Xamarin‘İn Mallığı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

    şimdi elindeki klavyeyi yavaşça bırak ve benim düşündüğüm şeyi düşün;

    "ulan böyle hayat geçermi?" düşündükten sonra;

    valla hocam hybrid işi yalan. Şunu anladım ki sike sike her platform için native app yazmak zorundasın.

    Phonegap de ancak 750 liralık web sitesi yaptığın adama 2bin liraya çakma app yazabilirsin. HTML rendering üzerine çalıştığı için uygulama gerçekten çok yavaş oluyor. Çok fazla optimizasyon gerekiyor. Ayrıca android modellerine göre rendering değişim gösteriyor falan filan.

    Bende şimdi zorla Xcode üzerinde bitirme projemizin iOS ayağını yapmaya çalışıyorumda abi ne kadar boktan bir arayüzü var onun ya. Visual Studio'dan sonra XCode'un arayüzünü kullanamadım.

     

    Kolay gelsin :)

    aynen hocam native yazmak en doğrusu.. ama işte benimki mecburiyetten ... Bu benim için acı bir deneyim oldu tabi... Birileri bi gün bu konuya denk gelirse, xamarin e bulaşmaktan vazgeçer belki :)


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    unbalanced hocam geçmiş olsun öncelikle son derece meşakatli bir yoldan geçmişsin belli ki.

    IOS/Windows Cross platform birşey arıyorsan embarcadero rad studioya bak  (delphi/c++) oldukça sağlam yapıyorlar o işleri.

    Senin sorunun xamarin denmi kaynaklı yoksa WCF denmi kaynaklı anlamadım. WCF kullanınca her yapıyı d{} altına encapsulate etmesi beni delirttiği için sonradan webapiye yöneldim ve mutluyum.

    embarcadero nun mobile geliştirme olayını biliyorum ama ben delphici değilim, bir satır bile kod yazmışlığım yok :) c++ ile geliştirilme olayını bilmiyordum ama .. Zaten c++ dan uzak duruyorum mümkün mertebe, bir türlü sevemedim o dili..

     

    benim problemim tamamen xamarin ile kaynaklı. WCF ile sıkıntım yok, kendim de servis yazıyorum, hazır servisi normal uygulamalarda da kullanıyorum. Çalışan WCF servisini, ios projesine adapte edemiyorum. Yani bir web sitesinde, ya da winform uygulamasında çalışan servis, ios projesinde çalışmıyor. Bir sürü şeyini değiştirmek zorunda kaldık servisin.. Hem de iki tane servis kullandık.. 

    Şimdi servis daha önceden yazıldığı için başka bir şeye geçmek zaman kaybı olacak. Araya da her hangi bir şey koymak istemiyorlar, mobile uygulamanın direk servis ile iletişime geçmesini istiyorlar. İş böyle olunca, uyum problemi çok çıktı. Xamarin'in katetmesi gereken çok şey var.. Zaten foruma bakarsanız, buglarla dolu, süreklü buglar için güncelleme yapılıyor..

    Açık kaynak projesi gibi ama lisans ücretini de çatır çatır alıyorlar..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Nisan/2008
    Erkek

    Xamarin mürid adı sandım

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    yeni konu açmayayım :D yine bir mallık tuttu..

    çalışan proje şimdi çöküyor.. simulator tam başlayacağım derken hoppp siyah ekranda kalıyor.. consturctor a break point koydum girmeden çöküyor :D  winformdaki gibi program.cs tarzında bir sınıfı var main.cs diye orada da kod yok.. 

    neyse başlangıç navigator controllerine bağlı olan ilişkiyi sildim boş bir controllere bağladım yine hata.. tüm  controlleri sildim sadece boş bir controller var yine hata, hiç kod yok boş uygulama gibi düşünün ama hata veriyor. visual studio yu yeniden başlattım, simulatorü yeniden başlattım, windowsu yeniden başlattım ayın..

    bu iphone için olanı, dedim ipad i deneyeyim, onla ilgili hiç tasarım/kod yazmamama rağmen onda da aynısı .. 2 gün önce yedek almştım onda çalışıyor.. daha yarım saat önce çalışan bir şey çalışmıyor arkadaş.. hiç bilgi falan da yok.. çat diye gitti..

    peki ne olacak şimdi? eski yedek aldığımın üstünde eklemeler yapacağım artık.. iyi ki yedek var yoksa yandım..

    demek ki neymiş, böyle mal gibi şeyler kullanmamak lazımmış yoksa sizi arkanızdan her an vurabilir. işn kötüsü de yarın öğlen şirkete gidip projeyi gösterecektim :D şimdi sabaha kadar uğraş ki yenile.. halbuki kod yazmam lazımdı.

    bu xamarine acayip küfür ettim.. siz siz olun sakın bulaşmayın, hele hele kurumsal bir işte asla !! 

     

     

     

    sorunu buldum, appdelegate dosyası uçmuş.. kendi kendine silinmiş projeden, yedekteki dosyayı ekledim çalıştı.. ilginç.. 

    unbalanced tarafından 30/Eki/14 01:30 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 3763 Toplam Mesaj: 25