Akış Şeması Kullanıyor Musunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Orta veya küçük ölçekli projelerinizde akış diyagramları çiziyor musunuz? Bana çok gelişmiş bir proje olmadıkça gereksiz bir unsur olarak geliyor da sizde durum nedir merak ettim.

enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

büyük projede de küçük projede de çizmedim.bence zaman kaybı.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

İmalattanmı bahsediyorsun yoksa insaattanmı?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

ben çiziyorum daha kolay geliştirme sağlıyor sırf başlamak için değil başladıktan sonra geliştirmek içinde kullanışlı birde arkana dönüp bakabiliyorsun ne yaptım diye

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

cyrpt bunu yazdı:
    -----------------------------

İmalattanmı bahsediyorsun yoksa insaattanmı?

genelde fikir aşamasında yapılır, inşaat diye buna mı diyorsun?

enjoy i'm vaccinated
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

İmalat da genelde uretım seması yada urtım planı olarak agırlıklı kullanıyoruz. Genelde mıramı projelerde (insaat konusunda) arkadaslarım ıs akıs planı yapıyor.Yada oyle tabır edılıyor. Eger ımalat işinde isen özel urunler olmadıgı surece devamlı standart ımalat planı seması mutlaka gereklı. Herkesın kafası basmaya bılıyor. Günde tek tek 50-60 kısıye laf anlatmak kolay değil. Herhangı bır yazılı kaynagı elıne verıp okutursan hatayı yapanın canını okuma hakkın olursun. Fabrıkada 1 adamın canını yaktıgın zamanda emın ol hepsı mum gıbı olacakdır.Diğer bır avatajı ılkerleyen asamalarda hataların kaynaklarını ,  imalatın tıkanıklıgını nereden çözelbılecegın konusunda seneryalar olustur bılmen ıcın olmazsa olmazdır. Özel ürünlerde en azından benım ıs alanım ıcın urunu neredeyse her asamada konrol etmek zorundayım. Adama a diyorsun adam b yapıyor. Elıne yazılı vermedıgın ıcınde eleman anında kıvırma yetsıne sahıp oluyor. Bahestmıs oldugun buysa.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

cyrpt bunu yazdı:

İmalat da genelde uretım seması yada urtım planı olarak agırlıklı kullanıyoruz. Genelde mıramı projelerde (insaat konusunda) arkadaslarım ıs akıs planı yapıyor.Yada oyle tabır edılıyor. Eger ımalat işinde isen özel urunler olmadıgı surece devamlı standart ımalat planı seması mutlaka gereklı. Herkesın kafası basmaya bılıyor. Günde tek tek 50-60 kısıye laf anlatmak kolay değil. Herhangı bır yazılı kaynagı elıne verıp okutursan hatayı yapanın canını okuma hakkın olursun. Fabrıkada 1 adamın canını yaktıgın zamanda emın ol hepsı mum gıbı olacakdır.Diğer bır avatajı ılkerleyen asamalarda hataların kaynaklarını ,  imalatın tıkanıklıgını nereden çözelbılecegın konusunda seneryalar olustur bılmen ıcın olmazsa olmazdır. Özel ürünlerde en azından benım ıs alanım ıcın urunu neredeyse her asamada konrol etmek zorundayım. Adama a diyorsun adam b yapıyor. Elıne yazılı vermedıgın ıcınde eleman anında kıvırma yetsıne sahıp oluyor. Bahestmıs oldugun buysa.

Konunu açıldığı yere bakarsan bu olmadığı kesin hocam.

Konu bu olmasa da yardımcı olmaya çalışmışsın, teşekkür ederim.

enjoy i'm vaccinated
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

:)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İşin komik tarafı Türkiyede ki çoğu proje analiz eksikliğinden tamamlanamadan fail oluyor.Microsoftun iş modelinde

30 gün development varsa 90-100 gün analize zaman ayrılıyor.Şöyle bakınca projenin fail olmaması için şart gibi.Akış diyagramınıda analizin içine katarak yorumladım :D

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

başka düşüncelelerini paylaşmak isteyen var mı?

enjoy i'm vaccinated
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

gerekli,ama zaman kaybı :D

:)
Toplam Hit: 1960 Toplam Mesaj: 13