Akinsoft - 4 Ayakli Robot

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micropin
    micropin's avatar
    Erkek

Ulan bari merdivenden falan indirseydiniz, bildiğin pazarda satılan oyuncak köpeklerin büyüğünden yapmışlar. Gerçi onlar bile takla atabiliyordu, insan şunun reklamını yapmaya utanır.

"Nasıl doğabilirsin ki yeniden önce küle dönmeden..."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Benim gözümde bırak robotu, plastik kaşık bile üreten adan üretiyordur üretim yapıyordur. Yok kalıbı biyerden çalmış, yok kaşık değil çatala benziyormuş takılmıyorum bunlara. Yapan nereliymiş a partiliymiş b partiliymiş takılmıyorum. Konyalı diyorlar, youtubeda kaçtane adam akıllı program bulduysam çoğu konyalı yazılımcı. Selçuk üniden mezunum diyor. Ya bunlara gece uyurken bilgiler rüyalarında upload ediliyor ya da çalışıp öğrenip program yazıyorlar. Hangisne inanmak istediğime ben karar vereyim :) roboto gelince Tablet takılı olanı Canlısını Akdeniz bilişim zirvesinde inceleme fırsatı bulmuştum. şimdi bu robotu görünce şaşırdım doğrusu

siyahbereli tarafından 31/May/20 19:22 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

istanbul ve sabiha gökcen havaalanlarinda da bu firmanin bazi robotlari kullaniliyor, ve islerini gayet iyi yapiyorlar. O yüzden bu tür robotlar icin büyük bir beklenti yok (tekerlekli hareket etmesi sorun degil). Ancak askeri anlamda (köpek robot) bir seyler yapilmak isteniyorsa daha isin %1'i bile yapilmamistir.

https://www.youtube.com/watch?v=zR5CzT1H87M

https://www.youtube.com/watch?v=1lSIPGkTpCc

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Bildiğim kadarıyla tablete bir robot şasesi giydirip popüler olan firma. Bu sayede iyi paralar alıp şimdi bir şeyler yapmaya çalışıyorlar :)

Bence yanlış biliyorsun.

Bu adamın ne zorluklarla bu aşamaya geldiğini araştırmanı öneririm.

adam robot parçaları için çin de bir fabrika ile anlaşıyor. Savunma bakanı üretilen malları Türkiye ye girişini engelliyor. 
    Adam hırs yapıp borç harç ile kendi fabrikasını kuruyor.

buna benzer bir çok zorluk yaşıyor.

Savunma Bakanı kimin savunma bakanı diye çağıran bir savcıda olmamış, :) Şaka tabi. Olacak iş değil arkadaşlar, gelişmemizin savunma bakanımızca alenen baltalandığını duymak çok irite edici, iğrenç bir şey, çok örnekleri var, üretene destek değil köstek olmaları ile ilgili.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

ARAK ne la :D Githubtan , çinli üreticilerden çarpıp çarpıp yerli-milli diye iteleyelim iç piyasaya. Nasıl olsa herkes çomar kim anlayacak ? Bunların garson robotu vardı. Tepsiyi masaya laps diye bırakmadan önce yükleme alanını boşaltın diyordu. Sonra şak indiriyodu tepsiyi. Lan sensör koyacaksın , boş mu değil mi bakacaksın. Bunu bile yapamayıp , robot yaptık diye geziyorlar. 

10 sene 60 mühendis uğraşmış bu ARAK ile :D 
    Bu firmada çalışan mühendislere acıyorum. Geçim derdi , hayat zor... Böyle salaklıklara alet oluyorsunuz , katlanıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

akınsoft deyince aklıma içinde bol bol flash bannerların olduğu yavaş programları geliyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

Basit düşüneceğim millet,bilen biri beni yanlışlasın.Bunun hareket kabiliyeti bildiğim kadarıyla mekanik ile alakalı değil.Yazılım ve sürücü meselesi.8 tane servo/stepper motor,cnc,pil,3d yazıcı ve sürücü edinirsem,bunu evde yapabilme ihtimalim var mı ? Sürücü kodları paylaşılmış zaten github ta.

Örneğin şu adam mg995 servo ile düşük bütçeli benzer bir 4 ayaklı yapmış ;

https://www.youtube.com/watch?v=STmAWqYgiw8

Pil,servo,sürücü maliyetlerin toplamı tahminim 30 dolar.Gövdeyi kendi basmış zaten,belli.Bütçe arttırıldığında akınsoftun yaptığı yapılamaz mı ? Mekanik kısmı çok basit geliyor bana bu tip robotların.Anlamadığım sürücüsü ve yazılımı.Galiba akınsoft bunu beceremiyor.

Bir de sitesinde li-ion pil kullanıldığı yazıyor,gözüken de o.Hayvan gibi batarya takmışlar,sene 2020.Şimdi bunun hantal kalması pil ile mi alakalı,yoksa yazılım meselesi mi acaba ?

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@obie  cok ilginc seyler söylüyorsun hocam :) sen bu isin mekanik kismini hallet ben sana istedigin yazilimi yaparim :)) benim bildigim kadariyla isin en zor kismi isin mekanik aksaminda. Cünkü max. performans ve hareket kabiliyeti saglamalisin ve bu da yüksek mekanik mühendisligi gerektirir.. Elbette bi sekilde hareket ettirebilirsin ama önemli olan az gücle max verim alabilmek.

Senin ekledigin videodaki eleman gördügüm kadariyla arduino ve bluetooth kullanmis. motor olarka da servo kullanmis hatta tam olarak sunu https://tr.aliexpress.com/item/32913527838.html

edit: bu eleman pupper projesini kullanmissa orada arduino degil de rasberry pi kullanilmis..

Acik kaynak arayanlar icin iki tane güzel proje buldum

https://stanfordstudentrobotics.org/pupper (sanirim senin verdigin eleman bu projeyi kullaniyor)

bu da baska bir proje

https://github.com/Nate711/StanfordDoggoProject

mekanik icin sunlara bakabilirsn

https://www.youtube.com/watch?v=Wxx9pwwTIL4

https://www.youtube.com/watch?v=hflkhQw3Yyc

bunlar kolay hallederiz diyorsan yeni teknikler üzerinde calisip tam performans alinabilecek bir robot gelistirilebilir..

unbalanced tarafından 01/Haz/20 01:10 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bunun mekaniğinde hiçbirşey yok. Mekanik tasarımını tek başıma 5 günde yapabilirim.

Bu robotların tek olayı yazılımları,

Servo sürücüler ve motorlar hem tork modunda, hem hız, hem pozisyon modunda çalışabiliyor. Sistem çalışırken senaryoya göre karar veriyor. Denge yazılımları vs çok ağır.

16 tane servo motoru kontrol edip ağırlık merkezini içeride tutuyorsun vs. Ki bostonun robotları tamamen ai tabanlı gidiyor.

Alet koşarken bastığı yerin kırılıp kırılmayacağını, içine göçüp göçmeyeceğini tahmin ediyor.

Akınsoftunki sahneden aşağı düştü :) 20 yıl önceki siemens'in otomatik elektrik süpürgesi merdivenden düşmüyor.

Unbalanced hocam hesabın mı çalındı ne oldu, bu şarlatanlara inanma rica ediyorum.

Yaptıkları motorun özelliklerini yazamayan adamlar bunlar, 70kg gücünde motor yazıp paylaşmışlardı. Adamlar tork ve gücün farkını bilmiyor. 

Otursunlar motor yapıyoruz desinler, alkışlarım. Sadece motor yapan çok başarılı firmalar var. Boston motorları muhtemelen o firmalardan alıyor. Bir tanesi neredeyse aynısıydı.

Sahibi çıkıp demişti ki, Amerikalılar bize oralardan gelip pizza satmayı öğretti, biz de onlara robot yapmayı öğreteceğiz. Ben dinlerken utandım. Bu adam gibi bir tane de ısparta ünivde hoca var.

Sürekli tv'ye gazeteye çıkar, saçma sapan projeleri anlatır sonra destek bulamıyoruz der.

Bu adamın bir seminerine katılmıştım. Adam mikrodalga ile yaraları hemen kapatacağını iddia ediyordu. Bir de animasyon yaptırmış, askerin bacağı kesiliyor, oraya bızz ışını tutup iyileştiriyor falan.

Birisi dedi ki, o derinin hali ne olacak? Adam gülmüştü geçirmişti soruyu.

Türkiye şarlatanlar için biçilmiş bir kaftan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Bunun mekaniğinde hiçbirşey yok. Mekanik tasarımını tek başıma 5 günde yapabilirim.

Bu robotların tek olayı yazılımları,

Servo sürücüler ve motorlar hem tork modunda, hem hız, hem pozisyon modunda çalışabiliyor. Sistem çalışırken senaryoya göre karar veriyor. Denge yazılımları vs çok ağır.

16 tane servo motoru kontrol edip ağırlık merkezini içeride tutuyorsun vs. Ki bostonun robotları tamamen ai tabanlı gidiyor.

Alet koşarken bastığı yerin kırılıp kırılmayacağını, içine göçüp göçmeyeceğini tahmin ediyor.

Akınsoftunki sahneden aşağı düştü :) 20 yıl önceki siemens'in otomatik elektrik süpürgesi merdivenden düşmüyor.

Unbalanced hocam hesabın mı çalındı ne oldu, bu şarlatanlara inanma rica ediyorum.

Yaptıkları motorun özelliklerini yazamayan adamlar bunlar, 70kg gücünde motor yazıp paylaşmışlardı. Adamlar tork ve gücün farkını bilmiyor. 

Otursunlar motor yapıyoruz desinler, alkışlarım. Sadece motor yapan çok başarılı firmalar var. Boston motorları muhtemelen o firmalardan alıyor. Bir tanesi neredeyse aynısıydı.

Sahibi çıkıp demişti ki, Amerikalılar bize oralardan gelip pizza satmayı öğretti, biz de onlara robot yapmayı öğreteceğiz. Ben dinlerken utandım. Bu adam gibi bir tane de ısparta ünivde hoca var.

Sürekli tv'ye gazeteye çıkar, saçma sapan projeleri anlatır sonra destek bulamıyoruz der.

Bu adamın bir seminerine katılmıştım. Adam mikrodalga ile yaraları hemen kapatacağını iddia ediyordu. Bir de animasyon yaptırmış, askerin bacağı kesiliyor, oraya bızz ışını tutup iyileştiriyor falan.

Birisi dedi ki, o derinin hali ne olacak? Adam gülmüştü geçirmişti soruyu.

Türkiye şarlatanlar için biçilmiş bir kaftan.

barut dök yak mantığı mı acaba?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 7435 Toplam Mesaj: 45
akinsoft akinsoft robot arat robot