Abd Ay"A Çıktı Mı?
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------
The_Barbar bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşım bana şey yapma şimdi adamlar uzayda petrol arıyo diyo ararken gördün mü gerçekten çıkmış olabilirler o ayrı konu burada amerikanın 69'da aya çıkıp çıkmadığını konuşuyoruz bu konu hakkında bi fikrin varsa söle ona saygı duyarım ama bana gelip böle cevap verme
sana cevap verme hevesinde değilim 69'da abd çıkmış çıkmamış tartışması sana ne kazandırır? daha mantıklı konular açsan iyi olmaz mıydı? Orda gördün mü onları diyorsun sen 69 yıllarında gördün mü bunları? Amerikan uzay araştırmalarını izlemedin hiç discovery'de. Dizileri izlemekten fırsat bulamamışsın galiba neyse tartışma yaratma benden sonra. Düşüncem bu :)
-----------------------------benim o cevabım sana deil di sana alıntı yapan imranaydı ama neyse
-
bana alıntı yapma o zaman (zaten ikimizin yazdıkları aynıydı ) :D
-
Abi onubunu bırakın aya uzaktan kumandalı araba yollayalım üstünede 6600 bağlayalım 3G ile bize ay'ın, dünya'nın videosunu yollasın Google şahane para veriyomuş :D
-
Bayrak içerisinde tel olduğunu özel üretim bir bayrak olduğu her yerinden belli.Bayrağın gazete kağıdı gibi kırışık olmasından belli.Ayrıca o bayrağın o kadar dalgalanması için şiddetli rüzgar gerekli.O kadar rüzgar estikten sonra tozu dumana katar :) Zaten sürülen kanıtlar arasında en saçma olanı bu.
İkincisinde olağan dışı birşey göremedim.Yerçekiminin Dünyaya göre az olduğu adamın yere iniş hızından belli oluyor.Havada uçacak değil.Sonuçta Ay'da da yer çekimi var.
Üçüncüsü dalga geçme amaçlı çekilmiş bir video.
Araç aydan nasıl geri döndü diyorsanız.Öncelikle herkes ay yüzeyine inecek değil.Ayın yörüngesine oturan uzay aracından astronotlar küçük bir ulaşım aracıyla yüzeye iniyorlar.İşleri bitince tekrar aynı araçla yörüngedeki araca dönüyorlar.Zaten yer çekimi az olduğu için yörüngedeki araç ve yer arasındaki mesafe az ve geri dönüşü sağlayan araç içinde muazzam bir yakıta ihtiyaç yok.Biraz itiş gücü yeterli.
Amerika Ay'a gitmiş yada gitmemiş.Şahsen ben bunun hakkında uzun bir belgesel izledim.Sadece bu uyduruk kısa kayıtlardan ibaret değil.Yörüngedeki araçtan çekilmiş.Ay yüzeyinden çekilmiş birçok görüntü var.
Burada Amerika'nın avukatlığını yapmıyoruz.Bizi ilgilendirmez.Fakat sunulan kanıtlar çok saçma.Eğer gerçekten böyle birşey yoksa ve bu çürütülmek isteniyorsa daha mantıklı kanıtlar ortaya sunulmalı.Ayda bayrak nasıl dalgalanır sorusunu o adamlara sorsanız götleriyle gülerler. -
ben video yu izlemedim ama kuzenim video da astronotun 4 tane gölgesi olduğunu söylüyodu spotların altındaymış gibi...
-
bence çıkmamıştır öylede zaten ama Amerikayı tebrik ediyorum insanları nasıl kandırıyorlar bu kadar yıldır !
-
buna koptum... http://www.youtube.com/watch?v=h4cjPHjFz5g
-
@Burada Amerika'nın avukatlığını yapmıyoruz.Bizi ilgilendirmez.Fakat sunulan kanıtlar çok saçma.Eğer gerçekten böyle birşey yoksa ve bu çürütülmek isteniyorsa daha mantıklı kanıtlar ortaya sunulmalı.Ayda bayrak nasıl dalgalanır sorusunu o adamlara sorsanız götleriyle gülerler.
ben buna dana önce internetten baktım ay da neden bayrak dalgalanıyor sorusuna nasa şöyle açıklama yapmış:ay da yer çekimi dünya dan 6 kat daha az olduğu için bi kere sallanan bişey baya uzun bi süre sallanmaya devam edermiş işte bu bayrağı da kayıttan önce astronotlar elleriyle dalgalandırmışlar. yani kimsenin kimseye güldüğü yok.
-
The_Barbar bunu yazdı:
-----------------------------@Burada Amerika'nın avukatlığını yapmıyoruz.Bizi ilgilendirmez.Fakat sunulan kanıtlar çok saçma.Eğer gerçekten böyle birşey yoksa ve bu çürütülmek isteniyorsa daha mantıklı kanıtlar ortaya sunulmalı.Ayda bayrak nasıl dalgalanır sorusunu o adamlara sorsanız götleriyle gülerler.
ben buna dana önce internetten baktım ay da neden bayrak dalgalanıyor sorusuna nasa şöyle açıklama yapmış:ay da yer çekimi dünya dan 6 kat daha az olduğu için bi kere sallanan bişey baya uzun bi süre sallanmaya devam edermiş işte bu bayrağı da kayıttan önce astronotlar elleriyle dalgalandırmışlar. yani kimsenin kimseye güldüğü yok.
Nasa'nın böyle bir açıklama yaptığı nereden belli.Bunları ortaya atanların uydurduğu birşeyde olabilir.Bugüne kadar internette başkalarının ağzından çok şey yazılıp çizildiğini gördüm.Bununla ilgili resmi bir kaynak yoksa kanıt olarak sunulamaz.O bayrağın sallanmayacağı her yerinden belli. -
Soğuk savaş sırasında yapılan bu iniş operasyonu sahte olsaydı. Sovyetler darmadağın ederdi amerikayı dünyaya rezil ederdi. Merak etmeyin tüm görüntüler kare kare incelenmiş ve olabilecek tüm buzağı lar aranmıştır. ayrıca o operasyon sırasında bırakılan ayna kullanılarak ay dünya uzaklığı Lazer ile sürekli ölçülmekte.. Hiç olmazsa Sovyetler o aynaya lazer gönderip "hani biz gönderdiğimiz ışığı alamadık" derlerdi..
http://science.nasa.gov/headlines/y2004/21jul_llr.htm