Adalet'ten DGS İle Hukuğa Geçiş
-
Müritler, bu sene açıktan adalet okumayı düşünüyorum. İki yıl sonra mezun olunca DGS ile Hukuğa geçmeyi deneyeceğim. Bu süreci iyi bilenler bana eğrisiyle doğrusuyla anlatabilir mi? Sanırım bazı üniversiteler 3. sınıftan bazıları da 1. sınıftan başlatıyormuş. Bu gibi konularda neye dikkat etmek neyi önceden bilmek gerek?
-
hacı söylenenlere göre dgs ile adaletten hukuka geçmek, direkt hukuk kazanmaktan daha zormuş
-
Hocam ben DGS ile bilgisayar programcılığından yazılım mühendisliğine geçtim.
DGS'de daha önceleri "intibak" süreci vardı. Önlisans'da okuğun derslerin denkliği hesaplanıp Lisans'a geçtiğin okuldaki 1. ve 2. sınıftaki tüm derslerini 3 dönemde vermek zorundaydın. O durum kalktı. Artık dikey geçiş yaptığın okulda önlisans derslerinin denkliğine bakıyorlar ve o derslerden muaf oluyorsun. Genelde 2 dönemlik dersden muaf oluyorsun(1 sene yani). 1. sınıftan başlıyorsun (okuldan okula değişebilir ancak bizim okulda böyle başka uygulamada duymadım ama yinede belirtiyim) ve muaf olduğun dersler harici üst sınıfdan ders alarak okulu bitiriyorsun.
Okul puanını yüksek tutmaya çalış, yeni sistemle okul puanıda etkili hale geldi.
-
La ben okuyom hep tam aksini yazmışlar forumlarda. :/
-
GusFring bunu yazdı
hacı söylenenlere göre dgs ile adaletten hukuka geçmek, direkt hukuk kazanmaktan daha zormuş
DGS gerçekten zor hocam. Kontenjan az, giren kişi sayısı çok fazla. Büyükşehirlerdeki bir hukuk fakültesi için full'den 2-3 soru eksik yapman gerekiyor.
-
mahzal bunu yazdı
La ben okuyom hep tam aksini yazmışlar forumlarda. :/
hocam eski bilgi olabilir, intibak süreci bilgileri halen forumlarda duruyor olabilir. Bu konuda en güncel ve en doğru bilgiyi dikeygecis.org'da bulabilirsiniz.
-
@Terror: hocam ben zaten şuan İst Üni'de felsefe okuyorum. Önümüzdeki yıl 2. sınıfı tekrar okuyacam bu sene gerizekalılık edip okulu boşladım önceki konularımı okuyan hocalar bilir kafam çok karışıktı bırakmak istiyordum bırakamadım bir senemi yalan ettim. Şimdi önümüzdeki yıl felsefe 2. sınıfla beraber aöf'ten adalet'e başlamayı planlıyorum o bakımdan okul puanıyla ilgili yapabilceğim bişey yok. :/ Şuan DGS falan pek sikimde değil açıkcası çalışır yaparım da tek umrumda olan adaletten mezun olduktan sonra 2 sene mi okuyacağım 4 sene mi okuyacağım? Bunun değişkeni nedir? :/
-
mahzal bunu yazdı
@Terror: hocam ben zaten şuan İst Üni'de felsefe okuyorum. Önümüzdeki yıl 2. sınıfı tekrar okuyacam bu sene gerizekalılık edip okulu boşladım önceki konularımı okuyan hocalar bilir kafam çok karışıktı bırakmak istiyordum bırakamadım bir senemi yalan ettim. Şimdi önümüzdeki yıl felsefe 2. sınıfla beraber aöf'ten adalet'e başlamayı planlıyorum o bakımdan okul puanıyla ilgili yapabilceğim bişey yok. :/ Şuan DGS falan pek sikimde değil açıkcası çalışır yaparım da tek umrumda olan adaletten mezun olduktan sonra 2 sene mi okuyacağım 4 sene mi okuyacağım? Bunun değişkeni nedir? :/
Seçeceğin okulda hazırlık sınıfı zorunlu değilse normal şartlarda 3 sene okuyacaksın hocam.
-
TeRRoR bunu yazdımahzal bunu yazdı
Seçeceğin okulda hazırlık sınıfı zorunlu değilse normal şartlarda 3 sene okuyacaksın hocam.
Ya ben 2 sene diye düşünüp çok mutlu olmuştum ama normal şartlarda 3 seneyse o her türlü 4 olur malesef. Hayatımı sikim ya hukuk mezunu olma seçeneğimde bile 28 yaşında mezun oluyorum. :|
-
Hocam yaşa o kadar takılma. Felsefeyi bitirdiğinde bi skim olmayacağını sende biliyorsun. B planı üzerinde çalışmalara devam et. B-C-D-E planları konusunda bigwave adındaki mürid oldukça psikopattır bir ara PM'le danış istersen.
-
Hocam şimdi ben Örgün'de okuduğum için herhangi bi sınava girmeden direk gidip Adalet'e kayıt yaptırabiliyorum di mi? Eğer öyleyse felsefe üçüncü sınıfta Adalet'i bi aksilik olmazsa bitirmiş olacağım. Bu durumda felsefe 3'ü okurken, felsefeyi bitirmemişken, DGS'ye girebiliyor muyum? Bi bilgin var mı bu konuda