folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Açıköğretim Sisteminden Anlayanlar (2. Üniversite Olayı)

Açıköğretim Sisteminden Anlayanlar (2. Üniversite Olayı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Herkese selam.

4 yıllık normal lisans öğrencisiyim ve şuan hazırlık okuyorum. Öğrendim ki aynı anda aöf'den bir bölüm daha okuyabiliyormuşuz.

Forumda bu işten anlayanlar vardır diye düşündüm, bir danışayım dedim.

Öncelikle hangi bölümü önerirsiniz? İşletme veya İktisat arasından tercih yapacağım. Mezun olduk diyelim hangisi daha çok işe yarar, hangisi nerede işe yarar?

Sınavlara çalışırken nasıl bir yol izlemeli ve önereceğiniz kaynaklar nelerdir(esas önemli olan bu).

Teşekkürler.

He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Yapacağın şey sana en yakın aöf bürosuna gitmek onlar sana ayrıntısına varana kadar anlatacak..Bölüm olarak ikisi de aynı kapıya çıkar.İktisat okurken daha fazla zorlanırsın İşletmeye nazaran..Sonuç olarak ise ikisi de aynı kapıya çıkar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

ikinci üniversite olayı tam olarak şöyle,örgün eğitimde öğrenim gören/mezun öğrenci,açık öğretimdeki önlisans ve lisans bölümlerinden istediği bölüme sınavsız geçir hakkına sahiptir.lisans bölümleri herkesin bildiği üzere işletme,iktisat,kamu yönetmi, maliye vs kontenjansız bölümlerine başvurma imkanı sağlar.

bana sorarsan,bir önlisans bölümü seçmeni tavsiye ederim.Bankacılıve sigortacılık,maliye,adalet,halkla ilişkiler,dış ticaret vs. bölümler var.şu an okuduğun bölümle ilgili hedeflerin varsa mezun olduğunda iş başvurusunda alanında iyi olduğunu belirmen için artistliği olabileceğini düşündüğümden dolayı yakın önlisans bölümlerini seçmelisin.

Herhangi bir önlisans bölümünden mezun olduğunda zaten senin bahsettiğin işletme-iktisat-maliye-kamu yönetimine dikey geçiş olanağın var.Normal bir açık öğretim öğrencisi yanılmıyorsam 400 lira veirken senden yıllık 500 lira gibi bir para alacaklar. kayıtları ekim-27 sinde başladı yaklıaşık 20 gün daha sürecek.

ilk yıl dersleri önlisanslarda  hemen hemen tüm bölümlerde aynıdır.Eğer idealist birisiysen adalet bölümünü tercih edip hukuk okuma şansın bile var..

..

edit:devlet dairelerinde işe girebilmeni güçlendireceği için kpss-önlisans sınavına girerek lisans kpss ye girmeden önlisas düzeyinde memur olma detayın da var.

2. üniversite bedelini öğrendim dönem başına 268 TL

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Peki önereceğiniz kaynaklar nelerdir?

Dertsiz tasasız geçirecek kaynaklar var mıdır şöyle.

He is finding himself.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek
    ikiside bi boka yaramaz sadece egolarını tatmın edersin ilk okuduguna daha cok önem ver inceliklerini ögren daha iyi...

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

CiRKiN bunu yazdı:
    -----------------------------
    ikiside bi boka yaramaz sadece egolarını tatmın edersin ilk okuduguna daha cok önem ver inceliklerini ögren daha iyi...

bir çırpıda yalan ettin yani :)

niye hocam?

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

CiRKiN bunu yazdı:

niye hocam?

ya şimdi işletme iktisat vs heryerde olan bölümler için dediği doğru.iktisatı ankara üniversitesinde okuyanla anadoluda herhngi bir üniversitede okuyanı bir tutamazsın.

ama dediğim gibi ek branşım olsun istiyorsan bahsettiğim önlisans bölümlerini tercih et.yada idealistsen.Yoksa sırf artistliğine okuyorsan sadece artistliğine okumuş olursun.şu an okuduğun üniversite ön plandadır yani. Mesela Güçlü abi 3. üniversiteye başlamış açık öğretimden.Sor istersen neden okuyon diye..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    peki aynı anda biri birinci öğretim öteki ikinci öğretim iki üni okunabilir mi bilen var mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:
    peki aynı anda biri birinci öğretim öteki ikinci öğretim iki üni okunabilir mi bilen var mı?

sanmam.

sonuçta iki tane normal lisans.

He is finding himself.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

bigwave bunu yazdı:

husnuweb bunu yazdı:

CiRKiN bunu yazdı:

niye hocam?

ya şimdi işletme iktisat vs heryerde olan bölümler için dediği doğru.iktisatı ankara üniversitesinde okuyanla anadoluda herhngi bir üniversitede okuyanı bir tutamazsın.

ama dediğim gibi ek branşım olsun istiyorsan bahsettiğim önlisans bölümlerini tercih et.yada idealistsen.Yoksa sırf artistliğine okuyorsan sadece artistliğine okumuş olursun.şu an okuduğun üniversite ön plandadır yani. Mesela Güçlü abi 3. üniversiteye başlamış açık öğretimden.Sor istersen neden okuyon diye..

artisliğine okurmuyum hocam.

bir diploma parçası daha olsun diye uğraşıyoruz işte.

aslında önlisans benimde kafama yatıyor ancak işletme veya iktisat ne bileyim daha cazip geliyor.

seçemedim kaldım öyle mq.

He is finding himself.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

artisliğine okurmuyum hocam.

bir diploma parçası daha olsun diye uğraşıyoruz işte.

aslında önlisans benimde kafama yatıyor ancak işletme veya iktisat ne bileyim daha cazip geliyor.

seçemedim kaldım öyle mq.

---------------------------

hocam o zaman ben fikrimi söyleyeyim kafana yatarsa uygularsın.insanlar varolduğu müddetçe bitmeyecek önemli şeyler vardır.Para(maliye,bankacılık

vs.),sağlık,güvenlik.. örnekleri çoğaltılır.kafana hangisi yatarsa uygun bölümü seç,önlisans diplomasıyla kpss önlisans düzeyinde sınavla biryerlere girmeyi

denersin.olmadı özel sektörde ararsın kazancını.bir yerde olmazsa bir yerde işine yarar bu diploma.Büyüklerim eğitim konusunda yapılan her şey bir gün karşına

mutlaka çıkar diye tavsiye eder.Türkiyede etikete önem verildiği bilinen birşey.Boş durmaktansa bi önlisans bitirip,dikey geçişle 3.sınıftan işletme iktisat her neyse

bitirirsin..tabi bu işler yaparsın edersin diye klavyede yazmak gibi kolay olacak işler değil.. kolay gelsin..

Toplam Hit: 2285 Toplam Mesaj: 15