folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder AKP Den Sonra Gelinen Nokta ! Bugun Olanlar ...

AKP Den Sonra Gelinen Nokta ! Bugun Olanlar ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

weskeyy bunu yazdı:
    -----------------------------

Evet lozan da  İngiliz Lord kurzon daha sonraki anılarında bahsedeceği gibi kürtler için onlara bir dil verdik mi bakın siz o zaman demişti.O zaman şimdi oluyor demek ki.Şimdi bunu ermeni boşbakanımız çok güzel beceriyor.Toplum olarak meclisi kontrol edememişiz.Meclis nasıl ele geçirilir en güzel örnek.evet maximus güzel özetlemiş.en güzeli kamuoyu oluşturmak.öyle bir kamuoyu varki her şey tam yol ilerliyor.halk yani sessiz halk yığınları sadece planların figüranı oluyor.Bu işleri ancak atatürk politikaları ile günümüzde bile olsa çözeriz ama gelinen nokta 1919 dan farksız.halk sadece birilerini ya da bir kurtarıcı bekliyor yine.bu ülkede ezilenler sadece türk olanlar.sömürülenler türk olanlar.türklüğün bulunduğu son nokta şu an bu halde.

Sevr görüşmelerinde İsveç Sefiri Kürt Şerif Paşa ile Ermeni temsilcisi Boğos Nubar Paşa arasında Paris’te yapılan anlaşmaya 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MrRankeR
    MrRankeR's avatar
    Erkek

Öncelikle şunu belirtmeliyim kesinlikle şu anki partilerin içinde taraf olduğum bir parti yoktur.

T.C ye layık gördüğüm bir parti yok şu an sebebide budur.

şimdi yazacaklarımı ters anlamamanız için bunu yazdım ve eleştiriye açık olduğunuzu düşünüyorum.

yazdıklarınızı abartı buluyorum, yapıcı eleştiriye amennada bu kadarıda abartı olmuş :) akp israil destekçisi, bölücü, akp + akpliler apoyu çıkartacak falan...

öncelikle israil destekçisi bir parti başkanı davosta o denli sert konuşmazdı...

akp bütünleyici bir hareket yapma çabasında bence, ancak muhalefet ve azınlıklar(kürt ermeni vs) bu süreci gayriciddi bir şekilde götürüyor, buda medyanında etkisiylede babamın tabirle daşşak geçer gibi bişey olduğu için bi *oka benzemiyor.

gelişmiş ülkelerin çoğunda azınlıklar kendi dilinde eğitim gibi haklara sahiptir azınlıklar için tv kanalları falan vardır bu bir gerçek. akpde bunu yapmaya çalışıyor ancak, kürtler tüm bunlara değermi buda bir gerçek...

onun dışında en takıldığım yerlerden biride aponun akp aracılığıyla serbest kalması ve akp tarafının bunu desteklemesi ! bunu aklım mantığım almıyor... Çünkü çevremde her partiden insan var, akplilerde ve düşündüğünüz gibi akpye öyle körü körüne bağlı değiller, böyle birşeyin telaffuzu bile akpnin bitmesi demektir ve ülke kaosa sürüklenir, bu ülkenin evlatları unutmadı bebek katilinin yaptıklarını ve unutturmazda böyle bir durumdada(olmasına %1 bile ihtimal vermiyorum) buna tenezzül edenin karşısında dimdik duracaktır.

taktir ettiğim icraat ergenekon adlı pkk dahil birçok derin bağlantıları bulunan bir örgüte karşı, bu örgütü bitirmeye yönelik bir adım atabilmiş olmasıdır. bunu bu zamana kadar yapan olmadı...

ne zaman ortalık karışsa birileri budan nemalandı olan vatandaşa oldu...

ama şu an gık çıkıyormu kimseden?

bu yazılanlarda tarafsız birinin tarafsız yorumudur, beğenirsiniz yada beğenmezsiniz, görüşünüze terstir yada değildir...

sadece biraz daha objektif bakmanıza yardımcı olmayı amaçladım...

iyi yapılana iyi olmuşda demek gerekir her ne kadar yapanı sevmesekte.

Hayat; nefes aldıgımız anların toplamı degil nefesimizi kesen anların toplamıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gelinen nokta değil, virgül malesef.Bu sayfa daha bitmedi arkadaşlar.Maximuns herkesin bildiği, kiminin işine gelmeyen, kimininde bildiki fakat dile getirmeye gerek bile duymadığı sözleri sarfetmişsin.Akp sadece kendine müslüman bir demokrasi anlayışıyla, demokrasiyi katlettikten sonra, hala açılalım saçılalım peşinde.Ve millet hala oy veriyor.Bende çok kaygılıydım önceleri.Olanlar, olacaklar, bu işin sonu beni çok korkutuyordu.Ama sonra gördüm ki bu millet bu olaylardan haz alıyor.Bu millet askerini teröristlerden daha tehlikeli olarak bile kabul edebiliyor.Yeri geldimi apo'yu bile dinleyip hak verebiliyor.Hakkaten 1 haftalık hafızayla yaşıyor.2. bir davos faciasına bütün oyları oluk oluk akıtacak olan bir millet bu.Hak, hukuk bilmediğimiz gibi şimdide ekmek ne demek onu bile bilmiyoruz.Tekel işçileri bu davayı kaybederse tüm Türkiye kaybetmiş olacak.Kimse farkında değil ama son set tekel işçileridir.

Ve değişecek anayasa ile birlikte akp hükümeti devletin şeklini şemalini değiştirecek, topumuzun şaftını kaydıracak ! Bop'un eşbaşkanı olduğunu söyleyen tayyip elbette kürt açılımına ara vermeden devam edecek.Ta ki kürtlerin hem nufus, hemde gelenek görenek, kültür bakımından Türkiyeden daha da uzaklaştıracak açılımları yapana kadar.Çok değil bundan 15-20 sene sonrası hazırlanıyor.Bu gidişatla bu ülkenin toprak bütünlüğü en fazla 20 yıl daha bu şekilde kalır.

Yine akp'nin millete empoze ettiği sandık cezası mantığıyla hareket eden bu millet, iktidarın yaptığı hertürlü zulme 'sandıkta dersini veriz nasıl olsa' düşüncesiyle, başka hiçbir eylemde bulunmuyor, bulunamıyor.Bu da akp'nin işine geliyor tabiki.Onlara göre demokrasi böyle birşey çünkü.Halk sadece oyunu atar gerisine karışamaz.Toplumsal baskı,muhalefet partilerinin halk tarafından dikkatle dinlenmesi, sivil toplum örgütlerinin baskısı, sendikalar, protestolar,  demokrasinin gereğidir aslında.Biz bu erdemlere daha ulaşamadık.Sandık günü yaklaşınca iktidar devletin imkanlarını, milletin oylarını satın almak için kullandığında mal gibi bakınıyoruz sağa sola.Sandık başında da aldığımız kömür paketinin karşılığını veriyoruz elbette.Vefaker bir milletiz biz.Ama bir haftalık hafızayla vefakarlık ediyoruz malesef.Safın en önde gideniyiz.

Akp ile girdiğimiz bu karanlık yoldan çıkmanın yolu, sadece akp'yi devirmek değildir elbette.Bu işin kökü cemeattir.Hani şu askerin sürekli dikkat çektiği, tehlike dediği şeylerdir.Ama cemeat halka egemen olmuşsa artık yapacak birşey yoktur.

Akp'li arkadaşlarda askeri taşlamaya devam ettikleri sürece bu millet esir olmayı gerçekten hakkedecektir. Tarihin ne yazacağıda çok önemlidir.cemaatin kadrolaşma stratejisi her alanda etkili olacaktır elbet.buda gerçkenten bizden sonra gelecek neslin tarihi değiştirlilmiş olacak bileceği anlamına geliyor.Tarihini unutan bir millet yok olmaya mahkümdür...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

ykilinc bunu yazdı:

Öncelikle şunu belirtmeliyim kesinlikle şu anki partilerin içinde taraf olduğum bir parti yoktur.

şimdi yazacaklarımı ters anlamamanız için bunu yazdım ve eleştiriye açık olduğunuzu düşünüyorum.

yazdıklarınızı abartı buluyorum, yapıcı eleştiriye amennada bu kadarıda abartı olmuş :) akp israil destekçisi, bölücü, akp + akpliler apoyu çıkartacak falan...

öncelikle israil destekçisi bir parti başkanı davosta o denli sert konuşmazdı...

akp bütünleyici bir hareket yapma çabasında bence, ancak muhalefet ve azınlıklar(kürt ermeni vs) bu süreci gayriciddi bir şekilde götürüyor, buda medyanında etkisiylede babamın tabirle daşşak geçer gibi bişey olduğu için bi *oka benzemiyor.

gelişmiş ülkelerin çoğunda azınlıklar kendi dilinde eğitim gibi haklara sahiptir azınlıklar için tv kanalları falan vardır bu bir gerçek. akpde bunu yapmaya çalışıyor ancak, kürtler tüm bunlara değermi buda bir gerçek...

onun dışında en takıldığım yerlerden biride aponun akp aracılığıyla serbest kalması ve akp tarafının bunu desteklemesi ! bunu aklım mantığım almıyor... Çünkü çevremde her partiden insan var, akplilerde ve düşündüğünüz gibi akpye öyle körü körüne bağlı değiller, böyle birşeyin telaffuzu bile akpnin bitmesi demektir ve ülke kaosa sürüklenir, bu ülkenin evlatları unutmadı bebek katilinin yaptıklarını ve unutturmazda böyle bir durumdada(olmasına %1 bile ihtimal vermiyorum) buna tenezzül edenin karşısında dimdik duracaktır.

taktir ettiğim icraat ergenekon adlı pkk dahil birçok derin bağlantıları bulunan bir örgüte karşı, bu örgütü bitirmeye yönelik bir adım atabilmiş olmasıdır. bunu bu zamana kadar yapan olmadı...

bu yazılanlarda tarafsız birinin tarafsız yorumudur, beğenirsiniz yada beğenmezsiniz, görüşünüze terstir yada değildir...

Sayin basbakanin , amerikadaki yahudi senatosundan , tek plaket almis T.C. devlet baskanidir.

bence  yapici olmadan once biraz daha arastir ...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

maximuss bunu yazdı:

Asosyal bunu yazdı:

ne gelirse bu ülke'ye içinden gelir devşirme kahpenin piçinden gelir (necip fazıl) bu söz'e hastayım arkadaş bu ülke'ye en büyük zarar'ı bulgaristan vb. ülkelerden gelip ben türk'üm ulaynnn herkesi öldürelim diyip başımıza nice dert keder açan devşirmeler vermiştir. bu'da benim görüşüm? batmaz umarım

dengesi bozuk necip fazlinin o sozu kime itafen soyledigini bilmeyen yoktur !

Ataturk  cok fena bozdu onlari ... bu kadar soz yeterlidir .

Millet aya cikti , bu piskopat,  adamlari elestirir gibi siir yazmisti. komik aciz insanlar, beyni ile uretemeyenler, agzi iler uretmeye calisiyor ( laf kalabaligi ) ...

Turk atalardan kalma bir soz vardir , benimde cok sevdigim "kurdten olsa evliya , sokma avluna" ...

istersen yavuz sultaninda 4 lugunu koyayim ?

hangi atalar bu faşo? götünüzden uydurdugunuz saçma sapan lafları anonim diye bir yerleriniz mıncıklanınca ufalama mahiyetinde savurmanız laf kalabalığına en iyi örnektir. senin ne iftiracı bir insan omadıgını bilmesem kulak verirdim söylediklerine ama önyargının, etiketçiliğin ve iftiranın kralı sende bu konuda 1 - z cihan 2- sen işiniz gücünüz fitne ve nifak biraz adam olun. ulan benim atalarım bu ülke için savaştı gelmiş bana vatanseverlik taslama ALLAH'ın kafatasçısı daha 10 yıl oldu bulgaristan'dan geleli bu gün bir savaş çıksın savaş sonra torunların gelsin bu ata, savaş muhabbetlerine girsin saygı duyarım o yüzden sende bize saygı duy saygısız veled.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:

Gelinen nokta değil, virgül malesef.Bu sayfa daha bitmedi arkadaşlar.Maximuns herkesin bildiği, kiminin işine gelmeyen, kimininde bildiki fakat dile getirmeye gerek bile duymadığı sözleri sarfetmişsin.Akp sadece kendine müslüman bir demokrasi anlayışıyla, demokrasiyi katlettikten sonra, hala açılalım saçılalım peşinde.Ve millet hala oy veriyor.Bende çok kaygılıydım önceleri.Olanlar, olacaklar, bu işin sonu beni çok korkutuyordu.Ama sonra gördüm ki bu millet bu olaylardan haz alıyor.Bu millet askerini teröristlerden daha tehlikeli olarak bile kabul edebiliyor.Yeri geldimi apo'yu bile dinleyip hak verebiliyor.Hakkaten 1 haftalık hafızayla yaşıyor.2. bir davos faciasına bütün oyları oluk oluk akıtacak olan bir millet bu.Hak, hukuk bilmediğimiz gibi şimdide ekmek ne demek onu bile bilmiyoruz.Tekel işçileri bu davayı kaybederse tüm Türkiye kaybetmiş olacak.Kimse farkında değil ama son set tekel işçileridir.

Ve değişecek anayasa ile birlikte akp hükümeti devletin şeklini şemalini değiştirecek, topumuzun şaftını kaydıracak ! Bop'un eşbaşkanı olduğunu söyleyen tayyip elbette kürt açılımına ara vermeden devam edecek.Ta ki kürtlerin hem nufus, hemde gelenek görenek, kültür bakımından Türkiyeden daha da uzaklaştıracak açılımları yapana kadar.Çok değil bundan 15-20 sene sonrası hazırlanıyor.Bu gidişatla bu ülkenin toprak bütünlüğü en fazla 20 yıl daha bu şekilde kalır.

Yine akp'nin millete empoze ettiği sandık cezası mantığıyla hareket eden bu millet, iktidarın yaptığı hertürlü zulme 'sandıkta dersini veriz nasıl olsa' düşüncesiyle, başka hiçbir eylemde bulunmuyor, bulunamıyor.Bu da akp'nin işine geliyor tabiki.Onlara göre demokrasi böyle birşey çünkü.Halk sadece oyunu atar gerisine karışamaz.Toplumsal baskı,muhalefet partilerinin halk tarafından dikkatle dinlenmesi, sivil toplum örgütlerinin baskısı, sendikalar, protestolar,  demokrasinin gereğidir aslında.Biz bu erdemlere daha ulaşamadık.Sandık günü yaklaşınca iktidar devletin imkanlarını, milletin oylarını satın almak için kullandığında mal gibi bakınıyoruz sağa sola.Sandık başında da aldığımız kömür paketinin karşılığını veriyoruz elbette.Vefaker bir milletiz biz.Ama bir haftalık hafızayla vefakarlık ediyoruz malesef.Safın en önde gideniyiz.

Akp ile girdiğimiz bu karanlık yoldan çıkmanın yolu, sadece akp'yi devirmek değildir elbette.Bu işin kökü cemeattir.Hani şu askerin sürekli dikkat çektiği, tehlike dediği şeylerdir.Ama cemeat halka egemen olmuşsa artık yapacak birşey yoktur.

Akp'li arkadaşlarda askeri taşlamaya devam ettikleri sürece bu millet esir olmayı gerçekten hakkedecektir. Tarihin ne yazacağıda çok önemlidir.cemaatin kadrolaşma stratejisi her alanda etkili olacaktır elbet.buda gerçkenten bizden sonra gelecek neslin tarihi değiştirlilmiş olacak bileceği anlamına geliyor.Tarihini unutan bir millet yok olmaya mahkümdür...

gorunen o , 7 yilda nerden nereye. Avrupada yasayan ve gundemi takip eden arkadaslar bilir. PKK herhangi bir suretle "terrorist" olarak degil "rebel" ve "guerilla" olarak adlandirilir avrupada.

turkcu bilinc batti , yani Ataturkun turkcu milliyetci gorusu o oldukten sonraki gun , mini darbe ile yani amerika destegi ile basa gelen ismet pasa zamaninda batti. Alp Arslan turkese bakiyoruz , adamin siyonist bayraginin altinda resmi var. Ataturkun koydugu turkculuk anlayisi Turancilik temelindeydi(buyuk turk kulturu, gunes dil teorisi turkcenin buyuklugu vb... )  ama bu tureyen mhp bunu cemaat cizgisine kaydirdi. Turkesin oldugu gun ikiye bolduler, naasinin kaldirildigi gun bu belli oldu . bi kisim turkluk ile slogan atarken , diger (simdi alperenciler) iste tekbir getirmeye baslamisti.

su anki hernagi meclis partisi bu durumu duzeltemez, cunku bu 2004 akp kurd politikasi,bush erdogan gorusmesi , 2005 avrupa dayatmalari , 2008-9 ergenekon,obama ziyareti sonrasi kurdistanin bolgesel olarak taninamasi vb... deki olaylar artik bizi donulmez noktaya koydu bu konuda. olasi bir iran-abd veya kafkas  savasi veya ic savasta ulke bolunecektir. iste ozaman BOP sekillenmeye baslar  ...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

maximuss bunu yazdı:

ykilinc bunu yazdı:

Sayin basbakanin , amerikadaki yahudi senatosundan , tek plaket almis T.C. devlet baskanidir.

bence  yapici olmadan once biraz daha arastir ...

iftira hazır ulan o ödülü ne diye aldı ? neden işin o kısmından bahsetmiyorsun işinemi gelmedi ? seni ne kadar seviyorsam tayyibide o kadar seviyorum ama biraz dürüst olmak gerek sadece nifak için yazma ile bir yere varamazsın.

o ödülü alma sebebi.

simdi bunada bulunur bir, iki kelam maksat laf olsun torba dolsun.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Cyber özetlemiş diyeceklerimi.Sadece sunu belirtiyorum bende Tarihini unutan milletler yok olur.balık hafizasıyla bu kadar yol alınır.ve üzülerek karamsarlıkla belirtiyorum. cyber ın dediği gibi.Tekel işçileri milat,anayasa değişikliği finiş.o zaman orta asya steplerinden anadoluya kadar olan gelmiş ve geçmişimize slayt gösterisi mizanseni gibi bakanlar kaç kişi olur bilinmez ama alçaklığımız unutulmaz.kendimize yaptığımızı kimse yapamaz.gülhane hattı hümayun,1919 İngiliz osmanlısı.ve tarihin rövanşı USA-AKP dönemi.Yalan söyleyen tarih utansın....

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MrRankeR
    MrRankeR's avatar
    Erkek

valla maximuss savunucu gibi olmak istemem ve mecliste benim başbakan kriterlerime uygun insan yok bunu yineliyorum.

ancak Tayyip o plaketi kabul ettiğinde anti defamation league adlı yahudi kuruluş ermeni soykırımını desteklemediğini resmi olarak söylüyordu...

yanlış hatırlamıyorsam 20-25 ağustos 2007 gibi de soykırım iddialarını tanıdığını ilan etti yani başbakan plaketi aldıktan sonra...

söylediğim gibi savunucu gibi olmak istemem hiçbir konuda iddialaşmakta istemiyorum ama bende bu iddialar gelip geçtikçe yuh ulan tayyip deyip araştırmışımdır lakin elle tutulur bir sonuca varamadım...

bu başlığa son entryim yoksa sonu gelmez...

tarafım yok ben salatalık olarak kalıcam dışım koyu, içim açık yeşil ;)

Hayat; nefes aldıgımız anların toplamı degil nefesimizi kesen anların toplamıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Yok bu olayın ergenekonla alakası falan kardeşim... Adam muhtemelen hepimiz gibi "Şunları bi elime geçirsem yapacağımı bilirim" diye iç geçiren bi vatandaş ve de bi anda karşısında görünce fırsat kollayıp bulduğunda da geçiriyor. Hrant dink olayı gibi değil bu, tamamen o an öfkeyle yapılan bir davranış olduğuna kesinlikle inanıyorum. Hatta yumruk ihtiyara değil de arkasındaki tescilli terörist sakık a atılsa zevkten 4 köşe olurdum ama yanlış bi hareket mi? Evet, yanlış. Şerefsizlerin eline koz veriyorsun. Diyecekler ki şimdi Türkler bizi dövüyor yanlarına sokmuyor.

AKP'den sonra gelinen nokta demekse kesinlikle yanlış. Böyle algılanmasının sebebi önlenemeyen olayların akp döneminde gerçekleşmiş olması. Akp de kendi döneminde terörle mücadeleyi önceki hükümetler gibi sürdürebilirdi ama bunun yetersizliği devletçe anlaşıldı ve askerin de itelemesiyle akp bu açılımı yapmaya kalktı. Tayyibin sürekli bu bir devlet projesi demesinin sebebi de bu. Kendi yapacak olsa 2002den beri zaten yapardı. Ayrıca cezaevinde bile kürtçe konuşturmayacak derecede olan askerin bu meselede ses çıkarmaz görünmesi ve hatta mardinde kürt köyünü ziyaret etmesini unutmayın.

Akp'de öncekiler gibi bir hükümet. Sadece bu. Yapabilecekleri sınırlı. Herşeyi akpden bilmeyin, öğrenmeye çalışın.

Toplam Hit: 7682 Toplam Mesaj: 59