folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Akünün Bitmesi

Akünün Bitmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Meraba arkadaşlar. 1 ay önce yeni akü aldım. Gece arabanın ışıklarını açık unutmuştum akü bitmiş.

Şarz etmek için kablo aldım fakat bazı forumlarda okuduğuma göre biten aküden verim almak mümkün deyilmiş.

Bu bilgi nekadar doğru ? Aküyü şarz ettikten sonra tekrar bitme gibi bi olay olabilirmi ?

Edit : Bi forumda aracı çalıştırmak için marş motorunun harcadıgı enerjiyi akü nün geri kazanması için 20 km gitmek gerekiyor demiş bu bilgi nekadar doğru acaba ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Hehe öncelikle geçmiş olsun. yalaşım 15 ay sanayide oto elektrikçide çalıştım çok sayıda araba geldi aynı sorundan müzdarip.

Işıkları açık bıraktım arabam çalışmıyor.

Hocam önce bi araba ile takviye yap.

daha sonra araban çalışınca akün dolacak zaten o seni idare eder.

Zaten 1 sene olmuş alalı daha yolu var ama hor kullandıysan bence git yenisini al.

Yani diycem odurki eğer paran varsa yenisini al.Hee param yok dyosan seni 1 bilemedin 1.5 sene daha götütür ama onun dışında bi sıkıntı çıkarmaz :)

Teşekkürler Özdemir Usta öğrettikler bi işe yaradı :)

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

bende bitti. vurdurup çalıştırdım kullanıyorum. akünün üzerinde durumunu gösteren ışık gibi bişeyler var ona bak istersen

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı

Hehe öncelikle geçmiş olsun. yalaşım 15 ay sanayide oto elektrikçide çalıştım çok sayıda araba geldi aynı sorundan müzdarip.

Işıkları açık bıraktım arabam çalışmıyor.

Hocam önce bi araba ile takviye yap.

daha sonra araban çalışınca akün dolacak zaten o seni idare eder.

Zaten 1 sene olmuş alalı daha yolu var ama hor kullandıysan bence git yenisini al.

Yani diycem odurki eğer paran varsa yenisini al.Hee param yok dyosan seni 1 bilemedin 1.5 sene daha götütür ama onun dışında bi sıkıntı çıkarmaz :)

Teşekkürler Özdemir Usta öğrettikler bi işe yaradı :)

1 sene deyil hocam. Geçen ay aldım aküyü :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

ahh pardon ben yanlış okumuşum ozaman hocam yeni akü filan alma vurdur arabayı devam et :)

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı

ahh pardon ben yanlış okumuşum ozaman hocam yeni akü filan alma vurdur arabayı devam et :)

Megane 2 hocam elektronik araba nası vurdurcam ? Başka bi arabadan şarj edicem inş çalışır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

çalışır çalşır.

fakat ilk seferşnde biraz şarj etsin diye çalıştır. yoksa akğ şarj tutma istop ettinmi gene aynı sıkıntı :)

benim akünün göstergeside siyah yanıyordu. şarj gerekli ışığı yani. (aslında ışık değilde gösterge.)

2 saat şarj da bıraktık gene siyahtı. bende değiştircez galiba diye üzüldümdü. 1 hafta arabayı falza kullandım, şuan akü yeşil :) normale döndü.

biraz çalıştır dediğim gibi arabayı. mümkünse gez dolaş.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

aracı bir oto elektrikçiye yada Aku satısı yapam bir yere gotur. Akunun ölçümlerini yapsınlar. Onlar sana bilgi verecektir.. Ölçtürmeden sakın yeni akü felan alma. Birde akü tamen bittiğinde uzun bir yolculuk yapmalısınki akü tam şarj olsun. 80- 100 km gibi

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memento_mori
    Memento_mori's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı
    GodKlaus bunu yazdı

Megane 2 hocam elektronik araba nası vurdurcam ? Başka bi arabadan şarj edicem inş çalışır.

tam bilmeden yorum: başka arabadan şarj ederken arabanın elkt. beynine zarara gelmesin? elektronik olunca iteleyerek çalışmıyor mu? bi dene

boş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Alkolün bitmesi diye okudum.. :(

Kendine İyi Bak ..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

Üstad ben yeni akü aldım oda bitince dediler elektrik kaçağı var.

Tamı tamına 20 gün sonra kaçağı buldular. Tabi sürekli surdan burdan ordan surdan deyip masraf çıkarmayada çalıştılar.

Neyse çakmaktanmış kaçak. (içime oturmuştu yazmassam olmazdı)

Senin konuna gelince garantisi vardır 1 aysa git ver bu zırt pırt bitiyor dersin.
     Değiştiriyorlar hemen.

Toplam Hit: 2022 Toplam Mesaj: 18