Akış Şeması Kullanıyor Musunuz?
-
Çizerim. Başlangıçda zaman kaybı dersiniz ama sonradan çok büyük ceremeleri var. İş hakkında başlamadan bir iki bişey hazırlamazsan her adımda aklına yeni bir şey gelir. Ama en başta düşünüp tasarlarsan ne yapacağın konusunda kesin bi fikrin olur.
Ayrıca iş sonunda işin ne kadarının bitip bitmediği konusunda emin olursun. Eğer bu şekildebi çalışma düzeniniz yoksa işin sonunda şunuda eklesemiydim diye aval aval düşünürsünüz. Bu düşünceler bazen koca projeyi çöpe attıracak hale gelir. Bende amaann nasıl olsa bitiririm deyip plansız programsız çalışırdım. Çok büyük zararını gördüm. Shift + delete + enter larım meşhurdur :| Artık böyle sorunlarım yok. Tavsiyem bu olaya filimlerdeki asortik şirket çalışanlarının önlerinde bulunan proje yığınları gibi değilde iş için gerekli bir şeymiş gibi bakmanız. Yararını göreceksiniz.
-
ben tasarım işleri yapıyorum, kesinlikle bir taslak çizmeden başlayamıyorum. Çok büyük veya çok küçük bir proje dahi olsa çiziyorum. gerektiği yerlerde site map i dahi çizdiğim oluyor. bence akış şemalarındaki şekillere bağlı kalmayın, eğer iş yerinizde 50 tane mühendis çalışıyorsa mutlak şekilleri zaten kullanmak zorundasınız ki şekillerin amacıda odur.