Açıköğretim Sisteminden Anlayanlar (2. Üniversite Olayı)
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------
artisliğine okurmuyum hocam.
bir diploma parçası daha olsun diye uğraşıyoruz işte.
aslında önlisans benimde kafama yatıyor ancak işletme veya iktisat ne bileyim daha cazip geliyor.
seçemedim kaldım öyle mq.
---------------------------hocam o zaman ben fikrimi söyleyeyim kafana yatarsa uygularsın.insanlar varolduğu müddetçe bitmeyecek önemli şeyler vardır.Para(maliye,bankacılık
vs.),sağlık,güvenlik.. örnekleri çoğaltılır.kafana hangisi yatarsa uygun bölümü seç,önlisans diplomasıyla kpss önlisans düzeyinde sınavla biryerlere girmeyi
denersin.olmadı özel sektörde ararsın kazancını.bir yerde olmazsa bir yerde işine yarar bu diploma.Büyüklerim eğitim konusunda yapılan her şey bir gün karşına
mutlaka çıkar diye tavsiye eder.Türkiyede etikete önem verildiği bilinen birşey.Boş durmaktansa bi önlisans bitirip,dikey geçişle 3.sınıftan işletme iktisat her neyse
bitirirsin..tabi bu işler yaparsın edersin diye klavyede yazmak gibi kolay olacak işler değil.. kolay gelsin..
-----------------------------asıl merak ettiğimde o aslında.
şimdi bu 2. üniversite olayında da dikey geçiş hakkı olur mu?
-
tabiki oluyor.olmaması saçma olmaz mı? önlisans diploması veriyorsa ve geçerliliği varsa olmaması zaten başlıbaşına bir mantıksızlık olur.
dikey geçiş sınavında başarı gösterdiğin taktirde örgün eğitime geçme şansın da oluyor.ama hiç bir başarı gösteremezsen önlisans bittikten sonra lisans
için açık öğretimden işletme , iktisat ,maliye , kamu yönetimi , uluslararası vs.. ama lisans bölümü okuyum diyorsan maliye ve iktisat öneriyor mezunlar..
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------tabiki oluyor.olmaması saçma olmaz mı? önlisans diploması veriyorsa ve geçerliliği varsa olmaması zaten başlıbaşına bir mantıksızlık olur.
dikey geçiş sınavında başarı gösterdiğin taktirde örgün eğitime geçme şansın da oluyor.ama hiç bir başarı gösteremezsen önlisans bittikten sonra lisans
için açık öğretimden işletme , iktisat ,maliye , kamu yönetimi , uluslararası vs.. ama lisans bölümü okuyum diyorsan maliye ve iktisat öneriyor mezunlar..
-----------------------------gariplikte orda zaten.
şimdi ben lisansa devam ediyorum.
o önlisansı alıp dgs'ye girsem başka lisans kazanma ihtimalide olabilir.
neyse ben bir büroya sorayım :)
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------bigwave bunu yazdı:
-----------------------------tabiki oluyor.olmaması saçma olmaz mı? önlisans diploması veriyorsa ve geçerliliği varsa olmaması zaten başlıbaşına bir mantıksızlık olur.
-----------------------------gariplikte orda zaten.
şimdi ben lisansa devam ediyorum.
o önlisansı alıp dgs'ye girsem başka lisans kazanma ihtimalide olabilir.
neyse ben bir büroya sorayım :)
-----------------------------detayları fazla zorlamayalım istersen zaten eğitim sistemi yeterince karmaşık gittikçe yol daralıyor çıkmaza giriyoruz..:)