Ağ Bağlantıları Sorun(Pppoe)
-
hocalar bu yine olmadı lanet olsun.. yerel bağlantı özelliklerinde
şöle bişe var benim pc den frklı İnt protkl 6 (TCP/IP PV6)
int prtkl 4(TCP/İP PV4)
DİYOR BÖYLE BİŞE VAR İSTEDİĞİNİZ bi menunun screen sht. gönderebilirim. hangisi lazımsa.
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------
olmadı bi de öyle deniym . int bağlanırken wan miniport (pppoe) bağlan çıkıyor onun altında çevirmeli bağlantı penceresi falan numara çevirmeyee çalışıyor. dediğin umarım olur saol. tekrar.
-----------------------------aynı sorun arkadaşta var, win 7 kurulu onda da...
bilgisayarcıya götürmüş 15 lira alıp yapmış ama şimdi yine aynı dalga oluyor...
önüme koydular anlarım diye bir bok yapamadım :/
-
sistem geri yükleme noktası vista otomatik oluşturuyormu öyle bişe yapıorsa onu deneycem. olmuyorsa vista onarım yapacam durum onu gösteriyor.
-
bi başka bilgisayarda yine bu sorunla karşılaştım ne bok yiyecem bilmıom
ıp6 ile ilgili şunları buldum.
http://tr.wikipedia.org/wiki/IPv6
http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc754287%28WS.10%29.aspx
IPv6 varsayılan olarak etkindir
Windows Server 2008 ve Windows Vista işletim sistemlerinde, IPv6 varsayılan olarak yüklü ve etkin durumdadır. IPv6 ayarlarını Internet Protokolü sürüm 6 (TCP/IPv6) bileşeninin özellikleri ve Netsh arabiriminin IPv6 bağlamı aracılığıyla yapılandırabilirsiniz.
Windows Server 2008 ve Windows Vista işletim sistemlerinde IPv6 kaldırılamaz, ancak devre dışı bırakılabilir.
-
acaba bu iki bağlantıda da program ile modemi önce nete bağlaman gerekiyo olabilirmi? bzı modemlerde o program vardı. programla nete bağlan demezsen zaten internete bağlanamıyordun. bilgisayar başında olmadan hatanın tam ne olduğunu anlayamıyor malesef insan. :S
-
sistem geri yüklemede işe yaramadı. :S
-
hocam öncelikle şunu bir anlayalım... modemin iç ağdaki ip sinden arayüze ulaşabiliyor ve internet ayarlarını düzgünce yapabiliyor musunuz? benim tanıdığım bir çok son kullanıcı bu ayarları yapamadığı için buna benzer sorunlar yaşıyor... iç ağdaki ip ara yüzü genellikle türkiyedeki modemler için
192.168.1.1
192.168.2.1
10.0.0.2
gibi ip adreslerinden ulaşılır ama arayüzden içeri login olman için gereken şifre modemin marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir...
eğer arayüze ulaşamıyorsan modemi resetleyip tekrar dene yine arayüze ulaşamıyorsan kullanım kılavuzundan tekrar arayüz ipsini kontrol et... buna rağmen erişemiyorsan kuvvetle muhtemel bilgisayarının ağ network ayarlarında sorun olabilir ancak tabi modemin bozulmuş olması yada modemede virüs bulaşmış olması gibi çok düşük bir olasılık mevcut... bunları geçtim...
eğer modemin ara yüzüne sorunsuzca erişebiliyorsan ve buna rağmen internete düzgün bağlanamıyorsan direkt olarak bağlantı ayarları için olan sekmede kullanıcı adını falan kontrol et ki zaten modem resetlendiyse girmen gerekiyor... bütün bunların hiç birisinde sorun yoksa birde fatura ödenmiş mi bir kontrol et... faturada ödenmişse makineye temiz bir sistem yüklemesi çekin hallolsun artık ama bence bu son çare olmalı...