Akbank Reklamlarındaki Yöntemin Adı
-
şayet benim aklıma kırmızı deyince (marka nezdinde) vodafone ya da akbank geliyor..adamlar demekki işi becermiş
-
renklerin insanlarda uyandırdığı bazı şeyler var.
Ahmet şerif izgören'in kitaplarına bak..
-
bazı markalar renkleriylede hatırlanabilir,örneğin apple ve auidi için beyaz yine global anlamda ferrari denince kırmızı,ülkemizde ise kırmızı denince özellikle akbank ve vodafone..sübliminal mesaj biraz daha farklı oluyor ama kırmızı genelde müşteriyi domine eden çekicilik yaratan müşteri üzerindede cazibe oluşturan yegane renk olarak algılanır agresif satış ve pazarlamanın rengi olarak nitelendirilir aynı zamanda,özellikle kırmızı ve tonlarının ağırlıkta olduğu marka amblemleri veya kırmızı rengin ana hat olarak baz alındığı mağazalarda müşterinin bir nevi büyülendiği ve o markaya karşı tabiri caiz ise aşşağılık kompleksine kapılarak bu kompleks ve psikolojiyi ona sahip olarak bastırabilme adına içten içe kendisini alışverişe zorladığı söylenir.
-
Kurumsal kimlik.
-
SweeneyTodd bunu yazdı
Fast Food'çular da kırmızı renge ağırlık verir hocam. Bunların bir anlamı vardı da hatırlamıyorum, zamanında baya bir araştırma yapmıştık
yemeksepeti.com da çalısan yönetici bir arkadaşım söylemişti.Kırmızı insanda açlık hissi verdiriyormuş
-
adamların rengi kırmızı sarı gülmü takacaktı
-
UNKN0WN bunu yazdı
adamların rengi kırmızı sarı gülmü takacaktı
İşte niye kırmızı onu sordum -
murdery bunu yazdı
şayet benim aklıma kırmızı deyince (marka nezdinde) vodafone ya da akbank geliyor..adamlar demekki işi becermiş
ben kırmızıyı duydum mu victoria's secret bi de 90 - 60 - 90 geliyo :/
-
tüm bankaların tek yöntemi:
ters yatırıp düz sevmektir
-
renklerin anlamlarını ve etiklerini bul istediğin sonuca varacaksın , kırmızı renk en çekici renktir kendine çeker insanı, açlık ve doyumsuzluğu ifade eder görünce alma hissiyatı doğurur