ABD De İş Ve Yaşam
-
Beyler buradaki sitede olanların nekadarı doğru nekadarı yanlış site hakkında bilgisi olan varmı ?
ABD de iş ve yaşam hakkında farklı bir bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın orada çalışmak için ne yapılması gerekiyor ?
Teşekkürler...
-
tamamen sacmalık. green card başvurusunu sen amerikan dış işleri bakanlığının sitesinden ücretsiz olarak kendinde yapabilirsin. bu adamlar destek veriyoruz, danışmanlık yapıyoruz diye milletten para istiyo, resmen çakallık
-
onlara göre insalık amme hizmeti vs. bana göre para tuzağı
tmm doğru götürüyolar ama
binlerce kişi başvuruyor 3-5 kişi gidiyoronlarda torpildir yada şirket reklamı için tanıdıklarıdır
başvuru ücretide baya vardır
gerisini sen düşün
loto oyna şansın daha yüksek
-
bu konuda fazla bilgiye sahip arkadaşlar varmı ?
orada iş imkanı hakkında
-
bende katılmıştım bu lottery işine ama çıkmadı bida deneycem şansımı ama kuralar öyle olmuyo mesela 2011 yılının kuraları bu temmuz ayında çekildi ve 2009 yılının kasım aralık ayı gibi başvurular bitiyo ama çıkma olasılığı çok çok az ve çıkarsa abdde istediğin gibi iş kurabilir veya çalışabilirsin ve 5 sene sonra abd vatandaşlına geçmen mümkün...
-
Bir arkadaşın dediğine göre;kaçak gidip 7 yıl boyunca resmi makamlara yakalanmadan (göçmenlik bürosu,polis vs.) orda yaşarsan ve 7 yıldır orda yaşadığını ispatlarsan Amerikan vatandaşlığı almaya hak kazanıyorsun ama çok zor bu olay..
-
Green card cekilisi konusunda amerikan dış işleri bakanlığının sitesinden okumuştum.
orada yazanlara göre applciation formu kendin el yazınla doldurmazsan iptal sebebiymiş. Katılım bedava, kazanamazsan da hiçbirşey göndermiyorlar.
bu da bazı çakallara fırsat oluyor tabiki. Adam topluyor danışmanlık ücretlerini, hiçbirşey göndermiyor. nede olsa kazanamadınız diye bir kağıt gelmediği için ve kazanma şansı %1 olduğu için 100 tane formu doldurup posta masrafı üstlenmeye gerek yok, yoluyorlar vatandaşı.
-
amerika falan bos is... adamlar acliktan nefesleri kokuyor. Eger amerika vatandasi degilsen, sadece green card in varsa olsa olsa bir restaurant in bulasikhanesinde veya her an oldurulme tehlikesi altinda bir benzincide calisirsin. Vatandasligi almanlada is bitmiyor, ingilizceyi amerikan aksaniyla ve kusursuz konusman gerek yoksa vatandasi olduktan sonra bile halen sana "Fucking immigrant" diye hitap ederler.
-
yanak bunu yazdı:
-----------------------------
Bir arkadaşın dediğine göre;kaçak gidip 7 yıl boyunca resmi makamlara yakalanmadan (göçmenlik bürosu,polis vs.) orda yaşarsan ve 7 yıldır orda yaşadığını ispatlarsan Amerikan vatandaşlığı almaya hak kazanıyorsun ama çok zor bu olay..
-----------------------------otobüs diye bir film var 1976 yapımı yanlış hatırlamıyorsam . piorttan görüp izledim . onu izleyin imkanınız varsa
-
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama belli yaşlarda hep aynı şeyler düşünülüyor:) zamanında bende uğraşmıştım giden bir candostum var orada şu an hatta azıttı fırlama bir İspanyol buldu evlendi babasının petrol istasyonu var:):) 11 Eylül de Newyork 'taydı acaip merak etmiştim saatlerce telefonda ulaşmaya çalışmıştım. 1 senedir haber alamıyorum ama yaklaşık 10 yıldır orada. Onca insan onca şekilde uğraşırken onun nasıl becerdiğini söyleyeyim direk turist vizesi başvurusu yaptı bunun için gerekli şartlar var onları öğren ve kendinden emin bir şekilde görüşmeye git vizeyi almadan önce mulakata tabii tutuluyorsun en önemli kısım orası o kısa görüşmede psikolojik durumunu ölçmeye çalışıyorlar orada ok aldın aldın alamazsan alamadığın kayıtlara girdiği için sonraki başvuruların içinde ciddi engel oluşturuyor. Bizim vatandaş girdi ilk görüşmesinde 18 aylık vize aldı 3 ayda 1 Türkiye'ye gelmesi gerekti vize nin dolumuna kadar Amerika'da kendisini bir şekilde öğrenci yaptı ve vizeyi öğrenci vizesine çevirdi ve sonunda da evlendi sonuç orada. Tam anlamı ile gitmeye karar verdiysen bildiğim şahit olduğum en iyi yol bu. Benide götürmek istedi sonrasında zira petrol istasyonundan davet filan edecekti ama bizim yaş ilerledi filan filan. Velhasıl en basit giriş Turist vizesi şeklinde Türkler orada bayağı var çoğunlukla benzin istasyonlarında marketlerde ve taksi şoförü olarak çalışmaktalar ve birbirlerine yardımcı olduklarınıda biliyorum örneğin Newyork'ta taksi olaylarının bir kısmı bizimkilerdeymiş ve gelen Türkler'ede yardımcı oluyorlarmış gözünü karartıp maceraya atılmadan sonuç elde edemezsin bu para tuzakları ile hiç uğraşma onlara vereceğin paranın çok küçük bir kısmını burada birkaç uzmana ver vize almak için gerekli ince detaylar hakkında bilgi sahibi ol.
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------
amerika falan bos is... adamlar acliktan nefesleri kokuyor. Eger amerika vatandasi degilsen, sadece green card in varsa olsa olsa bir restaurant in bulasikhanesinde veya her an oldurulme tehlikesi altinda bir benzincide calisirsin. Vatandasligi almanlada is bitmiyor, ingilizceyi amerikan aksaniyla ve kusursuz konusman gerek yoksa vatandasi olduktan sonra bile halen sana "Fucking immigrant" diye hitap ederler.
-----------------------------Amerikaya elbette hayaller ve 0 birikim ile gidilmez.fakat eğitimin,dilin we aklın warsa türkiyedekinden cok daha mutlu olursun.