Akıl Sağlığı Nasıl Kaybedilir?
-
hocam benim az kaldı kaybetmeme, bi süre beklersen cevap veririm :)
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------Psikoanalitik anlayışa göre insanlar memnuniyet vermeyen duygularıyla savunma mekanizmaları kullanarak baş ederler. Ancak savunma mekanizmaları aşırı, abartılı kullanıldığında insanlar ya gerçeklik algısı ortadan kalkar (psikotik) ya da sosyal haytın içinde yaşamını sürdürmesi zorlaşacak psikolojik rahatsızlklar yaşar (nevrotik)
Bilişsel Davranışçı yaklaşıma göre insanların işlevsel olmayan otomatik düşünceleri insanları psikolojik olarak rahatsız eder. Bu rahatsızlığın içeriğine göre günlük yaşamı da bozulmaya başlar. Bu yaklaşıma göre bir durum oluşur, kişinin bu duruma karşı bir değerlendirmesi veya yorumu vardır. Daha sonra bu yorumla bir şeyler hisseder bu da duygusudur. Nihayetinde davranışa geçer. Albert Ellis bunu ABC modeli olarak belirlemiştir. A (Olay), B (Düşünce,Değerlendirme), C (Sonuçlar)
Psikoanalitik genelde psikotik durumlarda yaygın olarak kullanılan bir yaklaşımdır. Nevrotik rahatsızlıklarda (depresyon, kaygı bozukluğu, obsesif kompulsif vs) ise genelde günümüzde Bilişsel davranışçı yaklaşımlar kullanılarak insanlara yardım hizmetleri verilir.
Genel anlamda insanın aklını yitirmesi süreç işidir. Birden bire olmaz. Travma sonrası büyük ruhsal sorun yaşayanlar bile sade ve sade olayla ilişkili aklını yitirmezler. O travma yaşanana kadar veya travma sonrası yaşadığı etkilerle kişinin aklını yitirmesi durumu değişkenlik arz eder.
Çevre etkisi dışında genetik yatkınlıklar olduğu tüm sağlık konularında olduğu kadar vardır. Kişinin genlerinde bulundurduğu mizacı da özellikle kişilik bozukluklarında etkilidir. Ancak çoğunlukla çevresel etki ve iç süreçler etkilidir.
-----------------------------Bu adama kulak verin... Psikolojik sorunlarınızda bu arkadaşa danışın... Size yol yordam göstersin...
-
deliye her gün bayram diye herkes deliriyor naparsın..
iyi geceler -
ben en çok amerikan askerlerinin afganistan ve ırakta yaşadıkları silahlı çatışmalar ve bunu filme alıp o filmlerde izlediğim askerlerin psikolojilerinin çöktüğünü merak ederdim askere gitmeden önce...sonra askerde farkına vardımki o tüfekten çıkan mermi sesinin insanın şuurunu bitirdiği ve kafasının derin düşüncelere yani ölüm ve yaşam arasında gidip gelmenin saniyeler içinde olduğu vakası insana kafayı sıyırtıyor. yada pusu atmaya bi tepeye çıkarken önündeki arkadaşın mayına basması gözünün önünde can vermesi yada yoldayken silahın patlaması ve o çıkan merminin seni vurması ve bunu düşünmek günlerce ölümün seni bulacağını vesaire en basit örneği amerikan filmlerinde askerlerinin kafadan üşütük oldukları ve rehabilitasyon eğitimine tabi tutuldukları...
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------ben en çok amerikan askerlerinin afganistan ve ırakta yaşadıkları silahlı çatışmalar ve bunu filme alıp o filmlerde izlediğim askerlerin psikolojilerinin çöktüğünü merak ederdim askere gitmeden önce...sonra askerde farkına vardımki o tüfekten çıkan mermi sesinin insanın şuurunu bitirdiği ve kafasının derin düşüncelere yani ölüm ve yaşam arasında gidip gelmenin saniyeler içinde olduğu vakası insana kafayı sıyırtıyor. yada pusu atmaya bi tepeye çıkarken önündeki arkadaşın mayına basması gözünün önünde can vermesi yada yoldayken silahın patlaması ve o çıkan merminin seni vurması ve bunu düşünmek günlerce ölümün seni bulacağını vesaire en basit örneği amerikan filmlerinde askerlerinin kafadan üşütük oldukları ve rehabilitasyon eğitimine tabi tutuldukları...
-----------------------------Benim dayım da şırnakta komandoydu, askerden geldi hiç konuşmaz, kimseye doğru düzgün bakmaz, teyzesini bile tanımamıştı, 1 kaç haftaya düzeldi şimdi bildiğin eski neşeli hali, ama baya değiştiriyor insanı.
-
prof. ARİM VERİMLİ ile irtibata geç ...
seni aydınlatır.
-
DeaD_BY bunu yazdı:
-----------------------------Bugün Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Merkezi'ne gittim.Hayatımda bu kadar etkilendiğim başka bir an hatırlamıyorum.Cinnet geçiren bir kadının sedyeye bağlanıp canlı canlı uyutuluşuna şahit oldum.Pasif hastaların bahçede hayretler içinde beni izleyişini gördüm..Delinin biri yanıma koşa koşa gelerek,bana mı bakıyorsun diye kahkaha atmaya başladı..Ürkmedim,şaşırdım..Akıl sağlığından önemli hiçbir şey yok hocalar..Aklınıza sahip çıkın..Gelelim konuya
Araştırdım,herhangi bir yerde bulamadım...
İnsan ruh sağlığını nasıl kaybeder?
Beyin işleyişi nasıl değişir?
Delirdikten sonra geri dönüş söz konusu mudur?
Nasıl bir akıl işleyişine sahiptir deliler?
Basamakları nedir akıl sağlığını kaybetmenin?
Bağlı olarak tedavi edilen daha doğrusu uyuşturulan ruh hastalarının bağlanma sebebi,zarar verme ihtimalinin yüksek olma nedeni nedir?Neden şiddete eğilimliler?
Bilimsel yazılar arıyorum.
-----------------------------
çelişki :|
-
çok derin düşünmekten de olur.

-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------hocam benim az kaldı kaybetmeme, bi süre beklersen cevap veririm :)
----------------------------- -
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------çok derin düşünmekten de olur.

-----------------------------o heykelin oraya konulma sebebi o değilmiş hocam..