folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Akıllı Ev Otomasyonu Nasıl Yapılıyor?

Akıllı Ev Otomasyonu Nasıl Yapılıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Bunların hepsini yapan AQARA diye bir sistem var. Evimde kullanıyorum. Toplam bana maaliyeti 15.000TL civarında oldu.

Dolap kapağı içerisinde su vanalarına müdahale edebilmek dışında videodaki diğer her şeyi yapabiliyorum. Sıcak suyada peteklerin üzerindeki akıllı radyatörü sayesinde otomatik müdahale ediyorum.

Evimde otomatik yapabildiklerim;

Alarm sistemi ve telefona bildirim
    Evin sıcaklığını otomatik ayarlama, evden çıkarken kaloriferleri kapatma, gelmeden önce açabilme
    Evde değilsem ve eve girdiysem, evin tüm ışıklarını açma
    Ortam havası, nemi ve basınç kontrolü ve isteğe bağlı bildirim oluşturma
    Evde kasa var. Kasada titreşim ve hareket sensörü var. Kasa ufak yerinden titrediği/hareket ettiği zaman alarm aktif olsun veya olmasın bildirim gönderme.
    Evden çıkarken tüm kaloriferi ve ışıkları kapatma
    Ev havalanıyorsa ve kalorifeler yanıyorsa, kaloriferleri belirli bir süre kapatma
    Gece wc ye kalkacaksam, baş ucumdaki taşınabilir butonla evin en uzak köşesindeki ışığı 5dk lık açma (böylece uzak ve loş ışıkta çocuk da uyanmıyor, benim uyku da açılmıyor.)
    Yine aynı butonla hanım bana bildirim göndererek yanına çağırabiliyor (çocuğu uyuturken bir şeye ihtiyacı olursa vb.) Butona istediğiniz işlevi atayabiliyorsunuz

gibi. Bunlar geldi şimdilik aklıma.

edit: bunların hepsini yapabilmek için evimde toplam 27 adet aksesuarı varmış. şimdi baktım.

Castaway tarafından 09/Şub/23 11:52 tarihinde düzenlenmiştir

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Klozetin kapağı otomatik açılıyormu?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo
    HolyOne bunu yazdı

Klozetin kapağı otomatik açılıyormu?

yok ama kafaya takılsa yapılabilir diye düşünüyorum. 

bahsettiklerinize bakaraktan arada çok ciddi fiyat farkı var. o kadar fiyat farkına da klozetin kapağını açmasın bi zahmet :D

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

müzik anlatış sesinin önüne geçiyor şeyh bi montajcı mürid yok mu şeyhine sahip çıksın bu nedir kardeşim.

Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Keşke core kullansaydin, ets5 ile uğraşmazdin en azından ::)

ZalımMadam.10.07.24
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuth
    tuth's avatar
    Erkek

hocam bu kadar detay vermeseydin işin bütün sırrını anlatmışsın otomasyoncular işsiz kalacak :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

videoyu izledim benim düşüncem :

sistem hayvyan gibi kablo kullanımına sebep olmuş. gören data center yönetiyorsun sanacak. birkaç röle ye komut göndermek veya birkaç sensörden sikindirik veri almak için her tarafa zırhlı kablo döşemek nedir aasdkakjsdkj

ben olsam daha modüler sistem tercih ederdim. hem maliyet açsından hemde  daha az güç tüketen bir sistem kullanırdım.

örnek: LoRa-wan teknolojisini destekleyen sistemlerden birini kullanırdım. birtane lot oluyor. istediğin cihazı mac adresinden tanımlıyorsun. sadece lot networke dahil oluyor.

öyleki amper çeken cihazlara (perdeyi açıp kapatan motorlu sistem) elbette poe ile girerdim.48 volt basardım elektrik hattına gerek kalmazdı

geriye kalanlarıda  a ,b,c  durumuna göre az enerjiden çok enerjiye göre sınıflandırır öyle uygulardım.

a sadece hava durumunu öğreneceğim yerlerde kullanırdım. c sınıfındakicihazı daha sık veri alışverişi yaapcağım yerde kullanırdım.

lora destekleyen bir cihazın işindeki 18650 pil kullanıma göre 10 yıla yakın  dayanabiliyor. düşük veri ama uzun mesafeler için tasarlanmış.

herneyse : sonuç olarak güzel bir video olmuş. çok beğendim. 

zalimadam tarafından 07/Mar/23 11:44 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Bu kadar teknolojik olmak doğru mu acaba. Ben şahsen mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalışıyorum