folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aklınızda Bulunsun ""Polis Kimliğini Göstermeden İşlem Yapamaz."

Aklınızda Bulunsun ""Polis Kimliğini Göstermeden İşlem Yapamaz."

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    Hacılar baştan söyliyim burası haber sitesimi gibi laflar söylemeyin, bilinçlenmeniz için açılan bir konudur, yoksa konu silinmiş, silinmemiş hiç umrumda değil :)

Polisleri yakacak 'çağrı'

http://www.bugun.com.tr/images/haber/buyuk/47650_koksalN.jpg
    Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'dan Bugün aracılığıyla şok çağrı...

Emniyet Genel Müdürü Köksal, kimlik göstermeyen memur için vatandaşa 155'i adres gösterdi.

Polisin kimlik göstermek zorunda olduğunu belirten Köksal, "Polis kimliğini göstermeden işlem yapamaz. Aksi davranışta disiplin cezası uygulayacağız" dediHer isteyenin 50 YTL karşılığı gidip polis yeleği alamayacağını kaydeden Emniyet Genel Müdürü, bu konuda yasal düzenlemenin hayata geçirileceğini söylediE mniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, son günlerde polis süsü verilerek işlenen suçlar ile polis kurşunu ile yaşanan ölüm ve yaralama olayları konusunda BUGÜN'e önemli açıklamalarda bulundu.

Ters harekette bulunamaz

Kanun gereği polisin kimlik göstermek zorunda olduğunu vurgulayan Köksal, İstanbul'daki bir gece kulübünde yaşanan olayı kastederek, "Gerçek bir polis o müzikholdeki gibi hareket etmez. Polis vatandaş sormadan kimliğini gösterecek. Kimliğini göstermeyen ve vatandaşa ters harekette bulunan polisleri 155'e ihbar edin" dedi. Köksal, kimlik sorma konusunda vatandaşların polisten çekinmemesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Polis kimliğini göstermeden işlem yapamaz. Biz halkın huzur ve güvenliği için çalışıyoruz. Toplum Destekli Polislik anlayışı ile halka kaynaşmayı hedefliyoruz. 51 ilde görev yapan TDP'ler 2009'da 81 ilde hayata geçirilecek. Hizmeti halkın ayağına götüreceğiz. TDP'ler Doğu- Güneydoğu’da psikolojik harekat misyonu üstlenecek." Kimliğini göstermeyen polislere disiplin cezası uygulanacağını vurgulayan Köksal, vatandaşların her türlü olayı 155'e ihbar etmesini istedi. İhbarda bulunan vatandaşların kimlik bildirmek zorunda olmadığını hatırlatan Köksal şöyle dedi:

105 bin polis eğitildi

"Bu yıl 105 bin polisi 250 ayrı konuda hizmet içi eğitimden geçirdik. 201 bin polisin yüzde 55'i eğitimden geçirildi. Yapılan kamuoyu anketlerinde polis teşkilatı TSK'dan sonra en çok güvenilen ikinci kurum gözüküyor. Hedefimiz birinci olmak. Son dönemde yaşanan bazı talihsiz ve münferit olayları koca bir teşkilata mal etmek çok doğru değil. Ancak ben bu olaylar için özellikle 'münferit' ifadesi kullanmak istemiyorum. Bu yılın ilk 10 ayında herhangi bir hadise yaşanmadı. Ancak, iki ay içinde bizim de tasvip etmediğimiz olaylar üst üste geldi. 2009'da tüm polisleri tek tek eğiteceğiz.

HABER VERiLMEMiŞ

Müzikholde yaşanan olaydan sonra İstanbul'a iki Polis Başmüfettişi görevlendirdiğini söyleyen Genel Müdür Köksal, "Polis yeleği ve şapkası giyen adamlar müzikholü basıyor, bir kadını yaka paça kaçırıyor. Müzikholden 155'e ihbar yapılmıyor. Polis kıyafetlerinin herkes tarafından satın alınması ve kullanılmasının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler de ortaya konulacak. Her isteyen 50 YTL'ye polis yeleği satın alamayacak. Bu konuda yasal düzenlemeler yapacağız. Polis kimlik ve kokartlarının taklit edilmemesi için bir yıl önce başlattığımız yeni polis kimlikleri projesi sona geldi.

"HER OLAYDA SiLAH ÇEKiLMESiNiN ÖNÜNE GEÇECEĞiZ

Oğuz Kaan Köksal, aşırı ve orantısız güç kullanımı konusunda 201 bin polisin yeni yılda "tek tek" eğitileceğinin altını çizdi. Genel Müdür, "Bayramdan sonra 81 İl'de görev yapan bir Emniyet Müdür Yardımcısı ve iki Şube Müdürü'nden oluşan üçer Müdürü Ankara'da toplayacağız. Polis Akademisi ve diğer üniversitelerdeki öğretim üyeleri üç gün boyunca polis müdürlerini eğitecek" dedi Müdür hesap verecek Buna göre 81 İl Emniyeti'nden 243 polis müdürü, "Silah kullanma, zor kullanma, insan hakları, yakalama ve gözaltına alma" gibi konularda eğitimden geçirilecek.

Köksal şunları söyledi: "Yaşanacak olumsuz bir olaydan sonra önce personelin eğitiminden sorumlu olan üç müdürden hesap sorulacak. Polislerin eğitimi bu üç müdüre zimmetlenecek. İdari soruşturmada sorumlu müdürlerin eğitimde bir eksikliği gündeme gelirse haklarında idari disiplin cezası uygulanacak." Polisin silah kullandığı olumsuz olayların son birkaç ayda üst üste geldiğine dikkat çeken Köksal, " Verilecek eğitimlerde silah kullanmanın en son çare olduğu vurgulanacak. Polis, her olayda silahını çekmeyecek" dedi.

Haber: Kamil Elibol

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Haber için sağ ol.

Ama insan aniden polisi karşısında görünce sormak akklına gelemeyebilir. 

Konumu silenlere inat kürdüm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    yunus ekiplerine de sorabilecek miyiz sizce :F

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

pit10din bunu yazdı:
    -----------------------------

hepsine...

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    stillalive bunu yazdı:

pit10din bunu yazdı:

hepsine...

sen yunus dansıyla tanışmadın hiç sanırım :D

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ulen 2 esenyurtlu bi kız için ülkeyi ne hale getirdi a.q :)

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Hoja polis afedersin ama polis adamı alır,döver,baktı parlak bişeysin tutar ziker,üstüne bi cigara yakar polis kimliği sorarsan tutar bu sefer fantazi dener :)

Polis yeleğinin satılmasının engellenmesi için illede böyle bir oalyın vuku bulması gerekiyordu zaten.Anayasa işte mq program dili gibi bişey,sadece elindekiyle idare eder,yarını düşünemez..

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek
    dötü yiyen polise kımlık sorar :|

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:
    Hoja polis afedersin ama polis adamı alır,döver,baktı parlak bişeysin tutar ziker,üstüne bi cigara yakar polis kimliği sorarsan tutar bu sefer fantazi dener :)

:) istanbul polisi bi sıkım yapamaz. bırak bişey yapmayı elini bile kaldıramaz.

yunus polisi senin bi suçunu göremedikçe veya yakalamadığı sürece oda bi halt yiyemez.  suçlu olupta adama kafa tutarsan yapacağı tek şey var oda orda tutup öpmektir :)

aksinde istanbul polisi hiçbişey.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:

Polis yeleğinin satılmasının engellenmesi için illede böyle bir oalyın vuku bulması gerekiyordu zaten.Anayasa işte mq program dili gibi bişey,sadece elindekiyle idare eder,yarını düşünemez..

korkmayın lan bu kadar polislerden.

suçun, kabahatin yoksa. efendi gibi de davranırsan hiç bi polis bi sikim yapmaz.

ama efendi olduğunu belli etmek önemli.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    sormasan iyi olur  sağlığın acısından 

kontra bisiklet
Toplam Hit: 3017 Toplam Mesaj: 20