Ag Ve Ag Karti Problemi.
-
Olayi bastan anlatiyorum. Bir kutuphaneye 12 tane pc almislar. Tum pclerin ozellikleri kartlsr v.s. ayni. Coph/paste.
Ben kurulum hyapmays gittim. Ilk pcye winfows 8.1 kurdum. Aga bagladim netten pdf , 7zip fln indirdim hersey normal. Admin olan kullanicinin yanina standart kullanici olan ogrenciyi ekledim. Sonra local policyleri ayarladim. Ayarlsrken ag kablosu degil diye cikardi. Dedim herhalde ag gittti.
Birinvi pv bityi alfim image ve tum diger pclere attim. Bir tek aktivasyon kaldi.
2 gun sonra aktivasyon icin gittim. Ilk pcde hala kablo takili degil diyor. 3 pcde sikinti yok digerleride farkli prizlerden baglanabiliyor. Dedim tekrar kurayim deneme amacli windows. Nafile kablo takili degil fiyor. Ilk attigim imagelerdan calisanlarin yani ag baglananlardan 2 tanesine yeniden kurdugum image i attim oda yaramadi. Sanki pclere tekrar image attigimda carpilmislarda kabloyu hic gormuyorlar gibi.
Mesela birinde ag vardi. Yeni imaji attim kablo yok dedi. Ayni image baska pcdd calisiyor. Tekrar oncekini atayim dedim calisan image calismadive agi gormedi.
Bu neden kaynaklanabilir ? 2 gunumu yedi
-
dostum ağ kartları onboardmı? şayet değilse gidip çalışan pc lerden birinin ethernet kartını söküp arızalı pc ye tak bak sorun devam ediyor mu.
-
ag kablosunu takinca switch de yada bilgisayardaki ethernet girisinde isik yaniyomu ?
-
Kartlar onboard. Isik ilk attigimda yaniyordu. Denemek icin ayyyyyni imagei attim gitti. Yeni format attim nafile.
Sanki tekrar image atinca kart yaniyor
-
Problem imagelerde değil ağ kablosunda yada siwitchte olabilir. Bilgisyarın kasasını sök switchin yanına götür 1,5 - 2 metrelik patch data kablosu ile dene.
Birde şunu dene. Aygıt yöneticisi, ağ aygıtları, ethernet kartına sağ tık. Donanımı Kaldırı seç. Kaldırırken driverlarıda sileyimmi derse evet de.
-
siyahbereli bunu yazdı
Problem imagelerde değil ağ kablosunda yada siwitchte olabilir. Bilgisyarın kasasını sök switchin yanına götür 1,5 - 2 metrelik patch data kablosu ile dene.
Birde şunu dene. Aygıt yöneticisi, ağ aygıtları, ethernet kartına sağ tık. Donanımı Kaldırı seç. Kaldırırken driverlarıda sileyimmi derse evet de.
Yaptim hocam onuda.
Dusun simdi ilk kurdugunda pcde hersey normal. Sonra uzerine baska bir image atiyosun calismiyor.
Sonra tekrar o bi onceki calisan imagei atiyorsun artik onda da calismiyor. Sonra format atip deniyosun onda da gormuyor. Deli etti 2 gun.
Ayni yere laptopu takiyotum kopek gibi calisiyor.
Hayir onceden calisan imagein aynisini attigimda niye calismasin
Tek degistirdigim biostan cms supportu kaldirdim ama kartla alakasi yok bunun. Gerci tekrar geri alsamda bisey farketmedi.
Sanki ikinci formati atinca karti yakiyor hibi.
Guvenlik ayarlarindan lokal aga baglanmaya ogrenci userini ekledim. Yok artik bu o ptoblemi yapmaz.
-
Ethernet kartı driverlarının uyumlu olduğuna emin misin? Güvenli modda ethernet kartı driverlerini kaldırıp başka driver dene bence.
-
watervay bunu yazdı
Ethernet kartı driverlarının uyumlu olduğuna emin misin? Güvenli modda ethernet kartı driverlerini kaldırıp başka driver dene bence.
Ayni image yandakinde calisiyor iste
Driverda sikinti yok. Ureticinin cd si
Netten indirdim o drivetla. Pc birden gitti
-
abi ethernet karti icin fazla uzatmaya gerek yok, bi kablo al eline bi ucunu sorunlu pc ye bi ucunu ethernet karti calisan pc ye tak. ethernetin yanindaki isik yanmiyosa bi sorun vardir anakartta. bunla ilgili yapabilecegin tek sey bios update. bios update ile de duzelmezse anakarti/makinayi garantiye ver.
bu kablo/isik olayini bios tayken de dene. bios ta isik yaniyor windows ta yanmiyor gibi bi muhabbet varsa(ki hic sanmiyorum oyle birsey olsun) windowsla alakali sorun olabilir. oyle bisey olursa da sok yandaki harddiski tak bu kasaya oyle dene.
pratik bilgi: driver vs bagimsiz olarak bios tan devre disi birakmadiysaniz ethernet kartindaki isik kablo takilinca daima yanar
-
Hocam hiç uğraşma.
http://urun.n11.com/ethernet-kartlari/usb-ethernet-adaptor-kablolu-kaliteli-P78415690
NewwarrioR tarafından 03/Oca/16 15:58 tarihinde düzenlenmiştir -
nurulmac11 bunu yazdı
abi ethernet karti icin fazla uzatmaya gerek yok, bi kablo al eline bi ucunu sorunlu pc ye bi ucunu ethernet karti calisan pc ye tak. ethernetin yanindaki isik yanmiyosa bi sorun vardir anakartta. bunla ilgili yapabilecegin tek sey bios update. bios update ile de duzelmezse anakarti/makinayi garantiye ver.
bu kablo/isik olayini bios tayken de dene. bios ta isik yaniyor windows ta yanmiyor gibi bi muhabbet varsa(ki hic sanmiyorum oyle birsey olsun) windowsla alakali sorun olabilir. oyle bisey olursa da sok yandaki harddiski tak bu kasaya oyle dene.
pratik bilgi: driver vs bagimsiz olarak bios tan devre disi birakmadiysaniz ethernet kartindaki isik kablo takilinca daima yanar
Hocam ilk basta dedigim gibi acildi. Local policyleri ayarladim tabi calistigi icin bakmadim o an. bir ara gidiverdi baglanti.
biostan csm support diye bisey kapattim. Ama alakasi yoktur. En son load setup defaults dedi ve yeniden kurdum. Nafile.
Denemek icin calisan bir tanesine attim o da gitti . Eski calisan imagei tekrar attigimda kart calismamaya devam etti.
Peki kisa devreden olma ihtimali varmi ? Agda yeni kurulmus ?
Birde ne biosta ne windowsta gik demiyor.