdışı deneyimine gelecek olursak work and travel , erasmus gibi programları en iyi nasıl değerlendiririm onun derdinde olurdum .ama oranın da avantajı sana orda kaldığın müddetçe sosyal düzeni, iş sahası, dil gibi artıları olacak.
lâkin denklik mevzusu sende kararın için önem arzediyor(burada yaşayıp para kazanacaksan).. Yani 'Türkiye'de çalışma hayatına kafan rahat girmek istiyorsan burada kalman ve bir yıl bekleyip 4+ yıl denklik muhabbetini düşünmekten vazgeçmen daha mantıklı geldi bana. .
yine karar senin.bildiğinin en iyisini söyler herkes , kararını kendin verip yapacaksan kendi yanlışını yapman en doğrusu olur.
-
paran varsa git bir saniye bile düşünme denklik falan unut dünyaya açılıyorsun artık, senin dediğin şuna benziyor, köyden şehre gidiyor adam, orda iş öğrenmeye, öğrendiği işi köyde devam ettirebilir miyim ? Dilin olcak, iyi bir mesleğin olcak, türkiyeye ne bok yemeye döncen =D
-
ben de bu sene üni geçiyorum, ukraynada pilotluk okumayı düşünüyordum, param da var ama yatırım yapmak daha akıllıca geldi
-
Senle bu konuyu Kordon'da Bomontileri yudumlarken konuşmadık mı amk?
Bir seneni daha heba etme. Ailelere bakarsan ekmeğe, çöpe ancak gidersin ''amaaan yakınımda olsun'' filan. Abicim çık git Ukrayna'ya. Sana 1 sene özel yurtta (ki badem yurdu filandır muhtemelen) bakacak, özel üniversitede $ veya € üzerinden harç yatıracak paraları varsa Ukraynada bey gibi bakarlar.
Sana o gün dediğim gibi seçimi sen yapacaksın; ya dizlerinin dibinde oturmuş, efendi, badem, özel okula gidip bişey öğrenememiş biri olacaksın (bu en kötü ihtimal) ya da Ukrayna'ya gideceksin. Ukrayna'da da olmadı farzet; ne kaybetmiş olacaksın ve ne kazanmış olacaksın bunları bir düşün.
Yabancı dili pekiştirme, farklı bir kültür tanıma, yurt dışı tecrübesi bunlar üstüne para versen kazanılcak şeyler değil.
-
Kesinlikle git yurt dışına herşeyiyle turkıyeden ıyıdır.
-
bırak türkiyeyi seçmeyi, okul bitince geri dönmeyi; haritada bile bakmazdım türkiyeye. kaç kurtul. :D
özel okullar da burssuz 20bin tl civarlarında. okuldan okula bölümden bölüme değişiyor tabi ki.
ulquiorra tarafından 14/Ağu/12 04:51 tarihinde düzenlenmiştir -
İmkanların varsa kesinlikle yurt dışında lisans eğitimine başla, benim olsa idi gitmek isterdim.
Neden Ukrayna bilmiyorum nedenlerini ama sadece maddi kısmı ise yada illakide Avrupa olsun değil ise tercihin.
Hayat şartlarından uzaklığına kadar herşeyi farklılıklar gösterebilir Avrupa'ya göre belkide ama Malezya ve Endonezya'yı da gitmek için araştırmanı tavsiye ederim.
-
o yatılı dershaneye dikkat et fetocu şakirtlerin eline düşme aman diyim hocam :D
-
diploma olayını bilemem; ama başka hiçbir kısıtlayıcı düşüncen olmasın.
git git ve git.
-
olm siz manyak mısınız? kalınır mı burada lan. kaçın somali de olsa kaçın...