ABD/Avrupa Borsalarında Yatırım Yapan Mürid Var Mıdır?
-
sLeymN bunu yazdı
Akportföy ün aft fonu var ondan alıyorum ufak ufak
bunu nerden aliyon ya? çözemedim bunu nası alacağımı
-
kroo bunu yazdı
tefas yabancı fonlara bak hocam.
ha ama sokacaklar sanırım şu an için yüzde 10 stopaj var onu yüzde 40 a çekecekler sanırım.
kârdan mı yüzde 10 kesinti var fonlarda ?
-
Amerikadayim, yillardir buranin stock markette yatirim yapiyorum. S&P500 istatistiksel olarak %7 gibi bir kar var ama risk alip volume cok olan sirketlere yatirim yaparsaniz senede %100 ler %200 ler gayet mumkun. Ayrica dividend lara da odaklanabilirsiniz. Passive income gelir. Dividend Yield %3-%5 arasi stocklar guvenilir, degeri de dusmez.
Alip sattigim portfoliomdaki bazi sirketler:
- Tech: AAPL, TSLA, NVDA, AMD, AVGO, MSFT, DELL, UBER, T, VZ, QCOM, AMAT
- Auto: F, STLA, PSNY, RIVN
- Pharmacy: CVS, WBA,
- Food/Wholesale: HD, WMT, KO, PEP
- Finance: PRU,
- Real Estate Funds: CPT, REIT
401k, Roth, IRA, 529 gibi konularda da yardimci olabilirim. Freelance financial consultantlik yapiyorum :)
Baslangic icin: ABD'de bir bankada hesap acabilip, $500 dolar koyabiliyorsaniz, kapilar sonuna kadar acik.
-
Tamam hadi yarısini @mizahi ye yarısını bana verin, öyle yapalım o zaman bu seferlik...
-
mizahi bunu yazdı
Amerikadayim, yillardir buranin stock markette yatirim yapiyorum. S&P500 istatistiksel olarak %7 gibi bir kar var ama risk alip volume cok olan sirketlere yatirim yaparsaniz senede %100 ler %200 ler gayet mumkun. Ayrica dividend lara da odaklanabilirsiniz. Passive income gelir. Dividend Yield %3-%5 arasi stocklar guvenilir, degeri de dusmez.
Alip sattigim portfoliomdaki bazi sirketler:
- Tech: AAPL, TSLA, NVDA, AMD, AVGO, MSFT, DELL, UBER, T, VZ, QCOM, AMAT
- Auto: F, STLA, PSNY, RIVN
- Pharmacy: CVS, WBA,
- Food/Wholesale: HD, WMT, KO, PEP
- Finance: PRU,
- Real Estate Funds: CPT, REIT
401k, Roth, IRA, 529 gibi konularda da yardimci olabilirim. Freelance financial consultantlik yapiyorum :)
Baslangic icin: ABD'de bir bankada hesap acabilip, $500 dolar koyabiliyorsaniz, kapilar sonuna kadar acik.
hocam dividend veren bi kaç stok söyleyebilir misin merak ettim ?
bi de banka hesabı işi kolay mı? tr den açabilir miyim? güvenli mi ?
-
Dividend stocklar sunlar olabilir:
WBA, VZ, T, F, PRU, HPE, PEP, QCOM, PFE, CSCO
Daha birsuru siralanabilir. Bazilari guzel cikis yapiyor, dividend ayni kaliyor, yield dusuyor. Ortalama %4 iyi bir yield, %6-7 ler falan riskli, uzun vadede koydugun parayi kaybedebilirsin.
Dividendda principal amount kaybetme riskine girmeyim diyorsan, Bond alinabilir. Yillik %4 gibi bir interest getiriyor, ana para da geri aliniyor.Chase, Wells Fargo, Bank of America gibi buyuk bankalar guvenlidir. Etrade, Fidelity gibi investment sirketleri daha guvenli, basit ve anlasilir. Hepsinde de 0 trading fee. Yapamiyorsaniz ozelden yazin, yardimci olmaya calisayim.
-
mizahi bunu yazdı
Daha birsuru siralanabilir. Bazilari guzel cikis yapiyor, dividend ayni kaliyor, yield dusuyor. Ortalama %4 iyi bir yield, %6-7 ler falan riskli, uzun vadede koydugun parayi kaybedebilirsin.
Dividendda principal amount kaybetme riskine girmeyim diyorsan, Bond alinabilir. Yillik %4 gibi bir interest getiriyor, ana para da geri aliniyor.Chase, Wells Fargo, Bank of America gibi buyuk bankalar guvenlidir. Etrade, Fidelity gibi investment sirketleri daha guvenli, basit ve anlasilir. Hepsinde de 0 trading fee. Yapamiyorsaniz ozelden yazin, yardimci olmaya calisayim.
Chase, Wells Fargo, Bank of America hesap acacaz ? Burdan ? Adres falan istemiyor mu bunlar ?
-
garga bunu yazdımizahi bunu yazdı
Chase, Wells Fargo, Bank of America hesap acacaz ? Burdan ? Adres falan istemiyor mu bunlar ?
Adres ve kimlik bilgileri istiyor tabiki. Ama bircok kisi ya ABD'ye gelip gitmis bu bilgileri var, ya da buralarda yasayan arkadaslari var artik. Zaten en zor kisim hesap acmak, ama eminim bir suru yolu vardir.
Ya da hesap acmadan da ABD stocklari alinan yerler varmis, konu sahibi paylasmis. Bu durumda hesap acmaya bile gerek yok sanirim.
-
mizahi bunu yazdı
"Dividend " olarak BlackRock ETF Trust BlackRock (BALİ) nasıl
apoyraz tarafından 23/Ara/23 03:00 tarihinde düzenlenmiştir -
ARM ı 118 den sattım, ben 69 dan almıştım, çevremdekilere 51 lerden alın demiştim. bereket versin 😎😎
tekrar 80-90 lara düşerse biraz daha alırım.
yolbulucu tarafından 12/Şub/24 14:30 tarihinde düzenlenmiştir