ABD Helikopter Irak'ta Sivillere Ateş Açıyor [Helikopter Kamerası]
-
Vidyo Wikileaks tarafından Dünya ile paylaşıldı.
Aslında fazla söze gerek yok, helikopterdeki pezevenkler AK-47'li ve RPG'li bir grup gördüklerini söylüyorlar ve atış için izin istiyorlar. İzin geliyor ve içlerinde çocukların da olduğu grubu tarıyorlar, canlı bırakmıyorlar. Grup gazeteciler ve sivllerden oluşuyor, RPG dedikleri şey de fotoğraf makinesi.
Daha sonra yaralı adamı almaya gelen minibüsü de tarıyorlar. Sözlerin bittiği yer. O.Çocukları diyorum, video 40 dakika civarında.
Olay yerinde canlı bırakmadıktan sonra, önce tank sonra askerler gelip ortalığı inceliyorlar, yaralı bir çocuk buluyorlar. Helikopterdeki piçler de kendilerine ateş açıldığını söylüyorlar ve suçlu biz değiliz savaşa çocuğu niye getirmişler gibi birşeyler söylüyorlar.
Bunun gibi nice olay vardır örtpas ettikleri..
40 dakikasını söverek izlediğim full video buyrun:
-
alayı o.ç zevk için adam vurmuşlar.hiç birinin elinde silah var mı + tiplerinden nasılda belli sivil vatandaş oldukları
bunun gibi daha neler vardır ortaya çıkmayan
-
masum insan derken ? adamlar silahli herifleri indiriyor ! sivil adam goremedim orda , hatta birinde RPG var . 2. co pilot uyariyor "there is no person " falan dedi. Amerika bagdata elini kolunu sallayirak girerken nerdeydi bu cihatcilar , akillari kiclarinami kactida simdi fark ettiler ? Saddami da astilar ...
bu arada adamlardaki tenkonolji son seviyede. herifler(iraklilar) daha helikopteri kesemezken ,pilot kac kmden indiriyor . tam bize lazim olan sistem ,daglarda terorist avlamak icin .
ekleme : ikinciyi gormemitim , ikincide sivillere ates acmislar ( bir tanede cocuk cesedi bulmuslar aralarinda ) . Ama genede kendileri hak ettiler. Saddami satmiyacaklardi , madem ulkelerine bu kadar bagliydilar ...
-
Tamamen sivil değillermiş, dikkatli bakınca RPG'li elemanı ben de gördüm. Ama ateş açtıklarını göremedim.
+ Silahlı dedikleri eleman elinde fotograf makineli Routers muhabiri.
23:08'de yaralı çocuğu taşıyan askeri görebilirsiniz.
-
hacı ne helikopteri ya, casus uçak değil mi o?
helikopterse daha büyük oha, nasıl gizleniyor?
-
Vidyonun açıklamasında Apaçi helikopter diyodu. Ben de ona dayanarak helikopter dedim.
Bu olayla ilgili ABD'nin yaptığı ilk açıklamada "tamamen yetişkinleden oluşan asilerin olduğu ve ABD ordusunun bu insanların nasıl öldüğü konusunda bilgisi olmadığı" yönündeydi. Olayda bir Routers muhabiri hayatını kaybetmişti. Routers, ABD'den bilgi edinme hakkı kapsamında olayın görüntülerini istemiş ama bulamamıştı. Wikileaks görüntüleri bir şekilde buldu ve olayın üstüne gitti.http://collateralmurder.com
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------hacı ne helikopteri ya, casus uçak değil mi o?
-----------------------------
predatorlerden 50 callik mermi atarsan , casus ucaginin yorungesini degistiri , dengesini bozar . ya apache yada ac-130 lardan ... http://tmq2.files.wordpress.com/2007/08/50-cal-image.jpg 50 lik mermi , resimde en soldaki ... -
Demokrasi getirdi barış getirdi abdli abileri.. Bizede getiriyorlar bakın da görün maşalık yapanlara ibret olsun..
-
maximuss bunu yazdı:
nolanded bunu yazdı:
hacı ne helikopteri ya, casus uçak değil mi o?
predatorlerden 50 callik mermi atarsan , casus ucaginin yorungesini degistiri , dengesini bozar . ya apache yada ac-130 lardan ... http://tmq2.files.wordpress.com/2007/08/50-cal-image.jpg 50 lik mermi , resimde en soldaki ...
-----------------------------nasıl mermi ya o füze gibi :) demek helikopter kendisini belli etmiyor gizlenebiliyor vay be.
-
AsilKan bunu yazdı:
Demokrasi getirdi barış getirdi abdli abileri.. Bizede getiriyorlar bakın da görün maşalık yapanlara ibret olsun..
amerikanin oradaki amaci toplu katliam veya demokrasi degil, petrol ve saddamin 40 tonluk (3 kamyonla tasiyabildiler) altin rezerviydi. amerika istese iraki yerle bir eder. ahmedi necat havalyip duruyor , ama amerika girerse dumduz eder onlari. sadece temiz icme suyu , elektrik sebekelerini vursa iranda kaos cikar ! bu kadar basit. Israil ise iranda cirit atiyor , gecende irandaki bu nukleer faliyette bulunan atom muhendsilerini mossat indirmisti , bilmem hangi hamas liderini iranda indirmisti . Ahmedi necat cok havluyor , ama soyle laf vardir havlayan kopek isirmaz. rusyayami guveniyorlar diye dusunuyorum ama amerika yugoslavyayi 6 ya bolerken rusyanin elinde bisey gelmedi. izlemekle yetindiler ...nolanded : kendisini gizlemiyor , sadece o yerden 2 km uzatka ucuyor. onun icin soyledim . Iraklilar daha helikopteri goremezken , adamlar indiriyorlar . dikkat edersen atistan 2-3 saniye sonra mermiler hedefe variyor . mesefe var baya . o mesafeyide ancak 50 lik mermiler gidebilir ...
-
A.k ibnelrine bak yha. Call of duty oynuyo adamalr resmen. buarada ucak predator degil. okadar mermi atamaz o kodumun ucagi. bir arkadasin da dedigi gibi ucagin yorungecen cikmasi lasim okadar mermi atsa