ABD/Avrupa Borsalarında Yatırım Yapan Mürid Var Mıdır?
-
yolbulucu bunu yazdıgkhn bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
selamlar
öncelikle amacım "bugün üç koyayım yarın beş alayım" , "halka arzz ölööö" gibi şeyler değil.
birikimim enflasyon karşısında erimesin diye düzgün firmalara yatırmak istiyorum. büyük bi para değil ama acil bi durumum olmadıkça dokunmayacağım bi para olacak. her ay 3-5 atıcam. hem param dolarda/euroda duracak hem de 3-5% neyse kar edicem yılda, enflasyona ezilmemiş olacağım.
2020 başında 5k pandemi kredisiyle TESLA hissesi alacaktım, 30 dolar falandı. alacak platform bulamadım. şu an 250 falan :)
bu app üstünden abd/avrupa hisseleri alabiliyoruz.
şu an sadece "arm" aldım. market çapı düşük gibi geldi.
S&P500 index almak istedim ama midas ta bulamadım.
biraz costco biraz apple almayı düşünüyorum. sizce mantıklı mı ? gördüğüm kadarıyla yıla 5% civarı büyümüşler hep.
Bu donemde tesla hisseleri bir de uce bolundu, yani eger 30 dolarsa bugun yaklasik 800 olacakti :D
harbi mi diyosun :D hayatımı sikeyim ya
devlet baba 5k korona kredisi vermişti. yalan olmasın 3-4K sını tesla almayı düşünüyodum. alamayınca gidip arkadaşın dediği hisseyi almıştım (BURVA).
Kacan baliklar her zaman buyuk olur maalesef.
Bkz: 2013'de 100% kazandim diye elimdeki 100 kusur btc'yi satmam :S
-
gkhn bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıgkhn bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
selamlar
öncelikle amacım "bugün üç koyayım yarın beş alayım" , "halka arzz ölööö" gibi şeyler değil.
birikimim enflasyon karşısında erimesin diye düzgün firmalara yatırmak istiyorum. büyük bi para değil ama acil bi durumum olmadıkça dokunmayacağım bi para olacak. her ay 3-5 atıcam. hem param dolarda/euroda duracak hem de 3-5% neyse kar edicem yılda, enflasyona ezilmemiş olacağım.
2020 başında 5k pandemi kredisiyle TESLA hissesi alacaktım, 30 dolar falandı. alacak platform bulamadım. şu an 250 falan :)
bu app üstünden abd/avrupa hisseleri alabiliyoruz.
şu an sadece "arm" aldım. market çapı düşük gibi geldi.
S&P500 index almak istedim ama midas ta bulamadım.
biraz costco biraz apple almayı düşünüyorum. sizce mantıklı mı ? gördüğüm kadarıyla yıla 5% civarı büyümüşler hep.
Bu donemde tesla hisseleri bir de uce bolundu, yani eger 30 dolarsa bugun yaklasik 800 olacakti :D
harbi mi diyosun :D hayatımı sikeyim ya
devlet baba 5k korona kredisi vermişti. yalan olmasın 3-4K sını tesla almayı düşünüyodum. alamayınca gidip arkadaşın dediği hisseyi almıştım (BURVA).
Kacan baliklar her zaman buyuk olur maalesef.
Bkz: 2013'de 100% kazandim diye elimdeki 100 kusur btc'yi satmam :S
abime nick altı lütfen :)
-
Ya olm siz bana versenize ya tüm paranizi.. bak birazını falan demiyorum tümünü diyorum, dikkatinizi çekerim.
-
sLeymN bunu yazdı
Akportföy ün aft fonu var ondan alıyorum ufak ufak
İyi ediyorsun zamanında söylemiştim
Fonun yatırım yaptığı şirketler: Apple, Google, Facebook, Cisco, Amazon, Microsoft, Baidu, Intel, Samsung, Nvidia, Alibaba, Tencent, Tesla, Netflix, IBM, Salesforce, Qualcomm, Taiwan Semiconductors, SAP, PayPal'dır
Sansini denemek isteyen için Şuan fiyat tepede ama 2024 ABD seçimlerine kadar elimde tutacağım bizde dolar 40 tl olur hisselerde yükselirse ki yükseliyor dadindan yenmez
farklı denizlerde oltamiz nasibini ariyor bakalim
Orda şirketler birbirleriyle yarışıyor bizim bistte öyle bi kaygı yok
Malesef ülkemin güvenilir hiçbir tutar dalı kalmadi
-
taekwondo bunu yazdısLeymN bunu yazdı
Fonun yatırım yaptığı şirketler: Apple, Google, Facebook, Cisco, Amazon, Microsoft, Baidu, Intel, Samsung, Nvidia, Alibaba, Tencent, Tesla, Netflix, IBM, Salesforce, Qualcomm, Taiwan Semiconductors, SAP, PayPal'dır
Sansini denemek isteyen için Şuan fiyat tepede ama 2024 ABD seçimlerine kadar elimde tutacağım bizde dolar 40 tl olur hisselerde yükselirse ki yükseliyor dadindan yenmez
bu hisse dolara mı endeksli ? paramı dolara mı bağlamış oluyorum bunu alınca? süpermiş o zaman bilmiyodum.
-
asi_mali bunu yazdı
yabancı fonlarda dolar ve euro ya bağlı ,hisse ne kadar yükselsede burada dolar euro düşerse hiç yükselmez daha düşer.kkm nin açıklandığı 20 aralık 2021 gününü bir inceleyin fonlar ne olmuş.dolar euro çakılınca fonlar ne olmuş.
Ulan goren de ulkede her gun dolar cakiliyor falan zannedecek.
-
yolbulucu bunu yazdıtaekwondo bunu yazdısLeymN bunu yazdı
bu hisse dolara mı endeksli ? paramı dolara mı bağlamış oluyorum bunu alınca? süpermiş o zaman bilmiyodum.
Tcmb nin 15:30 daki alış kurundan paran çevrilir fonu ogunku fiyattan alırsın aldığın ürün dolar ero içerikli hisseler ABD Avrupa ve Asya hisseleri mevcut
Satarken de saten fonun fiyatı hem hisse bazlı hemde kur bazlı artiyor grafigini incelersen görürsün bizde dolar sicradiginda fonun fiyatininda sicradigini
Dedigimgibi Şuan tepede fiyat nasdaq coştu çünki alıp almama düşmesini bekleme sizin takdirinizdir
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fon/AFT-ak-portfoy-yeni-teknolojiler-yabanci-hisse-senedi-fonu?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4Y-sBhC6ARIsAGXF1g5gFIxUNVV7rayEGOfRIM_rxhSHACdb0DmhXT5k9rQONrc3AaQI4wIaAjMVEALw_wcB
taekwondo tarafından 21/Ara/23 18:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben de böyle bir şey arıyorum.
-
İstanbul borsa sın da kaybetmekten daha cesaretli bir konu.
-
taekwondo bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıtaekwondo bunu yazdısLeymN bunu yazdı
Tcmb nin 15:30 daki alış kurundan paran çevrilir fonu ogunku fiyattan alırsın aldığın ürün dolar ero içerikli hisseler ABD Avrupa ve Asya hisseleri mevcut
Satarken de saten fonun fiyatı hem hisse bazlı hemde kur bazlı artiyor grafigini incelersen görürsün bizde dolar sicradiginda fonun fiyatininda sicradigini
Dedigimgibi Şuan tepede fiyat nasdaq coştu çünki alıp almama düşmesini bekleme sizin takdirinizdir
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fon/AFT-ak-portfoy-yeni-teknolojiler-yabanci-hisse-senedi-fonu?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4Y-sBhC6ARIsAGXF1g5gFIxUNVV7rayEGOfRIM_rxhSHACdb0DmhXT5k9rQONrc3AaQI4wIaAjMVEALw_wcB
eyvallah abi bilmiyodum böyle şeyler olduğunu .