folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Action Script İçinden Çıkamadığım Kod Basit

Action Script İçinden Çıkamadığım Kod Basit

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

arkadaşlar şimdi aklıma olan olay şu elimde 2 tane input type text var ve bunların " var "  değerleri text1 ve text2

şimdi bunları ben string e çevirmek için sunu mu yapmam gerek yoksa direk string mi bunlar

var text1:String();

Var text2:String();

Doğrumu ?

Bir simdi olay Su ben Text1 e yazdığım yazıyı Butona tıklayınca Text2 dede gözüksün istiorum nasıl olucak olay

Buton için şöle Düşündüm saçma olabilir acemiyim biraz denedim ama olmadı

on(release){

text1 = text2

if(text1 > text2){

Text1 = Text2;

}   Saçma olabilir Aklıma ilk bu geldi :S

nasıl yapabilirim

yoksa Text1 ve Text2 ye _root. eklemelimiyim

Bazen insanlara bakıyorum da hoşlanmaya değer birşey görmüyorum.Herkesten uzaklaşmayı sağlayacak kadar para kazanmak istiyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hocam action scriptten anlamam ama eğer kodlamada text1=text2 dersen sonrasında if ile neden döngü çeviriyorsunki? zaten text1 in değerini text 2 ye atamadın mı?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam action scriptten anlamam ama eğer kodlamada text1=text2 dersen sonrasında if ile neden döngü çeviriyorsunki? zaten text1 in değerini text 2 ye atamadın mı?

ama hocam peki if kullandıkdan sonra ne demeliyimki yada başka bir yolla nasıl yaparım bi fikrin varmı

Bazen insanlara bakıyorum da hoşlanmaya değer birşey görmüyorum.Herkesten uzaklaşmayı sağlayacak kadar para kazanmak istiyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

Gaara bunu yazdı:

crafty bunu yazdı:

ama hocam peki if kullandıkdan sonra ne demeliyimki yada başka bir yolla nasıl yaparım bi fikrin varmı

hocam actionscript hakkında emin ol hiçbir fikrim yok ama genel programlama mantığı ile bişi söyleyebilirim...

vb de aşağıdaki kodlar ile yapılıyor dediğin...

a=text1.text

b=text2.text

if a>b then

a=b

endif

text2.text=b

sende text1 i a değerine text2 yi b değerine aktaracaksın daha sonra a ve b değerlerini karşılaştıracaksın eğer a b den büyükse a eşittir b diyeceksin ve döngüyü sonlandıracaksın. en son text2 ye b değerini atayacaksın...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

Gaara bunu yazdı:

crafty bunu yazdı:

hocam actionscript hakkında emin ol hiçbir fikrim yok ama genel programlama mantığı ile bişi söyleyebilirim...

vb de aşağıdaki kodlar ile yapılıyor dediğin...

a=text1.text

b=text2.text

if a>b then

a=b

endif

text2.text=b

sende text1 i a değerine text2 yi b değerine aktaracaksın daha sonra a ve b değerlerini karşılaştıracaksın eğer a b den büyükse a eşittir b diyeceksin ve döngüyü sonlandıracaksın. en son text2 ye b değerini atayacaksın...

peki hocam güzel demişsinde ben sayılarla iş yapsam bişiler çıkardı burdan ama yazılarla çalışıcam mesela mehmet text1 in içeriği yani mehmetle bir şeyi nasıl  karşılaştırıcam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hocam onunda çözümü basit if döngüsünde a ve b yi karşılaştıracaksın

if a <> b then

b=a

elseif

şeklinde oluşuyor... yani if döngüsünde a ile b karşılaştırılır eğer a ile b eşit değilse b değerine a değerini ata diyeceksin...

bu arada yukarıda a=b yazmışım yeni farkettim o zaman a değişkenine bnin değerini atıyorsun yanlış yazmışım doğrusu b=a şeklinde olacak...

dediğim gibi actionscriptten zerre kadar anlamam hocam eğer kodlamasını biliyorsan yukarıdaki mantıktan yola cıkarak yaz sen :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

action script bilen biri varsa bi kodu incelesin şöle düşün o zaman

var A:String();

Var B:String();

bunlar sayfada action katmanında

on(release){

A = _root.Text1 ,B = _root.Text2

if(A <> B){

B = A;

}

}

Biraz mantıklı geldi ama deniyeyim bir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

konu Güncel Belki Sabah sabah Anlayan çıkar :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Textbox1.Text = TextBox2.Text ;

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

hacım sen text1 ve text2 adında iki tane string türünde değişken tanımlamışsın ama küçük büyük kontrolü yapmaya çalışıyorsun birinci hatan string değişkenlerin büyüklük kontrolü o şekilde yapılmaz. text1.length < text2.length şeklinde kontrol yapman gerekir. İkinci hatan input text yapabilmen için var text1:TextField yapman gerekir ve eğer bunların türünü input text yapmak istiyorsan text1.type = textFieldType.INPUT böyleydi galiba.  Bu şekilde türünü input text olarak belirlemen gerekir. Daha sonrada sahneye eklemek için addChild(text1) şeklinde yapman gerekir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

on (click) {
        _root.text1.text = _root.text2.text;
    }

böyle dene birde. inputBox ların isimlerini text1 ve text2 olarak ayarla. butonu seçip actions bölümünden üstteki kodu yaz.

Toplam Hit: 2467 Toplam Mesaj: 14