Acilen Windos'un Teşhis Ve İzleme Servisi'nden Kurtulmanız Lazım...
-
bir saattir farkettiğim bir durum, laptopun fan sürekli çalışıyor, işlemci çalışmaktan olduğu yeri cayır cayır ısıtıyor. çalışan işlemlere baktım svchost altında utcsvc diye bir hizmet(Diag Track). . ne olduğunu araştırınca microsoftun kullanıcı verilerini microsofta yollamak için çalıştırdığı bir hizmet olduğunu gördüm... daha öncede bu şekilde çalıştıda gözden mi kaçırdım bilmiyorum. adamlara kendi verilerimizi yollamak için ekstra elektrik harcıyoruz iyi mi, hizmet sana değil microsofta hizmet ediyor.... Ayrıca işlemcinin yüzde 24 ünü gaspederek. bir saattir ne verisi gönderiyorsun arkadaş, hayat hikayemizimi mi gönderiyorsun windowsa... hizmeti devredışı yapıp cihazı yeniden başlattım, cihaz aşırı serinledi, fan sessizliğe büründü.
windows hizmetlerde "diagnostics tracking service" veya "Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri" hizmetini bulup başlangıç türünü "devre dışı" olacak şekilde ayarlayın, cihazı yeniden başlatın.
Aşağıda birkaç yöntemle kapatılması anlatılmış
http://www.sordum.net/31721/windowsun-teshis-ve-izleme-servisini-kapatin/
driveshaft tarafından 16/Kas/16 12:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim bilgisayarın stand by modundayken fanlarının uçuş motoru gibi çalışmasının sebebi bu mu şimdi?
-
Akşam bir bakayım.
-
NightShadow bunu yazdı
Benim bilgisayarın stand by modundayken fanlarının uçuş motoru gibi çalışmasının sebebi bu mu şimdi?
illaki o olacak diye birşey yok. O servisi kapatıp bir test et.
-
driveshaft bunu yazdıNightShadow bunu yazdı
illaki o olacak diye birşey yok. O servisi kapatıp bir test et.
takip
-
NightShadow bunu yazdı
aha! bunun hdd versiyonunuda ben yaşıyorum. Pc'yi kullanmadığımda belirli bir süre sonra hdd deli gibi işlev görüyor. Hemen görev yöneticisinden ne olduğuna bakayım diyorum. Her defasında farklı windows işlevi çıkıyor. Sabit bir görev olsa kapatacağım ama hep farklı çıkıyor meret. Ben pcye müdahale edincede bir süre sonra o görev duruyor. Çok intiristing
Sanki adamlar bunu özellikle ayarlamış gibi. Yani adam pcyi kullanmadığı süreçte şu şu işlevleri otomatik çalıştıralım gibisinden.
-
Ben de bi kontrol edeyim.
-
abi hdd eski, 5000 küsür devir zaten, çoğunlukla ne zaman kapatsam defender kendi kendine açılıyor birşeyler yapıyor ya da farklı bir işlem hddnin amına koyuyor.
-
reserve ettim bendeki asus kafasına göre fan çalışıuyor en son inada bindirdim kapamayacağım seni dedim kasanın altı buz tutmuş soğuktan
-
yararlı bilgi.. çizik
-
coLin bunu yazdıNightShadow bunu yazdı
aha! bunun hdd versiyonunuda ben yaşıyorum. Pc'yi kullanmadığımda belirli bir süre sonra hdd deli gibi işlev görüyor. Hemen görev yöneticisinden ne olduğuna bakayım diyorum. Her defasında farklı windows işlevi çıkıyor. Sabit bir görev olsa kapatacağım ama hep farklı çıkıyor meret. Ben pcye müdahale edincede bir süre sonra o görev duruyor. Çok intiristing
Sanki adamlar bunu özellikle ayarlamış gibi. Yani adam pcyi kullanmadığı süreçte şu şu işlevleri otomatik çalıştıralım gibisinden.
hocam senin olay muhtemelen güncelleştirmeleri başkaları ile dahili veya harici ağ üzerindekilere paylaştırmak ile ilgili... güncelleştirme ayarlarından onu bi düzenle dene bakalım
windows hizmet hizmetler diag track telemetri kullanıcı verileri diagtrack