folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Akbank Reklamlarındaki Yöntemin Adı

Akbank Reklamlarındaki Yöntemin Adı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek

hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama ben merak ettim geçmişten bu zamana kadar olan bütün reklamlarında kırmızı rengini bi şekilde kullanıyolar ilk reklamlarında hani insanlar kalp şekli falan oluyodu ya arkaplan mesela kırmızıydı sonra bi ara çizgi roman halinde bişey çıkarttılar kızın elbisesi, çiçek falan kırmızıydı şimdide şu ikizler reklamı var ya kıvanç tatlıtuğ'yla ilker'in son sahnesinde kıvanç ilker'in cebine kırmızı bir mendil takıyo

diyeceğim o ki biliçaltına heralde kırmızıyı akbankla özdeşleştirmeye çalışıyolar peki bu yöntemin amacı ne bilen duyan var mıdır?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek

subliminal ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

kurumsal renkleri kırmızı ağırlıklı olduğu için reklamlarında da kırmızı renk ağırlıklı oluyor genelde..

@edit

muhtemelen kartvizitleri, broşürleri falanda kırmızıdır bir bütünlük olması için..

CEO tarafından 17/Mar/13 16:41 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Şahsen kırmızı bende bi güven hissi yaratıyor, belki çoğu insanda böyledir adamlarda bunu biliyor olabilir.

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

kurumsal renkleri kırmızı ağırlıklı olduğu için reklamlarında da kırmızı renk ağırlıklı oluyor genelde..

@edit

muhtemelen kartvizitleri, broşürleri falanda kırmızıdır bir bütünlük olması için..

ha işte o yöntemin adını soruyorum. mesela zamanında coca cola'da kırmızıya aynı bu şekil ağırlık vermişti

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Fast Food'çular da kırmızı renge ağırlık verir hocam. Bunların bir anlamı vardı da hatırlamıyorum, zamanında baya bir araştırma yapmıştık

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    Melik bunu yazdı

Şahsen kırmızı bende bi güven hissi yaratıyor, belki çoğu insanda böyledir adamlarda bunu biliyor olabilir.

olabilir renklerin gücüne inanırım ama böyle gözüne sokmuyo 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    SweeneyTodd bunu yazdı

Fast Food'çular da kırmızı renge ağırlık verir hocam. Bunların bir anlamı vardı da hatırlamıyorum, zamanında baya bir araştırma yapmıştık

ye-kalk amacıyla sanırım yani benim bildiğim o önce dikkat çekiyo bi süre sonra kendinden tiksindiriyo ama benim dediğim daha farklı yani kırmızı dendiğinde aklımıza akbank gelmesi için yapıyolar sanırım işte bu yöntemin adı ne diye soruyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    SweeneyTodd bunu yazdı

fast food çuların yaptıkları şeyle pek ilgisi yok hocam

kırmızıyı akbankla özdeşleştirmeye çalışıyolar peki bu yöntemin amacı ne bilen duyan var mıdır?

sorusunun cevabı

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kimlik

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı
    SweeneyTodd bunu yazdı

fast food çuların yaptıkları şeyle pek ilgisi yok hocam

kırmızıyı akbankla özdeşleştirmeye çalışıyolar peki bu yöntemin amacı ne bilen duyan var mıdır?

sorusunun cevabı

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kimlik

evet hocam bundan bahsediyorum

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Homo

Pazarlama stratejisi. Yalın olduğunu gösterir. Bak izle bütün reklamlarını neredeyse ses bile yoktur. Sen bankaya girdiğin bütün işlerini zank diye yapsınlar istersin di mi? Gürültü olmasın gireyim vereyim yapayım cıkayım ha bu reklamda da fikir bu. Focus gruplarda denenir bunlar başarılı olan stratejiyi koyarlar. Ki o reklamları izleyince bende bir rahatlık olurdu, dinlenme arası gibi bişey gelirdi bana.

O kadar ban ban bağıran reklamlardan sonra çat bi reklam giriyor sürekli aynı renkler arasında ve  bi sessizlik var, hani başka odada olsan tv kapandı sanırsın. Diğer reklamda bam bam bam yine sesler sürekli ekran değişiyor. Ne bu, pazarlama stratejisi. Aynı ekrandan çok az renkle ve sesle sana mesaj veriyor. Herşey yalın.

Toplam Hit: 3175 Toplam Mesaj: 31