folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Acilen Windos'un Teşhis Ve İzleme Servisi'nden Kurtulmanız Lazım...

Acilen Windos'un Teşhis Ve İzleme Servisi'nden Kurtulmanız Lazım...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

bir saattir farkettiğim bir durum, laptopun fan sürekli çalışıyor, işlemci çalışmaktan olduğu yeri cayır cayır ısıtıyor. çalışan işlemlere baktım svchost altında utcsvc diye bir hizmet(Diag Track). . ne olduğunu araştırınca microsoftun kullanıcı verilerini microsofta yollamak için çalıştırdığı bir hizmet olduğunu gördüm... daha öncede bu şekilde çalıştıda gözden mi kaçırdım bilmiyorum.  adamlara kendi verilerimizi yollamak için ekstra elektrik harcıyoruz iyi mi, hizmet sana değil microsofta hizmet ediyor.... Ayrıca işlemcinin yüzde 24 ünü gaspederek. bir saattir ne verisi gönderiyorsun arkadaş, hayat hikayemizimi mi gönderiyorsun windowsa... hizmeti devredışı yapıp cihazı yeniden başlattım, cihaz aşırı serinledi, fan sessizliğe büründü.

windows hizmetlerde "diagnostics tracking service" veya "Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri" hizmetini bulup başlangıç türünü "devre dışı" olacak şekilde ayarlayın, cihazı yeniden başlatın.

Aşağıda birkaç yöntemle kapatılması anlatılmış

http://www.sordum.net/31721/windowsun-teshis-ve-izleme-servisini-kapatin/

driveshaft tarafından 16/Kas/16 12:55 tarihinde düzenlenmiştir

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShadow
    NightShadow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benim bilgisayarın stand by modundayken fanlarının uçuş motoru gibi çalışmasının sebebi bu mu şimdi? 

Everything that has a beginning has an end.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Akşam bir bakayım. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek
    NightShadow bunu yazdı

Benim bilgisayarın stand by modundayken fanlarının uçuş motoru gibi çalışmasının sebebi bu mu şimdi? 

illaki o olacak diye birşey yok. O servisi kapatıp bir test et.

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    driveshaft bunu yazdı
    NightShadow bunu yazdı

illaki o olacak diye birşey yok. O servisi kapatıp bir test et.

takip

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    NightShadow bunu yazdı

aha! bunun hdd versiyonunuda ben yaşıyorum. Pc'yi kullanmadığımda belirli bir süre sonra hdd deli gibi işlev görüyor. Hemen görev yöneticisinden ne olduğuna bakayım diyorum. Her defasında farklı windows işlevi çıkıyor. Sabit bir görev olsa kapatacağım ama hep farklı çıkıyor meret. Ben pcye müdahale edincede bir süre sonra o görev duruyor. Çok intiristing

Sanki adamlar bunu özellikle ayarlamış gibi. Yani adam pcyi kullanmadığı süreçte şu şu işlevleri otomatik çalıştıralım gibisinden.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Ben de bi kontrol edeyim. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

abi hdd eski, 5000 küsür devir zaten, çoğunlukla ne zaman kapatsam defender kendi kendine açılıyor birşeyler yapıyor ya da farklı bir işlem hddnin amına koyuyor. 

Çok sıkılıyom
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

reserve ettim bendeki asus kafasına göre fan çalışıuyor en son inada bindirdim kapamayacağım seni dedim kasanın altı buz tutmuş soğuktan

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

yararlı bilgi.. çizik

Hayırlısı...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    coLin bunu yazdı
    NightShadow bunu yazdı

aha! bunun hdd versiyonunuda ben yaşıyorum. Pc'yi kullanmadığımda belirli bir süre sonra hdd deli gibi işlev görüyor. Hemen görev yöneticisinden ne olduğuna bakayım diyorum. Her defasında farklı windows işlevi çıkıyor. Sabit bir görev olsa kapatacağım ama hep farklı çıkıyor meret. Ben pcye müdahale edincede bir süre sonra o görev duruyor. Çok intiristing

Sanki adamlar bunu özellikle ayarlamış gibi. Yani adam pcyi kullanmadığı süreçte şu şu işlevleri otomatik çalıştıralım gibisinden.

hocam senin olay muhtemelen güncelleştirmeleri başkaları ile dahili veya harici ağ üzerindekilere paylaştırmak ile ilgili... güncelleştirme ayarlarından onu bi düzenle dene bakalım