ACTA‘Ya Karşı Protesto!
-
öncelikle ACTA nedir diye soranlar için;
http://www.ekonomi.gov.tr/upload/0E2AB886-D8D3-8566-4520438CBEB58ED2/ACTAwebbilginotu.pdf?CFID=482762&CFTOKEN=41720594ACTA ile artık internet'te "resmi" olarak gözetleniyor olacağız ve uygun gördükleri durumlarda internet kullanıcıları korsan paylaşım sebebiyle dahi hapis cezasına çarptırılabilecekler. 22 AB ülkesinin imzaladığı ACTA'yı Türkiye'nin de imzalamayacağını zanneden Polyanna'ların kafasına lapa lapa sıçayım. Polonya halkının protestosu hükümeti tırstırdı ve hükümet geri adım attı, bu bize örnek olmalı. Hasan Tahsin'lik benden, günü belirlemesi sizden, sözlüklere taşıyın çünkü sokağa dökülecez.
"Internet should have never existed" - Jay Rockefeller
Korkuyorlar demiştik di mi? Korksunlar lan, tersimiz pis.
protestoyu düzenleyen; michealsikkofield.blogspot.com
bulgaristan ve polonya halkı çeşitli protestolardan sonra devletlerini imzalatmaktan vazgeçirmiştir.
bknz: http://www.youtube.com/watch?v=MVYznxy8XrI&feature=related
protesto inci sözlük, ekşi sözlük, uludağ sözlük ve kişisel bloglarda başlamıştır.Twitter'da #ActaWillFailInTURKEY
-
Ulan BBG'yide hiç sevmemiştim.Şimdi resmileşicek *mna *oyim böyle işin.Bizi ne kadar güzel kısıtlıyor ve takibe alıyolar :S
Edit : videoyu yeni ekledin galiba yorumdan once yoktu :S Gerekli mercileri basalım aga ole koltukta oturup ahkam kesmekle olmaz Neyse gerekeni yapalım TBT olarak toplaşıp gidelim. GEREKİRSE TAŞKINLIK BİLE CIKARMAYA RAZIYIM...
edit 2 : Arkadaş harbiden zoruma gitti bu ne ya :S ordan SOPA burda ACTA yok 22 ağustostaki güvenli internet *mq ne bunların derdi :S
-
elbette biz internet kullanıcıları sessiz kalmayacağız bir yürüyüş düzenlenebilir diğer siteler ile ortak olarak.
-
Aynen aga toplayalım internet kullanıcılarını Özgürlügümüzü elimizden kimse alamaz bari internet ortamında özgür olalım *mq :S
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------elbette biz internet kullanıcıları sessiz kalmayacağız bir yürüyüş düzenlenebilir diğer siteler ile ortak olarak.
-----------------------------
Yürüyüs mürüyüs bigün götünü kesecekler ersin söylemedi deme olm. -
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------ershn bunu yazdı:
-----------------------------elbette biz internet kullanıcıları sessiz kalmayacağız bir yürüyüş düzenlenebilir diğer siteler ile ortak olarak.
Yürüyüs mürüyüs bigün götünü kesecekler ersin söylemedi deme olm.
her haksızlığa karşı sesimi çıkartmayıp birileri gibi götümü devirip yatacaksam. bu göt feda olsun hak yoluna. -
ershn bunu yazdı:
-----------------------------Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------ershn bunu yazdı:
Yürüyüs mürüyüs bigün götünü kesecekler ersin söylemedi deme olm.
her haksızlığa karşı sesimi çıkartmayıp birileri gibi götümü devirip yatacaksam. bu göt feda olsun hak yoluna.
o gönderme banamı lan :D -
Smirnoff bunu yazdı:
o gönderme banamı lan :D
----------------------------
haksızlığa ses çıkartmayan herkese! -
bu son zamanlarda noluor hükümetlere herkes interneti kısıtlamaya çalışıyor..bütün upload siteleri dosyalarını siliyor.yakındır internetin çöküşü..bu gidişle internet sadece sohbet edilecek bi yer olacak.sohbetten kastım geyik muhabbeti.çünkü forum siteleride kapanır..
bizimkiler mal gerici desem tüm dünyada bi sansürleme gereği uyandı..
bu sansür olayıda sadece zengini daha zengin yapacak o yani..film i internetten indirmeyeceksinde satın alacaksın..zengin olan adam yine zengin olacak.. -
şöyle bir kaynak daha koyayım dedim;
http://www.cnnturk.com/2012/bilim.teknoloji/teknoloji/02/11/interneti.sansurun.yeni.adi.acta/648732.0/index.html
Beyler internet'i çok seviyoruz ya, sevgi eylem gerektirir. -
Evete Polonyada çok büyük çaplı gösteriler yapıldı, .bende içlerindeydim ve gerçekten büyük çaplı bir hareket olduğu için hükümet geri adım attı