folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Adsense/Adwords Benzeri Bir Sistem Yapmak İstiyorum

Adsense/Adwords Benzeri Bir Sistem Yapmak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Türkiye pazarında bu iş artık zor. Çünkü Google milleti sikti sikebileceği kadar. Şimdi Yandex'te bu pazara girdi. Haa imkansız değil, bir kaç milyon $ paran ve en önemlisi piyasanın orospusu olmuş bir ekibin ve güvenilir sistemin yoksa; şimdilik bu hayalle ve ''ne çok para kırarım amk'' demekle yetin derim.

Adam ıkı cumlede dunyanın küfrünü ettı ya , hanı boş beleşte konusmuyor ustelık :)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı

Yaşayacığın en büyük sıkıntı stopaj vs olacaktır. Reklam yayıncılarına parayı vergilerini kesitikten sonra ödeme yapacaksın. O yüzden tutmaz kardeşim. Adsense kullanıcaktır millet.

haklısın adsenseden vergi kesilmiyordu gaiba ve daha fazla kazanıyor haliyle yayıncılar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Türkiye pazarında bu iş artık zor. Çünkü Google milleti sikti sikebileceği kadar. Şimdi Yandex'te bu pazara girdi. Haa imkansız değil, bir kaç milyon $ paran ve en önemlisi piyasanın orospusu olmuş bir ekibin ve güvenilir sistemin yoksa; şimdilik bu hayalle ve ''ne çok para kırarım amk'' demekle yetin derim.

google milleti sikti tabi ama googleın sikiciliğinide herkes biliyor, neredeyse herkes googlea adam gibi bir alternatif bulamadığı için googleı kullanmak zorunda kalıyor. güvenilir sistem ve ekibe katılıyorum, zor iş tabii.

Arlong tarafından 07/Ara/12 03:02 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam bence başarılı olman pek de zor değil. Evet türkiyede reklam veren bulman çok zor fakat Internet reklamcılığı hızla büyüyor, dünyada bir patlama yaşadı ve bu türkiye de de yaşanacak. Birkaç sene içinde bu pasta çok büyür.

Fakat stratejini beğenmedim. yani yapacağım iş arabuluculuk diyorsun fakat piyasaya yeni giren bir şirket olarak bunu ancak iyi bir katma değer sağlayarak başarabilirsin.

Satışta senin ne artın olduğu çok önemli olacak, bunlardan birini yada birkaçını vadetmelisin.

1) daha ucuza aynı kalitede reklam veririm
    2) daha iyi hedef kitleye hitap ederim. (bunu destekleyen iyi bir kanıtın olmalı)
    3) Size daha iyi bir panel ve raporlama sağlarım (bunu uygulamak gerçekten zor google varken)
    4) Kafanızı CPC CPM gibi kavramlarla karıştırmadan hem danışmanlık hem reklam hizmetini birlikte veririm. panelle değil insanla muattap olursunz.
    5) Bana reklam verirseniz Reklamlarınızı hazırlamakta da yardımcı olurum
    6) Reklamınıza tıklayanların tüm browser, site gezinti, lokasyon, anket, uyelik ve paylaşmamam gereken bilgilerini de paylaşırım

holyone şeyhim yorumun için tşk ederim aslında söylediğin şeyler benimde aklımdan geçen şeylerdi. internet reklamcılığı hızla büyüyor dediğin gibi ve bir çok büyük firmada bu işe el atmış mynetinden doğanholdingine kadar. ancak bazı küçük firmalarında bu işte tutunabildiklerini gördüm.

yapacağım iş ilk etapta arabulucuk ondan sonra  söylediğin gibi reklamları hazırlama, danışmanlık hizmeti vs verebilir anacak benim gibi arkasında yüklü bir miktar ve sağlam bir ekibi olmayan birisi için bu hizmetleri sağlamak ilk etapta çok zor.

1.ucuza ve kaliteli hizmet verebileceğimi düşünüyorum.

2. daha iyi hedef kitleye hitap etmek derken daha kaliteli ve yüksek hitli, isim yapmış web sitelerini yayıncı ağına katmaktan mı bahsediyorsun? tam anlayamadım eğer öyleyse bu biraz güven, zaman ve çevre meselesi sanırım.

3. google gibi raporlama sunmak imkansız tabiki ama başlangıç için bile şu anda piyasada olan iş yapan firmaların çoğundan daha iyi raporlama sunabileceğimi düşünüyorum.

4. bu iş için bir ofis tutmak eleman çalıştırmak gerekiyor ilk etapta malesef bunu yapacağımı sanmıyorum.

5.4le aynı

6.burada sıkıntı yok.

Toplam Hit: 2251 Toplam Mesaj: 15