Adsense/Adwords Benzeri Bir Sistem Yapmak İstiyorum
-
Merhaba mürid arkadaşlar.
tbtdeki arkadaşların yorumları benim için önemlidir o yüzden sizden fikir almak istiyorum.
adsense benzeri türkiyede örneği olan (adtech,logro,reklamz vs.) bir reklam şirketi kurmak isitoyorum tabii işin en önemli kısmı reklamların yönetildiği web sitesi/sistemi olucak.
yapacağım iş kısaca reklam verenden parayı ve reklamı alıp yayıncıya vermek ve aradan belli bir pay almak bir nevi arabuluculuk yani.
aramızda google adword veya adsense kullananlar mutlaka vardır, bir sistemin tutması için reklam veren ve yayıncı bulabilmek için sizce neler yapmam nelere dikkat etmem gerekir?
genel olarak konuyla ilgili tavsiyeleriniz, önerileriniz varmı?
şu anda kullandığınız reklam serverlarınız size uygun olmayan yada beğendiğiniz özellikleri nelerdir?
özellikle reklam verenler ve yayıncılardan yorum bekliyorum.
-
yatırım önemlidir özellikle de böyle bir iş için
-
nolanded bunu yazdı
yatırım önemlidir özellikle de böyle bir iş için
haklısınız. en çok zorluğu ilk reklamverenleri bulmakta yaşauacağımı düşünüyorum nedense.
-
Hocam O iş hemen kar payımı alıyım çıkıyımla olmuyor maalesef.
En zor olanı reklamveren bulmak yayıncı konusunda sıkıntı yaşamazsın zaten reklamverenlere'de ismini duyurman lazım şirket olması lazım bireysel olarak iş yapamazsın bu sektörde Güven vermen tıklamaları ıyı sayan bır sistemin ve düzenlı ödeme Yapabılecek bir bütçen Olması lazım zor iş anlıyacağın...
-
Arlong bunu yazdı
adsense benzeri türkiyede örneği olan (adtech,logro,reklamz vs.) bir reklam şirketi kurmak isitoyorum tabii işin en önemli kısmı reklamların yönetildiği web sitesi/sistemi olucak.
Bu sadece detay bence. Adsense&Adwords alternatifsiz bi sistem Türkiye şartları için.
Türkiyedeki tüm reklam şirketleri webmasterları sikerek kazanma derdinde. Elle tutulur çok yüksek hitlerin yoksa ödeme eşiğine bile yaklaşmak bile büyük başarı oluyor.
Bi heves açıp patlayanlar, tıklamaları saymayanlar, güzel başlayıp sonra fiyatları öldürenler, ödemeleri geç yapanlar & hiç yapmayanlar yani bi çuval boktan ibaret.
Yayıncı bulmakta güçlük çekmezsin, en azından denerler seni de. Ama o süreci iyi değerlendirmen lazım. İşin en önemli kısmı webmasterlara sistemi sevdirmen yani. Reklamveren bulmak ta bu işe girmeye niyeti olan biri için çok zor olmasa gerek. Başka yapılcak bişey kalmıyor çünkü :) Bol şans.
-
fatX bunu yazdıArlong bunu yazdı
Bu sadece detay bence. Adsense&Adwords alternatifsiz bi sistem Türkiye şartları için.
Türkiyedeki tüm reklam şirketleri webmasterları sikerek kazanma derdinde. Elle tutulur çok yüksek hitlerin yoksa ödeme eşiğine bile yaklaşmak bile büyük başarı oluyor.
Bi heves açıp patlayanlar, tıklamaları saymayanlar, güzel başlayıp sonra fiyatları öldürenler, ödemeleri geç yapanlar & hiç yapmayanlar yani bi çuval boktan ibaret.
Yayıncı bulmakta güçlük çekmezsin, en azından denerler seni de. Ama o süreci iyi değerlendirmen lazım. İşin en önemli kısmı webmasterlara sistemi sevdirmen yani. Reklamveren bulmak ta bu işe girmeye niyeti olan biri için çok zor olmasa gerek. Başka yapılcak bişey kalmıyor çünkü :) Bol şans.
güzel demişsin.
-
fatX bunu yazdıArlong bunu yazdı
reklam şirketlerinin webmasterları sikmesi konusunda haklısın fırsatını bulan webmsterlarda reklam şirketlerini sikmekten geri kalmıyor tabii.
-
Yaşayacığın en büyük sıkıntı stopaj vs olacaktır. Reklam yayıncılarına parayı vergilerini kesitikten sonra ödeme yapacaksın. O yüzden tutmaz kardeşim. Adsense kullanıcaktır millet.
-
domain ararsan yardımcı olurum :) reklamortakligi/com/net /org
-
Türkiye pazarında bu iş artık zor. Çünkü Google milleti sikti sikebileceği kadar. Şimdi Yandex'te bu pazara girdi. Haa imkansız değil, bir kaç milyon $ paran ve en önemlisi piyasanın orospusu olmuş bir ekibin ve güvenilir sistemin yoksa; şimdilik bu hayalle ve ''ne çok para kırarım amk'' demekle yetin derim.
-
Hocam bence başarılı olman pek de zor değil. Evet türkiyede reklam veren bulman çok zor fakat Internet reklamcılığı hızla büyüyor, dünyada bir patlama yaşadı ve bu türkiye de de yaşanacak. Birkaç sene içinde bu pasta çok büyür.
Fakat stratejini beğenmedim. yani yapacağım iş arabuluculuk diyorsun fakat piyasaya yeni giren bir şirket olarak bunu ancak iyi bir katma değer sağlayarak başarabilirsin.
Satışta senin ne artın olduğu çok önemli olacak, bunlardan birini yada birkaçını vadetmelisin.
1) daha ucuza aynı kalitede reklam veririm
HolyOne tarafından 06/Ara/12 22:41 tarihinde düzenlenmiştir
2) daha iyi hedef kitleye hitap ederim. (bunu destekleyen iyi bir kanıtın olmalı)
3) Size daha iyi bir panel ve raporlama sağlarım (bunu uygulamak gerçekten zor google varken)
4) Kafanızı CPC CPM gibi kavramlarla karıştırmadan hem danışmanlık hem reklam hizmetini birlikte veririm. panelle değil insanla muattap olursunz.
5) Bana reklam verirseniz Reklamlarınızı hazırlamakta da yardımcı olurum
6) Reklamınıza tıklayanların tüm browser, site gezinti, lokasyon, anket, uyelik ve paylaşmamam gereken bilgilerini de paylaşırım