folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder ABD/Avrupa Borsalarında Yatırım Yapan Mürid Var Mıdır?

ABD/Avrupa Borsalarında Yatırım Yapan Mürid Var Mıdır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    gkhn bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

selamlar

öncelikle amacım "bugün üç koyayım yarın beş alayım" , "halka arzz ölööö" gibi şeyler değil.

birikimim enflasyon karşısında erimesin diye düzgün firmalara yatırmak istiyorum. büyük bi para değil ama acil bi durumum olmadıkça dokunmayacağım bi para olacak. her ay 3-5 atıcam. hem param dolarda/euroda duracak hem de 3-5% neyse kar edicem yılda, enflasyona ezilmemiş olacağım.

2020 başında 5k pandemi kredisiyle TESLA hissesi alacaktım, 30 dolar falandı. alacak platform bulamadım. şu an 250 falan :)

https://www.getmidas.com/

bu app üstünden abd/avrupa hisseleri alabiliyoruz.

şu an sadece "arm" aldım. market çapı düşük gibi geldi.

S&P500 index almak istedim ama midas ta bulamadım.

biraz costco biraz apple almayı düşünüyorum. sizce mantıklı mı ? gördüğüm kadarıyla yıla 5% civarı büyümüşler hep.

Bu donemde tesla hisseleri bir de uce bolundu, yani eger 30 dolarsa bugun yaklasik 800 olacakti :D

harbi mi diyosun :D hayatımı sikeyim ya 

devlet baba 5k korona kredisi vermişti. yalan olmasın 3-4K sını tesla almayı düşünüyodum. alamayınca gidip arkadaşın dediği hisseyi almıştım (BURVA). 

Kacan baliklar her zaman buyuk olur maalesef.

Bkz: 2013'de 100% kazandim diye elimdeki 100 kusur btc'yi satmam :S

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek
    gkhn bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    gkhn bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

selamlar

öncelikle amacım "bugün üç koyayım yarın beş alayım" , "halka arzz ölööö" gibi şeyler değil.

birikimim enflasyon karşısında erimesin diye düzgün firmalara yatırmak istiyorum. büyük bi para değil ama acil bi durumum olmadıkça dokunmayacağım bi para olacak. her ay 3-5 atıcam. hem param dolarda/euroda duracak hem de 3-5% neyse kar edicem yılda, enflasyona ezilmemiş olacağım.

2020 başında 5k pandemi kredisiyle TESLA hissesi alacaktım, 30 dolar falandı. alacak platform bulamadım. şu an 250 falan :)

https://www.getmidas.com/

bu app üstünden abd/avrupa hisseleri alabiliyoruz.

şu an sadece "arm" aldım. market çapı düşük gibi geldi.

S&P500 index almak istedim ama midas ta bulamadım.

biraz costco biraz apple almayı düşünüyorum. sizce mantıklı mı ? gördüğüm kadarıyla yıla 5% civarı büyümüşler hep.

Bu donemde tesla hisseleri bir de uce bolundu, yani eger 30 dolarsa bugun yaklasik 800 olacakti :D

harbi mi diyosun :D hayatımı sikeyim ya 

devlet baba 5k korona kredisi vermişti. yalan olmasın 3-4K sını tesla almayı düşünüyodum. alamayınca gidip arkadaşın dediği hisseyi almıştım (BURVA). 

Kacan baliklar her zaman buyuk olur maalesef.

Bkz: 2013'de 100% kazandim diye elimdeki 100 kusur btc'yi satmam :S

abime nick altı lütfen :)

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Ya olm siz bana versenize ya tüm paranizi.. bak birazını falan demiyorum tümünü diyorum, dikkatinizi çekerim.

anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

Akportföy ün aft fonu var ondan alıyorum ufak ufak

İyi ediyorsun zamanında söylemiştim

Fonun yatırım yaptığı şirketler: Apple, Google, Facebook, Cisco, Amazon, Microsoft, Baidu, Intel, Samsung, Nvidia, Alibaba, Tencent, Tesla, Netflix, IBM, Salesforce, Qualcomm, Taiwan Semiconductors, SAP, PayPal'dır 

Sansini denemek isteyen için Şuan fiyat tepede ama 2024 ABD seçimlerine kadar elimde tutacağım bizde dolar 40 tl olur hisselerde yükselirse ki yükseliyor dadindan yenmez  

farklı denizlerde oltamiz nasibini ariyor bakalim

Orda şirketler birbirleriyle yarışıyor bizim bistte öyle bi kaygı yok

Malesef ülkemin güvenilir hiçbir tutar dalı kalmadi

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    taekwondo bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

Fonun yatırım yaptığı şirketler: Apple, Google, Facebook, Cisco, Amazon, Microsoft, Baidu, Intel, Samsung, Nvidia, Alibaba, Tencent, Tesla, Netflix, IBM, Salesforce, Qualcomm, Taiwan Semiconductors, SAP, PayPal'dır 

Sansini denemek isteyen için Şuan fiyat tepede ama 2024 ABD seçimlerine kadar elimde tutacağım bizde dolar 40 tl olur hisselerde yükselirse ki yükseliyor dadindan yenmez  

bu hisse dolara mı endeksli ? paramı dolara mı bağlamış oluyorum bunu alınca?  süpermiş o zaman bilmiyodum.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    asi_mali bunu yazdı

yabancı fonlarda dolar ve euro ya bağlı ,hisse ne kadar yükselsede burada dolar euro düşerse hiç yükselmez daha düşer.kkm nin açıklandığı 20 aralık 2021 gününü bir inceleyin fonlar ne olmuş.dolar euro çakılınca fonlar ne olmuş.

Ulan goren de ulkede her gun dolar cakiliyor falan zannedecek. 

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    taekwondo bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

bu hisse dolara mı endeksli ? paramı dolara mı bağlamış oluyorum bunu alınca?  süpermiş o zaman bilmiyodum.

Tcmb nin 15:30 daki alış kurundan paran çevrilir fonu ogunku fiyattan alırsın aldığın ürün dolar ero içerikli hisseler ABD Avrupa ve Asya hisseleri mevcut

Satarken de  saten fonun fiyatı hem hisse bazlı hemde kur bazlı artiyor grafigini incelersen görürsün bizde dolar sicradiginda fonun fiyatininda sicradigini 

Dedigimgibi Şuan tepede fiyat nasdaq coştu çünki alıp almama düşmesini bekleme sizin takdirinizdir

https://www.akportfoy.com.tr/tr/fon/AFT-ak-portfoy-yeni-teknolojiler-yabanci-hisse-senedi-fonu?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4Y-sBhC6ARIsAGXF1g5gFIxUNVV7rayEGOfRIM_rxhSHACdb0DmhXT5k9rQONrc3AaQI4wIaAjMVEALw_wcB

taekwondo tarafından 21/Ara/23 18:46 tarihinde düzenlenmiştir

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Ben de böyle bir şey arıyorum.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

İstanbul borsa sın da kaybetmekten daha cesaretli bir konu.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    taekwondo bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    taekwondo bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

Tcmb nin 15:30 daki alış kurundan paran çevrilir fonu ogunku fiyattan alırsın aldığın ürün dolar ero içerikli hisseler ABD Avrupa ve Asya hisseleri mevcut

Satarken de  saten fonun fiyatı hem hisse bazlı hemde kur bazlı artiyor grafigini incelersen görürsün bizde dolar sicradiginda fonun fiyatininda sicradigini 

Dedigimgibi Şuan tepede fiyat nasdaq coştu çünki alıp almama düşmesini bekleme sizin takdirinizdir

https://www.akportfoy.com.tr/tr/fon/AFT-ak-portfoy-yeni-teknolojiler-yabanci-hisse-senedi-fonu?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4Y-sBhC6ARIsAGXF1g5gFIxUNVV7rayEGOfRIM_rxhSHACdb0DmhXT5k9rQONrc3AaQI4wIaAjMVEALw_wcB

eyvallah abi bilmiyodum böyle şeyler olduğunu .

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 3333 Toplam Mesaj: 36
nasdaq