Akbank Reklamlarındaki Yöntemin Adı
-
hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama ben merak ettim geçmişten bu zamana kadar olan bütün reklamlarında kırmızı rengini bi şekilde kullanıyolar ilk reklamlarında hani insanlar kalp şekli falan oluyodu ya arkaplan mesela kırmızıydı sonra bi ara çizgi roman halinde bişey çıkarttılar kızın elbisesi, çiçek falan kırmızıydı şimdide şu ikizler reklamı var ya kıvanç tatlıtuğ'yla ilker'in son sahnesinde kıvanç ilker'in cebine kırmızı bir mendil takıyo
diyeceğim o ki biliçaltına heralde kırmızıyı akbankla özdeşleştirmeye çalışıyolar peki bu yöntemin amacı ne bilen duyan var mıdır?
-
subliminal ?
-
kurumsal renkleri kırmızı ağırlıklı olduğu için reklamlarında da kırmızı renk ağırlıklı oluyor genelde..
@edit
muhtemelen kartvizitleri, broşürleri falanda kırmızıdır bir bütünlük olması için..
CEO tarafından 17/Mar/13 16:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Şahsen kırmızı bende bi güven hissi yaratıyor, belki çoğu insanda böyledir adamlarda bunu biliyor olabilir.
-
CEO bunu yazdı
kurumsal renkleri kırmızı ağırlıklı olduğu için reklamlarında da kırmızı renk ağırlıklı oluyor genelde..
@edit
muhtemelen kartvizitleri, broşürleri falanda kırmızıdır bir bütünlük olması için..
ha işte o yöntemin adını soruyorum. mesela zamanında coca cola'da kırmızıya aynı bu şekil ağırlık vermişti
-
Fast Food'çular da kırmızı renge ağırlık verir hocam. Bunların bir anlamı vardı da hatırlamıyorum, zamanında baya bir araştırma yapmıştık
-
Melik bunu yazdı
Şahsen kırmızı bende bi güven hissi yaratıyor, belki çoğu insanda böyledir adamlarda bunu biliyor olabilir.
olabilir renklerin gücüne inanırım ama böyle gözüne sokmuyo
-
SweeneyTodd bunu yazdı
Fast Food'çular da kırmızı renge ağırlık verir hocam. Bunların bir anlamı vardı da hatırlamıyorum, zamanında baya bir araştırma yapmıştık
ye-kalk amacıyla sanırım yani benim bildiğim o önce dikkat çekiyo bi süre sonra kendinden tiksindiriyo ama benim dediğim daha farklı yani kırmızı dendiğinde aklımıza akbank gelmesi için yapıyolar sanırım işte bu yöntemin adı ne diye soruyorum
-
SweeneyTodd bunu yazdı
fast food çuların yaptıkları şeyle pek ilgisi yok hocam
kırmızıyı akbankla özdeşleştirmeye çalışıyolar peki bu yöntemin amacı ne bilen duyan var mıdır?
sorusunun cevabı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kimlik
-
wert bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdı
fast food çuların yaptıkları şeyle pek ilgisi yok hocam
kırmızıyı akbankla özdeşleştirmeye çalışıyolar peki bu yöntemin amacı ne bilen duyan var mıdır?
sorusunun cevabı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kimlik
evet hocam bundan bahsediyorum
-
Pazarlama stratejisi. Yalın olduğunu gösterir. Bak izle bütün reklamlarını neredeyse ses bile yoktur. Sen bankaya girdiğin bütün işlerini zank diye yapsınlar istersin di mi? Gürültü olmasın gireyim vereyim yapayım cıkayım ha bu reklamda da fikir bu. Focus gruplarda denenir bunlar başarılı olan stratejiyi koyarlar. Ki o reklamları izleyince bende bir rahatlık olurdu, dinlenme arası gibi bişey gelirdi bana.
O kadar ban ban bağıran reklamlardan sonra çat bi reklam giriyor sürekli aynı renkler arasında ve bi sessizlik var, hani başka odada olsan tv kapandı sanırsın. Diğer reklamda bam bam bam yine sesler sürekli ekran değişiyor. Ne bu, pazarlama stratejisi. Aynı ekrandan çok az renkle ve sesle sana mesaj veriyor. Herşey yalın.