Akinsoft - 4 Ayakli Robot

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

On ve arka ayak eklemleri MIT'ninki ile Akinsoft'unkinin ters. Onu da duzgun cakamamamislar sanirim :D

Ben mi yanlış anladım acabâ; sâdece Arka bacak orta eklem'leri Ters yönlü kıvrılıyor.

Ön bacaklardaki orta eklemler, Aynı yönlü kıvrılıyor, yada makas yapıyor. 

@UnBalanced der ki;

MIT'in ögrencilerinin hazirlamis oldugu acik kaynak robot projesi
    https://www.youtube.com/watch?v=xNeZWP5Mx9s

Türkiye'de böyle islerin yapilabilmesi beni sasirtti, ve sevindirdi..
    Robot'un videosu bu..
    https://www.youtube.com/watch?v=SMq6HHbZErI

Bi yandan da takdîr ediyorum bu AkınSoft'u. Pr, Miar, yazılım m'azılım derken Görece Askeri amaçlı olmasa da, ortaya bir Ürün koyup bunu da allayıp pullayıp, gündem yapıp yolu buluyor. 

ama Ciddî, şu Boston Dynamics'in Robot'ları bir hârika.

~@~

v'Alla ben @UnBalanced yazdıklarının tamamına yakınını okuyorum, uzun olur, kısa olur. istisnası bi tek İsviçrede geçen bi yazılım şirketi  kuracağını söylemişti sadece onu okuyamadım.

~@~

Kaan bunu yazdı

Bunun mekaniğinde hiçbirşey yok. Mekanik tasarımını tek başıma 5 günde yapabilirim.

Bu robotların tek olayı Yazılımları,

Servo Sürücüler ve Motorlar hem Tork modunda, hem Hız, hem Pozisyon modunda çalışabiliyor. Sistem çalışırken senaryoya göre karar veriyor. Denge yazılımları vs çok ağır.

16 tane Servo Motoru kontrol edip Ağırlık Merkezi'ni içeride tutuyorsun vs. Ki bostonun robotları tamamen Aİ  tabanlı gidiyor.

Alet koşarken bastığı yerin kırılıp kırılmayacağını, içine göçüp göçmeyeceğini tahmin ediyor. @@,)

Akınsoftunki sahneden aşağı düştü :) 20 yıl önceki siemens'in otomatik elektrik süpürgesi merdivenden düşmüyor. ^^D

@Unbalanced hocam hesabın mı çalındı ne oldu, bu şarlatanlara inanma rica ediyorum.

Yaptıkları motorun özelliklerini yazamayan adamlar bunlar, 70kg Gücü'nde motor yazıp paylaşmışlardı. Adamlar Tork ve Gücün farkını bilmiyor. 

Otursunlar Motor yapıyoruz desinler, alkışlarım. sadece Motor yapan çok başarılı firmalar var. Boston, Motorları muhtemelen o firmalardan alıyor. Bir tanesi neredeyse aynısıydı.

Sahibi çıkıp demişti ki, Amerikalılar bize oralardan gelip pizza satmayı öğretti, biz de onlara robot yapmayı öğreteceğiz. Ben dinlerken utandım. Bu adam gibi bir tane de ısparta üniv'de hoca var.

Sürekli tv'ye gazeteye çıkar, saçma sapan projeleri anlatır sonra destek bulamıyoruz der.

Bu adamın bir seminerine katılmıştım. Adam mikrodalga ile yaraları hemen kapatacağını iddia ediyordu. Bir de animasyon yaptırmış, askerin bacağı kesiliyor, oraya bızz(?) ışını tutup iyileştiriyor falan.

Birisi dedi ki, o derinin hali ne olacak? Adam gülmüştü geçirmişti soruyu.

Türkiye, şarlatanlar için biçilmiş bir kaftan. ^^D

" '70kg Gücü'nde Motor' yazıp paylaşmışlardı."

Şu Kilogram gücünde motor olayına takıldım. acaba Taşıma Kapasitesi bu filan mı demek istediler,.? ^^`

RitmFarbRacourci tarafından 01/Haz/20 14:33 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Efsaneyi hatırlayalım

https://www.youtube.com/watch?v=_sBBaNYex3E

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bir gün bu akp giderse, ülke özgürlesir ve badem biyiklilar yerine, gercek manada teknolojiye önem verenler yönetici olurlarsa, türkiye'ye dönüp bu tarz islere girmek isterim tabi ekip arkadaslari da bulmak önemli. Güzel bir ARGE firmasi acmak isterim.. Aslinda mezun olmadan önce hayalim savunma sanayisinde calismakti ama olmadi.. Sebebi su asagidaki türden mahlukatlar

https://www.youtube.com/watch?v=xV-1HX4Tng8

. cocuğuna bak ya TAV oldum (youtube'daki videodan bahsediyorum)

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@kaan, hocam ben bu adamlara harika is cikardi demiyorum, elbette "yerli, milli" ürün diye cikip gözboyamaya calistiklari asikar ancak bir ise baslamislar ve bir seyler yapmislar, bunu gelistirmelerini umuyorum sadece.. Olayi kestirip atsaydi herkes, bugün bayraktar firmasinin kopyalama yöntemiyle ürettigi dronelar suanki durumuna gelmezdi. Türkiye'de ARGE'nin hala ne oldugunu bilmeyen yiginla ITci var. ARGE icin cook uzun zamanlar ve paralar harcanmali. Ancak bilim, eklenerek ilerler. Onlarin yaptiklarini kullanip üstüne bir seyler koymak gerek. Biz bazi trenleri kacirdik ancak yine de iyi bir politikayla bir seyler üretilebilir.

Mesela bu tür cihazlarin en büyük problemi, bataryalari.. Ornekte verilen bataryalarin ne kadar dayanabildigini bilmiyorum ancak cok uzun olamayacagini tahmin ediyorum.. Ya da askeri görev icin kullanilabilecek bu tarz robotlarin sessiz calismasi gerek, ancak bu sesi nasil sifira yaklastirabiliriz? bu gibi konularda belki calisilip bir seyler üretilebilir..

Mekanik-yazilim olayina gelince: belki mekanik gözümü korkuttugu icin bana cok zor geliyor, yazilim tarafinda ise bir seyin imkansiz olmayacagini biliyorum özellikle yeni nesil tekniklerle (NN, ML, AI gibi).. Dedigim gibi sistem degisirse ve bu alanda devlet/özel sektör calismaya karar verirse ben seve seve katilmak isterim. Ancak bizdeki vizyonsuzlugun kolay kolay degisecegini düsünmüyorum.. Sadece umut ediyorum. Umarim daha iyi seyler yaparlar

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@kaan, hocam ben bu adamlara harika is cikardi demiyorum, elbette "yerli, milli" ürün diye cikip gözboyamaya calistiklari asikar ancak bir ise baslamislar ve bir seyler yapmislar, bunu gelistirmelerini umuyorum sadece.. Olayi kestirip atsaydi herkes, bugün bayraktar firmasinin kopyalama yöntemiyle ürettigi dronelar suanki durumuna gelmezdi. Türkiye'de ARGE'nin hala ne oldugunu bilmeyen yiginla ITci var. ARGE icin cook uzun zamanlar ve paralar harcanmali. Ancak bilim, eklenerek ilerler. Onlarin yaptiklarini kullanip üstüne bir seyler koymak gerek. Biz bazi trenleri kacirdik ancak yine de iyi bir politikayla bir seyler üretilebilir.

Mesela bu tür cihazlarin en büyük problemi, bataryalari.. Ornekte verilen bataryalarin ne kadar dayanabildigini bilmiyorum ancak cok uzun olamayacagini tahmin ediyorum.. Ya da askeri görev icin kullanilabilecek bu tarz robotlarin sessiz calismasi gerek, ancak bu sesi nasil sifira yaklastirabiliriz? bu gibi konularda belki calisilip bir seyler üretilebilir..

Mekanik-yazilim olayina gelince: belki mekanik gözümü korkuttugu icin bana cok zor geliyor, yazilim tarafinda ise bir seyin imkansiz olmayacagini biliyorum özellikle yeni nesil tekniklerle (NN, ML, AI gibi).. Dedigim gibi sistem degisirse ve bu alanda devlet/özel sektör calismaya karar verirse ben seve seve katilmak isterim. Ancak bizdeki vizyonsuzlugun kolay kolay degisecegini düsünmüyorum.. Sadece umut ediyorum. Umarim daha iyi seyler yaparlar

bu adamların yaptığı da yapmaya niyeti olduğu şey de arge falan değil. senelerdir aynı, üniversite projesi kıvamında bir ürün yapıp popülist söylemle reklam yapmaya çalışıyorlar.

Ayrıca Boston Dynamics'in AI,ML pek kullanmadığı söylenir geleneksel yöntemlerle yapıyorlar.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    djxeon
    djxeon's avatar
    Erkek

burada da böyle işlerin yapılması gerçekten güzel ama daha çok fazla yol almaları gerekiyor  bir fuarda robot kiralamıştık onlardan robot sadece eklem hareketleri yapabiliyor 

gerçekten saglam bir mühendislik ile cok güzel işler çıkabilir 

yok amk imzam
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Türkiye de işler tanıdık şekliyle yürütülüyor. Dayın varsa proje yapan oluyorsun akademisyen oluyorsun. Üstüne yatılcak proje veya makale çook. Yeter ki adam kayıran tanıdıkların olsun. 

Diyarbakırlı astrolog dayıyı hatırlarsınız;

https://youtu.be/d1fFAGQQyRs?t=168

ride or die..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Türkiye şarlatanlar için biçilmiş bir kaftan.

Yerli milli şizofren orospu çocukları...

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

farkettiyseniz projeleri copy paste yapıp gerekleri desteği alıp yok oluyorlar. yada gündem değişiyor unutuluyor.

atlas robotu taklalar açıp 31 çekerken bunların akıncı robotu dişli kayış sesleri içinde zorla bardak tutuyordu.

bide üstüne kocaman bayrak yapıştırmıtılar sanki servo motorları kendileri yapmış gibi :D

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ben şu "bunu bunu icat ettim devlet bana destek versin" olayını anlamıyorum. böyle saçma bir kafa yapısı sadece bizim gibi üçüncü dünya ülkesinde vardır heralde. sen zaten düzgün bişey yapmışsan hayvan gibi para kazanırsın yatırımcı bulursun.

yok adam mikrodalgayla yara iyileştiriyomuş ama devlet desteği lazımmış. olm deli misin lan sen böyle bişey yap, paranın anasını sikersin, yok işte 100% daha verimli motor yapmışta devlet destek vermiyomuş, amına koduum böyle bişey gerçek olabilir mi ? sen böyle bi motor yapsan seni havada kaparlar lan, :D 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 7434 Toplam Mesaj: 45
akinsoft akinsoft robot arat robot