Adsl Bağlantısının Kesilmesi
-
Arkadaşlar bilgisayarımı değiştirdim.kablosuz bağlantılarınıda yaptım. ama sürekli olarak adsl bağlantım kendi kendine kesiliyor. modemi resetliyorum yeniden kuruyorum.bağlantı geliyor 20 dk geçmeden yine kopuyor. bilgisayarda bunu engelleyici birşeymi var onuda bilmiyorum. sinir katsayım fırladı. 1 haftadır buyana sürekli böyle.. sizce nedir problem. müşteri hizmetleri ilede görüştüm problemin kendilerinde olmadığını söylediler.
-
modem ayarlarından olabilir. İstek üzerine bağlantımı yoksa devamlı bağlantı seceneğini mi seçtin modemden onu kontrol et. Devamlı bağlantı yap.
-
hacı benimki bi kopuyor 10-15 saat gelmiyor... alıştık biz artık ttnet bu :) sorun bizdeymiş :)) dükkanda bilgisayar muhendisi çalışıyo olmasa inanıcaz a.q :)
-
espir bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar bilgisayarımı değiştirdim.kablosuz bağlantılarınıda yaptım. ama sürekli olarak adsl bağlantım kendi kendine kesiliyor. modemi resetliyorum yeniden kuruyorum.bağlantı geliyor 20 dk geçmeden yine kopuyor. bilgisayarda bunu engelleyici birşeymi var onuda bilmiyorum. sinir katsayım fırladı. 1 haftadır buyana sürekli böyle.. sizce nedir problem. müşteri hizmetleri ilede görüştüm problemin kendilerinde olmadığını söylediler.
-----------------------------hocam ben de daha önce bu sorunla karşılaşıyordum. format attım geçmedi. yani benim sorun pc den değildi. swich var ya hani biri DSL biri PHONe ufak bi kutu. işte onda sorun varmış. yeniledim geçti.
-
Ben iki bilgisayara bağlamışım.Kendi makinam usb'den bağlanmış diğeri ethernet.Zamanları düzensiz bir şekilde arada bir anda usb gidiyor.Tabi indirme falan varsada kesiliyor.Beni çok rahatsız ediyor bu durum.Bunun nedeni ne olabilir bilen varmı ?
-
sürekli bağlantı yap seçeneği aktif. swich den olduğunu düşünmüyorum. laptop u değiştirdim bu durum meydana çıktı.
-
aynı sorun bendede var kablolardan da olabilr ama büyük ihtimal modemden kaynaklanıyor. benim kablo switch format yapmadığım şey kalmadı. düzeltemedim. küfür ediyorum sadece. birde telefonu iptal edip direk bağlantı yaparmısın
-
ttnetin güzellikleri :D
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
Ben iki bilgisayara bağlamışım.Kendi makinam usb'den bağlanmış diğeri ethernet.Zamanları düzensiz bir şekilde arada bir anda usb gidiyor.Tabi indirme falan varsada kesiliyor.Beni çok rahatsız ediyor bu durum.Bunun nedeni ne olabilir bilen varmı ?
-----------------------------Hocam usb den dolayı sağlam Bi usb al modem icin ayriyetten satılanlar var . Bildigimiz Yazıcı usb'leri ile bağlanma.Baglantında gözle görülür bir artış olacaktır . kopmalar vs işler daha min .. Düzeyde olacaktır :)
-
Baglantin Koptugu Zaman ADSL modem Uzerindeki isiklarda bir degis me oluyor mu ?
Yoksa Kablosuz Ag baglantin mi kopuyor ?
Bilgisayarda Baglanti Kesildi Uyarısını Alıyormusun ?
Bu Soruların yanıtını verebilirsen yardimci olabilirim =)
-
Aynı sorun bendede var,
Tlf. ahizesini kaldırdığım zaman tlf. meşgul olduğu zaman bağlantı da sorun olmuyor.
Ahizeyi kapatınca bir süre sonra net gidiyor.
Mesela msn açmaya çalışırken net gidiyor genelde.
TT 'yi aradım arıza kaydı yaptılar. 5-6 saat bağlantı kopma olayı yaşanmadı. Ertesi gün yine başladı.
Akşamlar 20:00'dan sonra biraz rahatlama oluyor gibi.
Ben en son çare " siplitter " ve diğer " bağlantı kablolarını " değiştiricem.
Bazen oksitlenme, kablo içi kopmalarda olabiliyor.
En son çare artık her ay 50 tl ödemekden bıktığım için 1 mb. sınırsıza geçicem.
Sanırım bu TT'nin kotalı kullanıcıları yıldırma taktiğide olabilir :S