Adın Ne ? "Ahmet" Memnun Oldum Kanka !
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------
ya hacılar ( (: ) bakın ne güzel kanka kanka geçiniyorz ne gerek var şimdi kurcalamaya bunları? (x
-----------------------------Celymcan sende adamları bana mı fişliyon lem :D
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------CellyM bunu yazdı:
ya hacılar ( (: ) bakın ne güzel kanka kanka geçiniyorz ne gerek var şimdi kurcalamaya bunları? (x
eed hacı yaptığınn ne kadar hatalı yannış olduğunu gösterip ortaya seni sürmeye uğraşıyrm (x -
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------bayzin bunu yazdı:
-----------------------------CellyM bunu yazdı:
eed hacı yaptığınn ne kadar hatalı yannış olduğunu gösterip ortaya seni sürmeye uğraşıyrm (x
Gardaş gardaşa bunu yaparmı la? :) -
kanka kanka ya demek istedi arkadaş..
siz bakmayın ona kankalar xD
-
Kanka kelimesinden ve bana karşı kullanılmasından nefret ediyorum...
onun yerine ; kardeş,dost,arkadaş,yoldaş,hocam,ustam gibi kelimeleri kullanırım ve öyle seslenilmesini seviyorum :]
bilmiyorum ama "Kanka" kelimesi bana hiç sıcak gelmiyor,,,
-
tmm aq yazmıyom bu topiğe daha yorm xS
-
AciyaGulmek bunu yazdı:
-----------------------------adana çevresi hep gardaş der ve en iyisi budur
bende adanalıyım ve gerçekten adanada çoğunluk gardaş der ve en iyiside bu bence hem ne gerek var yaw bırakın herkes kafasına göre takılsın -
hocam, birader, koçum aslanım gibi hitapları sevmem. Dayı dan nefret ederim. Tanımadığım kişinin kardeş, kanka demesini garipserim.
Birde arkadaşım kelimesini yerli yersiz kullananlara tilt olurum.
arkadaşlık basit bir şeymi ki arkadaşım falan? Ne demek yani?
Her tanıdık arkadaşmıdır?
arkadaş. Arka-daş. Arka çıkan,, sahip çıkan yarı yolda bırakmayan güven veren kişi demek. Ne demek şimdi arkadaşım bakarmısın sultan ahmete gidecez nerden gideriz? Falan gibi basite indirgemeler?
Ya da hocam bakarmısın sultan ahmete..? nerden hocan oluyom senin ne öğrettim ben sana? bakarsın tipime yaşça büyüğün gibiysem abi çekersin değilsem delikanlı dersin aynı yaş gibiysek belirli adabı muaşeret kuralları vardır beyfendi falan gibi. Nerden arkadaştık yoldaştık veya kardeştik hatırlamıyorum ki?
Bide dostuum bakarmısın cılar varki hiç değinmeyecem.
yok öyle basitçe herkese arkadaşım kardeşim gibi payeler vermek. basit şeyler değil. benim 2 tane arkadaşım 1 tane kardeşim var. Başkasını kolay kolay sokmam, girebilmesi için er kişinin o mevkilere 40 fırın ekmek tüketmesi lazım gelir.
Tabi gerçek manaları üzerinde konuşuyorum. Yoksa dilimize pelesenk olan bir takım kullanımlar var. Arkadaşım bakarmısın? Çıkaramıyoruz işte ne yapalım. Belki de milletçe samimiyete verdiğimiz önemden gelmekte. Sıcakkanlılığımızdan. Ama basite indirgenmesi hoş değil kanımca.
lafın yeri gelmişken adanada gardaş derlermiş adanayı bilmediğim için bişey diyemem. Konyada da abi deriz aynı yaştır küçüktür büyüktür bakarız tipe yakın gibiysek abi çekeriz sonra laf ilerlerken araya kıstırırız tevellüd kaç diye küçük söylerse sen benden ufakmışsın yaav deyip direkt ali osmancığım hüsamettinciğim diye devam ederiz. Birde hanımlarla ilişkilerimizde eğer cinsi latife karşı ilgimiz yoksa ablacım, yengecim, bacım deriz, büyüksek samimiyetin azıcık ucu göründüyse direkt mualla abim bi çay versene muhabbetine döneriz. Yaşlıya anne, nenem, nene, dede, dedem, hacı amca deriz. Bizde de böyle.