Adalet'ten DGS İle Hukuğa Geçiş
-
mahzal bunu yazdı
Hocam şimdi ben Örgün'de okuduğum için herhangi bi sınava girmeden direk gidip Adalet'e kayıt yaptırabiliyorum di mi? Eğer öyleyse felsefe üçüncü sınıfta Adalet'i bi aksilik olmazsa bitirmiş olacağım. Bu durumda felsefe 3'ü okurken, felsefeyi bitirmemişken, DGS'ye girebiliyor muyum? Bi bilgin var mı bu konuda
Açıköğretimi okumanda sıkıntı yok. DGS ile biryere geçiş yapmaya hak kazanırsan, felsefeden kaydını sildirmen gerekiyor diye "TAHMİN" ediyorum.
-
TeRRoR bunu yazdı
Hocam ben DGS ile bilgisayar programcılığından yazılım mühendisliğine geçtim.
DGS'de daha önceleri "intibak" süreci vardı. Önlisans'da okuğun derslerin denkliği hesaplanıp Lisans'a geçtiğin okuldaki 1. ve 2. sınıftaki tüm derslerini 3 dönemde vermek zorundaydın. O durum kalktı. Artık dikey geçiş yaptığın okulda önlisans derslerinin denkliğine bakıyorlar ve o derslerden muaf oluyorsun. Genelde 2 dönemlik dersden muaf oluyorsun(1 sene yani). 1. sınıftan başlıyorsun (okuldan okula değişebilir ancak bizim okulda böyle başka uygulamada duymadım ama yinede belirtiyim) ve muaf olduğun dersler harici üst sınıfdan ders alarak okulu bitiriyorsun.
Okul puanını yüksek tutmaya çalış, yeni sistemle okul puanıda etkili hale geldi.
yazılım mühendisliği diye bir bölüm cidden varmı ya?
-
ugurben bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
DGS'de daha önceleri "intibak" süreci vardı. Önlisans'da okuğun derslerin denkliği hesaplanıp Lisans'a geçtiğin okuldaki 1. ve 2. sınıftaki tüm derslerini 3 dönemde vermek zorundaydın. O durum kalktı. Artık dikey geçiş yaptığın okulda önlisans derslerinin denkliğine bakıyorlar ve o derslerden muaf oluyorsun. Genelde 2 dönemlik dersden muaf oluyorsun(1 sene yani). 1. sınıftan başlıyorsun (okuldan okula değişebilir ancak bizim okulda böyle başka uygulamada duymadım ama yinede belirtiyim) ve muaf olduğun dersler harici üst sınıfdan ders alarak okulu bitiriyorsun.
Okul puanını yüksek tutmaya çalış, yeni sistemle okul puanıda etkili hale geldi.
yazılım mühendisliği diye bir bölüm cidden varmı ya?
var hocam, eğer merak ettiğin birşey olursa forumdan ben(okuyor), MaviGozluDev(mezun) ve slyman(okuyor galiba) danışabilirsin.
-
TeRRoR bunu yazdı
Hangi Üniversitedesin.Şuan Sadece Özelde Var Onlarda Bildiğin Kadarıyla İng Hazırlık Var.