folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Akıntıya Kürek Çekmek...

Akıntıya Kürek Çekmek...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi
    dumanemre bunu yazdı:
    -----------------------------
    madem devamlı akıntıya kürek çekiyoruz o zaman sorun bizde.manevi değerlerin kaybolmasındaki sebebte biziz,benlik ile kirlettiğimiz dünyanın sebebide biziz. o zaman çözüm yine bizde değil mi ?
    "

Edit : Bir  de çözüm bulun dememin sebebi ise,sizlerden çözüm yazmanız için değildir...

insanların bir de kendine bakması amaçlı idi;yoksa kimsenin ilacı kimseye derman olmaz..."

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Erkek
    Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
    dumanemre bunu yazdı:
    madem devamlı akıntıya kürek çekiyoruz o zaman sorun bizde.manevi değerlerin kaybolmasındaki sebebte biziz,benlik ile kirlettiğimiz dünyanın sebebide biziz. o zaman çözüm yine bizde değil mi ?
    "

Edit : Bir  de çözüm bulun dememin sebebi ise,sizlerden çözüm yazmanız için değildir...

insanların bir de kendine bakması amaçlı idi;yoksa kimsenin ilacı kimseye derman olmaz..."

yok zaten bu bir özeleştiri idi..size çözüm bulmak felan değil niyetim..

.İnilmeyince kuyuya çıkılmıyor taht-ı Mısıra.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

@dumanemre...

afedersin hocam,eleştiriyi karşıya yöneltiyorsun gibi geldi birden,yazış amacımı sana da ekleyeyim dedim =)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
    Swool bunu yazdı:

Yazdıkların ve hissettiklerin yine kendinle çelişiyor "artık sevmeyeceğim, kimseye değer vermeyeceğim" ergenlikten çıkma sözlerin sana acı verdiğini yazıyorsun fakat son cümlelerinde aynı isyana tabii oluyorsun, aynı cümle ve tamlamaları kullanmamış olsanda...

Kimsenin birşeyleri ağırdan sattığını düşünmüyorum, herkesin karakteri ve yapısı farklıdır,  eğer sen bunu ezikliği vurulan bir yama gibi görüyorsan, önce kendini sorgulamalı, aradığın çözümü kendin üretmelisin. Düşünmek aşağı yuvaranmak hissi veriyorsa, birilerinin belli bir düşünceyi savunurken muhattabı olan konuyu daha ölçülü değerlendirmesi ya da belli bir tartışmada izleyici konumunda yer alması o kişiyi ezik yapmaz, tam tersi iddaa edilebilir.

Bahsettiğin yamayı yaratanlar, senin de deyiminle; komplike düşüncelere vurulan demin yarattığı aşağılanma duygusudur.

Bunlar derin ve irdelenmesi gereken konular olmaktan çok,  insan varlığının somut bir kimliğe bürünüp nefes almaya başladığı zamandan süregelen feryatlardır. 

''Neden böyle, nedir bu karmaşa'' vb. sözlerin dünyanın dönmeye devam edeceği süre ezberlenip tekrarlanacağından süpheniz olmanız.Bundan 100 yıl öncede böyleydi, bundan 100 ıl sonrada böyle olacak.

Bireyler toplumu oluşturur, eleştirdiğiniz konu ''bunun neden böyle'' olduğuysa, herkes aynı düşünccyi savunma teleşındaıdr. Suçlu kim?

eğer "ergenlik" bölümünün bir diğer tarafını okursan,yaşlılıkta bile olacağını söyledim...onu eklememin sebebi ise bu tür sorgulamaların sadece yaşa bağlanmasıdır ki böyle değildir,her yaşta bu tür kırıklıklar yaşanabilir olduğunu söylememdir...

"kendini ağırdan satmak" deyimime gelecek olursam,bunu da insanların kendini bir şey sanıyor olması adına söyledim ve bence kendini sürekli yüceltmek aslında içindeki çöküntüleri gizlemekten de açığa çıkar...ve sen bunu kendince genelleştiremezsin hak verirsin ki tanımadığın kimse için böyle bir savunma yapman doğru gelmiyor bana...

süregelen feryatlar demişsin,ki benim yazımdaki esas konu bu değil...yokolmaya yüz tutmuş insani değerlerdir...buna verilecek klişe örnek ise,komşuluk ilişkileridir...zaten kimse bu hayatın mükemmel olmasını da beklemiyor...ama gün geçtikçe daha aşağılara sürüklendiğimiz de gözlerden kaçmıyordur sanırım...yani asıl olan daha aşağılara iniyor olmamız...

açıklamamı kendi içimde yapmaya çalıştım artık nasıl anlaşılırsa,kişisine bağlıdır...

Yazdıklarında bazı kısımları yanlılş anlamamamın nedeni, verdiğin örneklerin ve açıklamaya çalıştığın düşüncelerinin çelişkili olması.

Yaşlılıkta bile ergenlik lüksüne sahip adamların var olması, yok olmaya yüz tutmuş insani değerleri açıklamaya yetmez, bu adamlar insanlık tarihinde hep vardı, olmayada devam edeceklerdir. Bunlarda süregelen feryatlardır, konunun esas temasını şekillendirir.  Yoksulluk, kin, öfke... Var olan konular açığa çıktı sadece, yeni oluşmuş bir olgudan bahsetmiyoruz, klişe örnek komşuluk ilişkileriyse eğer,  daha öncede bundan yakınıyorduk, bu konunun şu sıralar tekrar tartışılması popüler olmasından kaynaklanıyor.Yitirilen manevi değerlerin temelini yok olan maddi unsurlar oluşturuyor. Günümüz örneklerini geçmişin izleriyle süsleyemessin. Yaşam ve yaşamsallık hergün farklı bir intiba uyandırıyor. Bireyler toplumu oluşturuyorsa eğer, her birey aynı konular etrafında kümelenip, kendi hırkasından söz edemiyorsa, sahip olduğu toplumun öz eleştirisini yapma hakkına sahip değildir.

Kendi içinde yaptığın bir açıklama için başkalarından cevap bekleyemessin, nasıl anlaşıldığı senin için önemli değilse, anlatmaya çalıştıklarında başkaları için önemli olmayacaktır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

@swool...

aslında şöyle bir şey var;kendi içimde yaptığım açıklama derken de,kendimce bir şey söylemeye çalıştım takdiri sizindir intibasını vermekti...ama öyle anlaşılmadı sanırım neyse...

bir de zaten yeni çıkan bir olgudan bahsetmiyorum ki,vardı hep de varolacak evet;hatta dediğin gibi konunun temasında...

ama insanlar kendine dönüp bakmadığı sürece,varolan bir şey neden çoğalmaya da devam etsin ki...bir de bunun ergenlik ile alakası yok...ne insanlar gördüm saygı ile titreyip de büyüğüm diye sahiplendiğim...onlar da yeri geldi içlerinden başkalarına "vay bea ne hale geldik" dediler...benim o ergenlik ve yaşlılık örneğini vermem;bu olayın her durumda olabileceği...yani uzun lafın kısası...

içimde olan bir yarayı dile getirmek ve bir de insanların başkalarını suçlamadan önce kendine dönüp bakmasıydı benim bunları dile getirmemdeki amaç...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Erkek

he birde şöyle ikilik vardır tam bizim içinde bulundugumuz durumu anlatır..

derman arardım derdime

derdim bana derman imiş...

.İnilmeyince kuyuya çıkılmıyor taht-ı Mısıra.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Bu tarz konulara yorum yazmayı severim.Eski bir alışkanlık belkide.Uzun sevgi saygı tradları,kafiyeli cümleler ve güzelce kurgulanmuş bir pragraf.Herkes bu tarz yazıların altında bunların yazılmasını ister.Ters bir karşı çıkış bütün ambiyansı bozar.Yapılması gerekliymiş,yazılması şartmış gibi dolaylı bir düzen vardır.Açıkca söylenmez belirtilmez...

İnsalığın kurtuluşu,çüreyen dünya ve diğerleri.Artık bunları herkes söylüyor,manav,bakkal sokakta yüreyen sıradan bir adam.Şartlı,hem fikir olmayı gerektiren kurgu konular.Bana hep acaip gelir,sizler için sıradan olan şu konular.Nedeni açık,yüzyıllarca önce aynısını haçlı seferleri için halkı etrafına toplayan papa diyordu,krallar,padişahlar ve peygamberler.Şimdi,herkes dünyanın çivisinin çıktığından bahsediyor tıpkı,onlardan önce bu konulara değinilmemiş gibi.Ve artık zamanı geldi,herkes aynı şeyden bahsediyor ve eskisinden çok daha fazla papa,din adam kral ve padişah var.Bu yüzden dünyanın çivisinin çıkma zamanı geldi.Artık herşey düşeceği yere düşsün.Bırakın cam vazo devrilip kırılsın.Bir dünya için artık haddiden fazla hatip var.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

@baal...

oluruna bırakalım diyorsun yani...bırakalım...herkes evet farkındayım bahsediyor bunlardan...ama bir şeylerin herkesin dillerinde dolanıp gönüle dokunması o konuyu basite indirgememeli...herkesin de aynı yarası deşiliyor belki de...ama ne bileyim bu kadar yükseklerden bakılmamalı,insanlar biraz insan dilinden anlamalı ve bunun beraberinde insani tepkiler vermeli...hea zaten farklı bir pencere açma niyetinde de değildim...ve senin de yanlış anlamadıysam belirttiğin şey ile,oluruna bıraktım bu sefer ve içimdekileri yazdım...ama açıkcası olacağı bilip beklemek benim bakış açıma uymayan bir şey...belki de bundandır kaybedişim...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Swool bunu yazdı:

Muhabbet-sohbet hemen hemen aynı şeyler oldugunu düşündüğüm için öle yazdım ama sen öle diyosan öledir.

Serdar abiye saygılar :W 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Belki de manevi değerlerin kaybolmasının sebebi, bizim işimizi yapıp hayatımınızı onurlu bir düzeyde yaşamak yerine,

Sürekli olarak "manevi değerlerin kaybı, Türkçe'nin yozlaşması, Tayyip Erdoğan'ın söylediği sözler, değişmeyen hükümet, karaçarşaflı kadınlar, cahiller, ahlaksızlar vs..." hakkında kafa yoruyor olmamızdır?

Belki bu noktada kurtuluş, bireysellikten geçmektedir? 

Toplam Hit: 5137 Toplam Mesaj: 22