Xamarin‘İn Mallığı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Saat kaç olmuş aptal aptal şeylerle uğraşıyorum yaa.. Nerden bulaştım bu işe bilmiyorum ama çok pişman oldum..

    Gönül isterdiki iyi şeyler yazayım ama hiç uzaktan yakından alakası yok..

    8 GB ram , 8 çekirdekli MAC'i çok kastırıyor öncelikle, kaç kere visual studio kilitlendi.. Daha önce xcode ile uygulama geliştirirken hiç böyle olmadı.. hantallığı da cabası..

    Bitti mi hayır..

    kaç aydır WCF i bir ios projesine bağlayamadık. Bi şeyi hallediyorum, başka bir yerden sorun çıkarıyor, onu çözüyorum başka bir yerden sorun çıkıyor, yok mtom yok dinamik proxy.. hatalar o kadar çok ki aklımda bile kalmadı ne kadar çözdüğümüzün..

     

    cross-platform yazdığım için, WCF servisi için bir wrapper yazayım dedim, her şey iyi güzel (olması gerekiyordu), neyse oluşturdum wrapperi, sonra ios da bi deneyeyim dedim o da ne.. çalışmıyor.. Login metodunu çağırıyorum, wcf servisi yazan adamlar parametre olarak ref anahtarı koymamı istemişler, o da ne.. ios hatayı çakıyor, xamarin dinamik proxy desteklemiyor diye..

    iyi de arkadaşım bu ios projesi değil ki, bir başka proje üzerinden bağlanıyorum, ios projesiyle doğrudan ilişkisi yok.. uğraştım ama çözemedim.. en son olarak kendi sitesinde verdikleri dinamik proxy oluşturmayı yaptım.. silverlight ın bir toolunu kullanarak wcf servisi cs dosyasına çevirdi işte, bunu projeye ekleyerek iletişim kurdum..

     

    buraya kadar güzel.. şimdi login fonksiyonu asenkron olarak isim almış bir tane event oluşturdum servisten.. verdim bilgileri bağlan dedim bu sefer, metod tetikleniyor ama parametrelerden bir tanesi null dönüyor. bilgileri yanlış verince, paramtrede error görünüyor, ama doğru verince de o kısım null oluyor.. Aynı kodu alıp bir winformda denedim (dinamik proxy ile birlikte), çatır çatır çalışıyor.. Neden çalışmıyor peki? yine bu ios devreye giriyor. O çağırdığı için bu fonksiyonu bu şekilde dönüyor, diğer türlü bir açıklaması yok çünkü.. Dedim bi event yazıp ios un kendi içinde tetiklensin o da yemedi..

    Vazgeçtim cross platform için ortak şeyler yazmaya, wcf servisi ios içerisinde oluşturdum, bu şekilde çalışıyor (bunun çalışması için de kaç hafta harcadım inanamazsınız)

    her şey iyi güzel derken bi deneyeyim dedim ama baktım derlenmedi, neden? çünkü proje içerisinde virtual klasörler oluşturdum bi iki dosyayı taşıdım info.plist dosyası bulunamıyor diye hata veriyor derlenmiyor.. neyse hepsini geri aldım.. ama yine aynı hatayı veriyor. proje dosyasında info.plist var, çift tıklayınca ios ayarları geliyor hiç sorun yok ama derlenmiyor. kaç kere kapattım açtım, isim değiştirdim hiç bi şey yemedi..

    projeyi baştan oluşturmaktan başka şansım kalmadı..

     

    siz siz olunca böyle karışık işler yapacaksanız sakın xamarin e bulaşmayın.. sırf şirket c# ile yaz dedi diye bunlarla uğraşıyorum.. yoksa xcode un gözünü seveyim yaa..  objective-c biraz zor geldi ama şimdiye kadar 10 kere bu işi bitirmiştim..

    illallah ettim bu işten.. adam gibi destek alamıyorum lisans aldığımız halde.. forumlarına soru soruyorum cvp yok, stackoverflow a soruyorum cvp yok kimse bilmiyor .. deneme tahtası mıyım ben yaa 

     

    saat gecenin kaçı olmuş mal bir dosyayı bulamıyor diye hata veriyor gel de çıldırma

    sakın ama sakın bulaşmayın xamarin'e c# ile yazacağım diye.. belki küçük basit projeler için çok sorun olmaz ama benimki gibi servis kullanan, karışık bir uygulama yapacaksanız hiç bulaşmayın, bir sorun çıkarsa cevabı kendiniz üretmek zorunda kalacaksanız tabi yapabilirseniz 

    gece gece kızdırdı beni ..

     

    üslubumda hata varsa kusura bakmayın ne yazdığımı fark edemeden yazdım valla


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frq23
    frq23's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2010
    Erkek

    Pes etmek yok hocam kolay gelsin


    YalnızAdam
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Allah, size kolaylık versin hocam...


    Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    sağolun arkadaşlar.. bırakmayacağım yapmayı tabii de gereksiz yere uğraştırması sinir ediyor beni.. daha bu başlangıç kim bilir ne şeyleri çıkacak.. sadece profesyonel iş yapayım diyenlere xamarin i tavsiye etmiyorum.. daha oturmayan çok şey var gördüğüm kadarıyla.. bu da tabi .net ve monotouch frameworkların arasındaki farkı gösteriyor..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    hocam phoneGap ile xamarin arasinda degerlendirme yapacak olsan ?


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    phonegap hiç kullanmadım hocam, ama geçen arkadaşa gösterirken bir sürü özelliği olduğun gördüm

     

    tasarım olarak yapabileceklerin html/css ile kısıtlı ve yazılım yeteneği olarak da javascript ile kısıtlı.. mesela wcf sunucusuna bağlanabilirsin, veri çekebilirsin v.s. ama çok kompleks işlerde işe yarayacağını düşünmüyorum. yani bir nokta gelir elin kolun bağlanır..

    basit-orta derece yazılım geliştireceksen ideal olabilir. ama ileri seviye uygulamalarda bırak xamarin'i, en iyisi xcode dur bana göre..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek

    bu işi namusun belle ve asla pes etme. bir proje üzerinde ne kadar çok problem çözmeye vakit harcarsan bunun sana getirileri inanılmaz oluyor. 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Unity 3D'nin ilk dönemlerindeki halime benzemiş durumun ozamanlar herşey eksikti ve biz tamamlamaya uğraşıyorduk boş yere çokça vaktimizi yemişti. Şunu öğrendimki projeyi kolayca  bitireceğim diye illa bildiğimiz teknolojilere saplanmamak gerek,kim hakkıyla yapıyorsa dil olsun platform olsun hepsini gerekiyorsa değiştiriyorum artık. yarım yumalak buglarla eksiklerle dolu sistemlerden açık kaynak olmadıkları sürece uzak duruyorum. zaten bir yerde mono varsa ben orada yokum arkadaş.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    Xamarin for Windows'un defaatle hata vererek kurulmaması üzerine makineye format atışım, ve hala kurulamayışı ardından kullanıcı adımdaki Türkçe karakter sebebiyle böyle sapıttığını farkettiğim anda Xamarin'in profesyonelliğine hayran kalarak kendisinden umudu kesmiştim, sen yine sabırlıymışsın.

    trampfd tarafından 05/Eki/14 11:58 tarihinde düzenlenmiştir

    Ehl-i Byte
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @Triumph, pes edilecek bir şey yok hocam, sadece kaybettiğim vakte üzülüyorum. pes etseydim o kadar sorunu çözerken ederdim.. ciddi ciddi zamanımı boşa harcatıyor

    @caagroup, öyle hocam haklısın ama ben mecburum. Bana kalsa objective-c ile yapacaktım projeyi, ama ben şirketten ayrıldıktan sonra, olası güncellemelr için kendileri müdahale etmek istiyorlar, obj-c bilen de olmadığı için c# ile geliştirme ihtimalimi sormuşlardı, ben de monoyu söylemiştim (söylemez olaydım), işte ondan sonra lisans falan alındı ve başladım onunla yapmaya.. yani mecburum şimdi mono kullanmaya..


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

    Xamarin for Windows'un defaatle hata vererek kurulmaması üzerine makineye format atışım, ve hala kurulamayışı ardından kullanıcı adımdaki Türkçe karakter sebebiyle böyle sapıttığını farkettiğim anda Xamarin'in profesyonelliğine hayran kalarak kendisinden umudu kesmiştim, sen yine sabırlıymışsın.

    kendime yediremiyorum hocam yapamamayı :) bir de zorunluluk var.. adamlar lisans falan aldılar bunun için, şimdi yok ben bunu değil xcode kullanacağım desem olmaz.. geçti o dönem.. ama ciddi anlamda çok sıkıntıları var.. 

    hatırladığım kadarıyla şunları yaşadım

    wcf servisi, iis üzerinden host edilmediği için referans olarak doğru ekleniyordu, sırf o yüzden başka bir servis kullandık.. ondada servisin adresi problemli çıktı yani beyefendi adresi çözümleyemiyormuş, hem mac OS hem windowsun hosts dosyasına müdahale ettik .. onu da geçtim bu sefer message tipini beğenmemiş, mtom istiyormuş, onu da ayarladık, bu sefer de binding türünü beğenmemiş, basithttpbinding olarak ayarladık..

    daha böyle bir kaç hata daha var aklımda kalmadı o kadar çok uğraştırdı ki.. şimdi ayrı bir proje üzerinden halledeyim dedim wcf i, çünkü android için de onu kullanacağımı düşündüm ama bu sefer dinamik proxy olayı çıktı, onu çözdüm bu seferde tetiklenen eventte dolu olması gereken parametre null geliyor..

    aynı şeyi winformda denedim tüm şartlarda çalıştı arkadaş.. bu ios yüzünden, servisde bir çok şeyi değiştirdik, izinler mi desen, portlar mı desen, mesaj tipimi desen..

    astarı yüzünden pahalıya geldi misali.. 

    en son gece verdiği aptalca file not found hatası cidden zıvanadan çıkardı beni. dosyayı sadece bi yere taşıdım tekrar geri aldım çalışmıyor.. şimdi sırf bu yüzden hepsini başka bi projeye taşımam gerekecek..

     

    o yüzden xamarin e hevesli olan arkadaşlar varsa iki kere düşünsünler.. hele desteğin olmaması çok büyük bir problem.. yanlız kalıyorsun :)


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 3734 Toplam Mesaj: 25