folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Akılcı Düşünme Yeteneği

Akılcı Düşünme Yeteneği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

hocam ben öyle bir varsayım yapmadım başta birinci vida için sonra ikinci vs.. aksine her makinenin bir vidayı tek başına ürettiğini söyledim ve ikimizinde yanıldığı bişey yok sadece ben 5 makinenin 5 vidayı 5 dakikada üretebilmesini anlayamamıştım ben kendi bakış açımı ifade edemedim ama tamam senin neden öyle düşündüğünü anladım :)

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

oha lan şöyle bi baktım da doğru cevapları göremedim. deminki mesajda gördüydüm gibi

1. 5 kuruş

2. 5 Dakika

3. 47 gün

ben bi hata yaptığımı zannetmiyorum :S

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

1. 5 kuruş

2. 5 Dakika

3. 47 gün

bende böyle buldum

Yapay zeka, zeka değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zachariah
    Zachariah's avatar
    Erkek

Memati92 bunu yazdı:
    -----------------------------

Zachariah bunu yazdı:

crafty bunu yazdı:

Mylitta bunu yazdı:

1-Tenis raketinin ve topunun toplam fiyatı 1.10 TL’dir. Raket, toptan 1 lira daha pahalıdır. Topun fiyatı nedir?

2- 5 makine 5 dakikada 5 vida üretiyor. 100 makine 100 vidayı ne kadar zamanda üretir?

3- Bir gölde nilüferler bir araya gelerek küçük bir adacık oluşturur. Her gün bu adacığın alanı ikiye katlanır.

Bu adacık 48 günde tüm gölü kaplar. Bu nilüfer adası gölün yarısını kaç günde kaplar?"

1. raket fiyatı=x topun fiyatı=y x=y+1000 ve x+y=1100 ise 2y+1000=1100 den y=500 olur yani topun fiyatı 0.5 liradır.

2. 5 makine 5 dakikada 5 vida üretiyorsa 1 makine 5 dakikada 1 vida üretiyor demektir. 100 makine 100 viydayı yine 5 dakikada üretir.

3. tamamı 48 günde kaplanıyorsa bir önceki gün yarısı kadar olacağından 47 günde kaplar...

bende böle buldum

1-       0.5 lira demek: 1 liranın yarısı demek oluyor. 0,05 lira olacak.

abi 5 kurus iste

Anime - Manga
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zachariah
    Zachariah's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:

Thunder hocam teşekkürler açıkladığın için ama benim anlatamadığım bişey var hani şimdi sen dedin ya;bi tane makina tek basına çalıştıgında 5 dakikada 1 tane vida üretiyo..

5 makine 5 dakikada 5 vida üretiyor cümlesinden senin baktığın açı çıkartılmaz demiyorum evet bu da olabilir ama 5makine 5 dakikada 5 vida üretiyorsa burdan 1 makine demek ki 1dakikada 1 vida ürertior yorumu neden yapılamaz ? sen mesela vidayı üreten tek bir makine olmadığını izah etmişsin halbuki bu senaryo ve yaratıcılığını gösteriyor ama soruda böyle bir bilgi verilmiyor o zamanda bende diyorum ki bir vidayı tutmasıyla kesmesiyle birden fazla makine uğraşmıor olsun her bir makine tek başına vida üretiyor olsun haliyle 5 i 5 dakikada 5 vida üretemez,25 üretir hımm tamam şimdi anladım olayı ama sen bu boyuttan baktıktan sonra 5 inin 5 dakikada 5 vida üretmesinin mümkün olmaycağını düşünmüşmüydün ? işte bu yüzden geç sürdü anlamam Teşekkürler açıklama için delirmemiş olduğuma kanaat getirmemi sağladın :))

abi makinalar birden üretim yapıyo ondan senin dediğine göre 1 makine bitirio ondan sonra öbür makina başlıo üretime

Anime - Manga
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Yazıcaktım geniş geniş bi açıkLama.. Yazdımda yarısına kadar. Vazcaydım. Üzgünüm o vida sorusunu anLayamayan arkadaş için.

Sadece bi imza..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

yaw ne alakası var hojam birinin bitirip birinin başmasıyla ? arkadaş diyor ki bu makinelerin biri tek başına vida yapmıyor organize calısıyor bende diyorum öyle bir bilgi yok.Benim dediğime gelince de;mankineler birini bitirip öyle başlamıyor her makine sürekli vida yapıyor ama organize değil hepsi aynı anda çalışıyor nası diyim seri üretim işte yaa..Bir makine bir vidayı bir dakikada üretiyor abü bunun nesini anlatamıyorum cidden yuh bana :S uzun uzun yazan arkadaşım ben sana gayet kısa yazayım bende benim gördüğüm açıyı anlayamanalra üzülüyorum çünkü benim salak olduğumu sanıyorlardır muhtemelen :) eğer sadeleştirme diye tanımadlığım işlemde bir hata yoksa (dediğim gibi matematikten hiç anlamam,bu bir sadeleştirme olmayabilir,böyle bir mantık yürütülemeyebilir) o zaman tek sorun sizin benim gördüğümü görememeniz,ama hayat başkaları adına üzülmek için çok kısa sen göremediğin yerlere üzül dicem de göz görmeyince gönül katlanır :)

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

abi 1 makine 1 dakikada 1 vida uretirse, o zaman 5 dakikada 5 makina, 25 vida uretir.

valla bende ilk senin dedigini dusundum, ve cevap kesin 100 dedim :D ama ole deil...

anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

1-5
    2-5
    3-47

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
Toplam Hit: 7910 Toplam Mesaj: 40