ABD De İş Ve Yaşam
-
dogru basvuru sitesi uscis.gov . eger basvurmak istiyorsan burdan yapicaksin. eger bir sorun olursa bana sor.
Yesil kart icin senelik kota 50,000 kisi, ama bu seni korkutmasin benim bu sekilde yesil kart aldigini gordugum bir kac kisi var.
Bol sans.
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------
amerika falan bos is... adamlar acliktan nefesleri kokuyor. Eger amerika vatandasi degilsen, sadece green card in varsa olsa olsa bir restaurant in bulasikhanesinde veya her an oldurulme tehlikesi altinda bir benzincide calisirsin. Vatandasligi almanlada is bitmiyor, ingilizceyi amerikan aksaniyla ve kusursuz konusman gerek yoksa vatandasi olduktan sonra bile halen sana "Fucking immigrant" diye hitap ederler.
-----------------------------malesef isler boyle degil, eger kacak olarak gidersen is bulman ve duzgun para kazanman zor. Ancak yesil kartin varsa alicagin minimum ucret 1500 dolar. ki bu da seni yasatir; araban yaticak bir evin olur. (ev kirasi kisi basi 400, araba masraflari 200-300, yemek giyim falan derken digerleride 700-800 dolari buluyor) rahat bir yasam degil ama bir surelik idare eder.1500 dolar sana migros gibi bir yerde urunleri raflara koyma isinde verilir. Yok ingilizcen iyiyse garson olursun maasin 3000 dolara cikar. Veya ben insaata isci olarak calisirim dersen yine 2500-3500 arasi birsey alirsin.yeni universite mezunlari genelde 2500 - 4000 civarinda basliyor.bunlar ulke ortalamalari, rakamlar elbette eyaletten eyalete degisiyor ancak genelde aldigin maasla orantili olarak yasam masralarida artiyor veya azaliyor. -
Amcamın yanına gidicektim ingiltereye kendisi oranın vatandaşı bende gezmek için felan gideyim dedim belki iş için bişeyler çıkar felan dedim pasaport çıkarttım
sonrasında seyahat acentası yardımıyla vize almak için başvuru yaptım çalışmıyordum ordakiler ingiltereye başvurmadan önce seni karşımızda bulunan yunan
adalarına gönderelim dediler maksat ingiltere vizesinde sorun çıkmasın böyle bir teklifte bulundular ok dedim işler yapıldı felan gün geldi vize almaya girdik içeri
içeride de kral var zannedersin 3 yunanlı kadın biri müdürleri diğer ikisi çalışan personel neden gidiyorsun dedi gezmek için dedim ingiltere vizesi için kolaylık olması
için diyemezdim tabi kadın aldı dosyayı baktı baktı bişey arıyordu benim sigortalı bir işte çalıştığıma dair belge arıyormuş dedi sen bu durumda gidemezsin dedi
gidemedim hotel rezervasyonları felan hazırdı 2 günlük hepsi yandı maksat pasaportta giriş çıkış yaptığıma dair mühür ve vize olsa ingiltere için basit olacağını
söyledi herkez ama olmadı çalışmıyorsan vize felan vermiyorlar ingiltere için de zaten başvuruda bulunmadım ordanda red gelirdi kesin işler zor yaa beni oraya
kaçacak gözüyle baktılar vermediler vize felan
Bilgi için teşekkürler arkadaşlar aslında öyle hayallerim var tabide keşke olsa diyor insan herkez der tabi herkez hayal eder yeşil kart olayıda bir yandan şans artık
-
bu reklamlara tıklamak yerine yürüye yürüye yüze yüze amerikaya gitmeyi tercih ederim. Daha kısa sürer hemde daha gerçekçi olur(bu reklamlara göre) :D
-
abi bende türkiyede de ölüp gitmeyeceğim,gidecem biyerlere içimde bukadar heves olmasına rağmen green karta bir kere tıklamış değilim.sahtekarlıktır bence başka bişey değil.