Action Script İçinden Çıkamadığım Kod Basit
-
arkadaşlar şimdi aklıma olan olay şu elimde 2 tane input type text var ve bunların " var " değerleri text1 ve text2
şimdi bunları ben string e çevirmek için sunu mu yapmam gerek yoksa direk string mi bunlar
var text1:String();
Var text2:String();
Doğrumu ?
Bir simdi olay Su ben Text1 e yazdığım yazıyı Butona tıklayınca Text2 dede gözüksün istiorum nasıl olucak olay
Buton için şöle Düşündüm saçma olabilir acemiyim biraz denedim ama olmadı
on(release){
text1 = text2
if(text1 > text2){
Text1 = Text2;
} Saçma olabilir Aklıma ilk bu geldi :S
nasıl yapabilirim
yoksa Text1 ve Text2 ye _root. eklemelimiyim
-
hocam action scriptten anlamam ama eğer kodlamada text1=text2 dersen sonrasında if ile neden döngü çeviriyorsunki? zaten text1 in değerini text 2 ye atamadın mı?
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------
hocam action scriptten anlamam ama eğer kodlamada text1=text2 dersen sonrasında if ile neden döngü çeviriyorsunki? zaten text1 in değerini text 2 ye atamadın mı?
-----------------------------ama hocam peki if kullandıkdan sonra ne demeliyimki yada başka bir yolla nasıl yaparım bi fikrin varmı
-
Gaara bunu yazdı:
crafty bunu yazdı:
-----------------------------ama hocam peki if kullandıkdan sonra ne demeliyimki yada başka bir yolla nasıl yaparım bi fikrin varmı
hocam actionscript hakkında emin ol hiçbir fikrim yok ama genel programlama mantığı ile bişi söyleyebilirim...vb de aşağıdaki kodlar ile yapılıyor dediğin...
a=text1.text
b=text2.text
if a>b then
a=b
endif
text2.text=b
sende text1 i a değerine text2 yi b değerine aktaracaksın daha sonra a ve b değerlerini karşılaştıracaksın eğer a b den büyükse a eşittir b diyeceksin ve döngüyü sonlandıracaksın. en son text2 ye b değerini atayacaksın...
-
crafty bunu yazdı:
Gaara bunu yazdı:
crafty bunu yazdı:
hocam actionscript hakkında emin ol hiçbir fikrim yok ama genel programlama mantığı ile bişi söyleyebilirim...vb de aşağıdaki kodlar ile yapılıyor dediğin...
a=text1.text
b=text2.text
if a>b then
a=b
endif
text2.text=b
sende text1 i a değerine text2 yi b değerine aktaracaksın daha sonra a ve b değerlerini karşılaştıracaksın eğer a b den büyükse a eşittir b diyeceksin ve döngüyü sonlandıracaksın. en son text2 ye b değerini atayacaksın...
-----------------------------peki hocam güzel demişsinde ben sayılarla iş yapsam bişiler çıkardı burdan ama yazılarla çalışıcam mesela mehmet text1 in içeriği yani mehmetle bir şeyi nasıl karşılaştırıcam
-
hocam onunda çözümü basit if döngüsünde a ve b yi karşılaştıracaksın
if a <> b then
b=a
elseif
şeklinde oluşuyor... yani if döngüsünde a ile b karşılaştırılır eğer a ile b eşit değilse b değerine a değerini ata diyeceksin...
bu arada yukarıda a=b yazmışım yeni farkettim o zaman a değişkenine bnin değerini atıyorsun yanlış yazmışım doğrusu b=a şeklinde olacak...
dediğim gibi actionscriptten zerre kadar anlamam hocam eğer kodlamasını biliyorsan yukarıdaki mantıktan yola cıkarak yaz sen :D
-
action script bilen biri varsa bi kodu incelesin şöle düşün o zaman
var A:String();
Var B:String();
bunlar sayfada action katmanında
on(release){
A = _root.Text1 ,B = _root.Text2
if(A <> B){
B = A;
}
}
Biraz mantıklı geldi ama deniyeyim bir
-
konu Güncel Belki Sabah sabah Anlayan çıkar :D
-
Textbox1.Text = TextBox2.Text ;
-
hacım sen text1 ve text2 adında iki tane string türünde değişken tanımlamışsın ama küçük büyük kontrolü yapmaya çalışıyorsun birinci hatan string değişkenlerin büyüklük kontrolü o şekilde yapılmaz. text1.length < text2.length şeklinde kontrol yapman gerekir. İkinci hatan input text yapabilmen için var text1:TextField yapman gerekir ve eğer bunların türünü input text yapmak istiyorsan text1.type = textFieldType.INPUT böyleydi galiba. Bu şekilde türünü input text olarak belirlemen gerekir. Daha sonrada sahneye eklemek için addChild(text1) şeklinde yapman gerekir.
-
on (click) {
_root.text1.text = _root.text2.text;
}böyle dene birde. inputBox ların isimlerini text1 ve text2 olarak ayarla. butonu seçip actions bölümünden üstteki kodu yaz.